تارنمای روزنامه "ونگارد" نیجریه دوشنبه گذشته اعلام کرد که شیخ زکزاکی با حکم دادگاه ایالت "کادوما" برای درمان به هند عزیمت خواهد کرد، اعزامی که مشروط به همراهی عوامل امنیتی نیجریه با رهبر شیعیان این کشور است.
در آذر ماه سال ۹۴ یعنی حدود ۱۳۰۰ روز پیش بود که ارتش و پلیس نیجریه با یورش به "حسینیه بقیهالله" (عج) در شهر "زاریا" و منزل شیخ زکزاکی در ایالت "کادونا" در شمال نیجریه، رهبر شیعیان این کشور را به همراه همسرش «زینت ابراهیم» و یکی از پسرانش دستگیر کردند؛ در این یورش که به عملیات نظامی شبیه بود صدها نفر از شیعیان نیجریه نیز به شهادت رسیدند. برخی از رسانه ها شمار افراد شهید شده در حمله به خانه شیخ زکزاکی را تا ۲۰۰۰ نفر ذکر کرده اند.
در این یورش شیخ زکزاکی به شدت مجروح شد و سه پسر وی نیز به شهادت رسیدند؛ سه پسر دیگر رهبر شیعیان نیجریه یکسال قبل یعنی در روز قدس سال ۱۳۹۳ با شلیک گلوله از سوی پلیس این کشور به شهادت رسیده بودند.
حکم دادگاه برای اعزام شیخ زکزاکی به هند به منظور درمان دومین حکم برای رهبر شیعیان نیجریه می باشد؛ در اولین حکم، دادگاه عالی نیجریه در دسامبر ۲۰۱۶ حکم آزادی فوری شیخ زکزاکی را صادر و ارتش و سازمانهای امنیتی این کشور را به پرداخت ۱۵۰ هزار دلار غرامت به خانواده وی محکوم کرده بود، اما ارتش و سازمان های امنیتی ضمن امتناع از اجرای این حکم، شیخ زکزاکی را همچنان در بازداشت نگه داشته اند.
دولت نیجریه تاکنون از آزادی زکزاکی به بهانه های مختلف جلوگیریی کرده و حتی به وی امکان دسترسی به خدمات درمانی را نیز نداده است. در ماههای اخیر که وضعیت جسمانی زکزاکی رو به وخامت گذاشته، نهادهای حقوق بشری بارها خواهان آزادی رهبر شیعیان نیجریه شده اند.
به گفته "بدیعه" دختر شیخ زکزاکی، شرایط جسمی پدر و مادرش مساعد نیست و نیاز است که برای درمان به بیمارستانی در هندوستان بروند.
بدیعه زکزاکی چند روز پیش اعلام کرد که یک گروه از پزشکان خارج از نیجریه برای بررسی وضعیت سلامت شیخ و همسرش به این کشور سفر کردند و آزمایشاتی را انجام دادند که براساس نتیجههای اعلام شده، شیخ زکزاکی و همسرش دارای مشکلات متعددی از جمله از ناحیه سر، گردن، چشم و... هستند.
"جنبش اسلامی نیجریه" نیز اخیرا اعلام کرده که شیخ زکزاکی توسط دولت در زندان مسموم شده است.
در همین حال، محدودیت های دولت نیجریه، علیه جنبش اسلامی این کشور افزایش یافته است. دفتر "محمدو بوهاری" رئیس جمهوری نیجریه اخیرا فعالیت جنبش اسلامی این کشور را ممنوع اعلام کرد.
در ماه های اخیر مردم نیجریه بارها با برگزاری تظاهرات در شهرهای مختلف این کشور خواستار آزادی شیخ زکزاکی شده اند، اما نیروهای امنیتی نیجریه هر بار این تجمعات را سرکوب کرده اند.
نکته مهمی که در این بین وجود دارد این است که به رغم اعلام حکم دادگاه نیجریه در دسامبر سال ۲۰۱۶ درخصوص آزادی فوری شیخ زکزاکی و دستور پرداخت غرامت به وی، تاکنون رهبر شیعیان نیجریه با اعمال نفوذ آمریکایی ها و صهیونیست ها آزاد نشده و اعزام وی به هند نیز که با شروط خاص انجام شده، فقط در راستای رسیدگی پزشکی به وی، آن هم پس از ۱۳۰۰ روز با محدودیت های فراوان می باشد.
نظر شما