۱۹ مرداد ۱۳۹۸، ۱۷:۴۴
کد خبرنگار: 814
کد خبر: 83432529
T T
۰ نفر
استقبال تجار اوستیای روسیه برای صدور گوشت حلال به ایران و واردات خشکبار

تهران- ایرنا- رئیس اتاق بازرگانی و صنعت «اوستیای شمالی روسیه » گفت: امکان صادرات گوشت حلال از این منطقه به ایران فراهم است و تجار کشور متبوعش هم برای خریداری خشکبار، سیمان و سنگ ایران آمادگی دارند.

براساس گزارش روز شنبه روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن وکشاورزی تهران، « کازبک توگانف » در جمع تجار و بازرگانان عضو اتاق تهران، هدف از سفر این هیات تجاری به ایران را بررسی بازار غلات دو کشور و استفاده از ظرفیت‌های مشترک برای صادرات به بازارهای سوم بیان کرد و این مذاکرات را مقدمه‌ای برای آغاز همکاری های تجاری و اقتصادی دو کشور دانست.

هیات تجاری اوستیای شمالی روسیه به سرپرستی رئیس اتاق بازرگانی و صنعت جمهوری اوستیای شمالی در طول حضور در ایران زمینه همکاری با بنگاه‌ها و فعالان اقتصادی ایرانی که در حوزه تجارت غلات و مواد غذایی فعالیت دارند، بررسی می کند.

هیات مزبور با حضور در اتاق تهران با تجار و بازرگانان ایرانی پیرامون توسعه بازارها و مراودات تجاری به ویژه در زمینه غلات به گفت‌وگو نشست.

توگانف ضمن یاداوری حضور چندین شرکت تجاری و صنعتی از اوستیای روسیه در این هیات، از آمادگی مبادله غلات میان دو طرف خبر داد.

وی در نشست با حسام الدین حلاج سرپرست معاونت امور بین الملل اتاق تهران، با اشاره به تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، گفت: این آمادگی و تمایل برای توسعه همکاری‌ها در بخش‌خصوصی و دولتی دو کشور وجود دارد و ایران و روسیه دو شریک تجاری با سابقه‌ هستند و توسعه روابط تجاری آنها به نفع هر دو کشور است.

توگانف ضمن تشکر از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران به خاطر میزبانی این نشست اظهار داشت: برگزاری چنین رویدادهایی در تقویت روابط تجاری دو کشور بسیار موثر است و تاکید کرد: روسیه، ایران را یکی از راهبردی ترین شرکای تجاری خود می‌داند و نقش اتاق های بازرگانی در توسعه روابط دو کشور بسیار حائز اهمیت است.

وی اضافه کرد: تلاش‌های بسیاری از سوی دولت روسیه برای حل مشکل بانکی ایجادی به دلیل تحریم ها  و همچنین رفع موانع گمرکی انجام شده است. و انتظار می رود با ایجاد شرکت‌های مشترک بین ایران و روسیه بتوان از شرایط تحریمی عبور کرد.

« اوستیا » منطقه ای در دو طرف رشته کوه قفقاز است و بخش شمالی این منطقه « اوستیای شمالی - آلانیا» در محدوده فدراسیون روسیه قرار دارد، اما بخش جنوبی به یک کشور خود خوانده به نام « اوستیای جنوبی » تبدیل شده که تحت حمایت نظامی روسیه قرار دارد.

براساس این گزارش، حلاج، سرپرست معاونت امور بین الملل اتاق بازرگانی تهران نیز ضمن خوشامدگویی به هیات روسی اعلام کرد: بر اساس آمار سال 2018 مرکز تجارت جهانی، بیش از 65 درصد از حجم مراودات تجاری ایران و روسیه در حوزه کشاوزی و صنایع غذایی است و به طور حتم همکاری‌های بیشتر بین جمهوری‌های روسیه و استان‌های ایران باعث شناخت بیش از پیش تجار دو طرف از ظرفیت‌های همکاری خواهد شد.

وی افزود: اتاق بازرگانی تهران به عنوان اتاق پایتخت، با بیش از 18 هزار عضو که بطور عمده شرکت‌های کوچک و متوسط محسوب می شوند، آمادگی کامل دارد تا باتوجه به زمینه های کاری، طرف‌های تجاری شرکت‌های روسی را برای توسعه همکاری‌های اقتصادی معرفی کند.

حلاج نیازبه  شناخت کافی تجار و بازرگانان دو کشور از رویه‌های کاری دستگاه‌ها و مراجع ذی‌ربط در دو کشور و آگاهی از نحوه تعامل با این سازمان‌ها را ضروری دانست .

وی اضافه کرد: لازم است تا برنامه‌ریزی به منظور برگزاری سمینارهای آموزشی تخصصی در بخش‌های گمرکات روسیه، اداره استاندارد و سازمان نظارت بر دامپزشکی و قرنطینه فدرال روسیه در ماه‌های پیش رو با همکاری سفارت ایران در مسکو و نیز نمایندگی بازرگانی روسیه در تهران انجام شود.

توگانوف ضمن استقبال از برگزاری چنین رویدادهایی گفت: قفقاز شمالی تمایل زیادی دارد تا در کلیه زمینه‌های موجود با ایران مراوده داشته باشد و با توجه به ظرفیت اتاق بازرگانی تهران با این تعداد عضو این امر بسیار ساده‌تر خواهد شد.

به گفته وی، دومین همایش "قفقاز و شرق" در 7 نوامبر 2019 (16 آبان ماه سال جاری) در قفقاز برگزار خواهد شد که راه‌های ورود به روسیه در آن مورد بررسی قرار خواهد گرفت. او از اتاق بازرگانی تهران دعوت کرد تا ضمن شرکت در این همایش زمینه حضور تجار و فعالان اقتصادی را جهت بهره مندی از ظرفیت های ولادی قفقاز و اوستیا فراهم آورد.

همچنین در این جلسه سید محمدرضا مرتضوی، رییس کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران با اشاره به اینکه ایران همواره یکی از مشتریان جدی و خوشنام خرید غلات از کشور روسیه بوده، گفت: امروز این ظرفیت در بخش‌خصوصی کشور وجود دارد تا نفت را به روسیه صادر و در مقابل غلات (گندم، جو و ذرت) وارد شود و افزود، چنانچه این کار صورت گیرد، آغاز بسیار مناسبی برای تهاتر سایر کالاهاست.

 وی توانایی ایران برای  سرمایه‌گذاری و صادرات اقلامی از قبیل پاستا، لبنیات، کنسرو و شکلات با شناخت نسبت به ذائقه و کسب اطلاعات میدانی از منطقه قفقاز و بطور کلی روسیه ابراز داشت و افزود: ایجاد فروشگاه‌های مواد غذایی ایرانی در روسیه نیز از جمله موضوع های قابل همکاری بین دو کشور است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha