به گزارش ستاد حج مکه مکرمه پس از یک روز دلدادگی با معبود ، بیش از ۸۸ هزار زائر ایرانی همگام با زائران دیگر کشورهای جهان صحرای عرفات را به سوی مشعرالحرام ترک میکنند.
زائران ایرانی درچادرهای از قبل برپا شده، نماز مغرب و عشاء را اقامه کردند و درحال اعزام به مشعرالحرام هستند.
برهمین اساس با تدابیر پیش بینی شده و امکاناتی که سازمان حج و زیارت فراهم کرده است امسال نیز مانند سال های گذشته، انتقال زائران از عرفات به مشعرالحرام با اتوبوس های نقل ترددی انجام میشود. این اتوبوسها زائران ایرانی را در چند مرحله از عرفات به مشعرالحرام منتقل می کنند.
استفاده از نقل ترددی و تدابیر اندیشه شده برای انتقال زائران وقوف اضطراری به منا و بقیه زائران به مشعرالحرام موجب کاهش مشکلات انتقال زائران و ترافیکهای طولانی شده است و زائران ایرانی این مسیرها را با دغدغه کمتر و سریعتر طی می کنند.
در سالهای گذشته، زائران بسیاری در ترافیک میماندند به طوری که مسیر هشت کیلومتری از عرفات تا مشعر الحرام بدلیل ازدحام وترافیک بین سه تا هشت ساعت طول می کشید.
عَرَفات دشتی است در حدود ۲۰ کیلومتری جنوب شرقی مکه مکرمه. این دشت در بیشتر سال غیرمسکونی است و در روز حج، نهم ماه ذیالحجه معروف به روز عرفه، زائران از منا به عرفات میروند تا مهمترین بخش از آیینهای حج را برگزار کنند. خطبه حج و لبیک و دعا و نمازهای ظهر و عصر در عرفات خوانده میشود.
تکاپو و تلاش برای رسیدن به مشعرالحرام، همراه با سیل جمعیتی که در مسیری مشخص حرکت میکنند، یکی از زیباترین و بیاد ماندنی ترین لحظاتی است که انسان در عمر خود میتواند تجربه کند.
زائران حج باید شب را در صحرایی بدون چادر و زیرانداز تا صبح بگذراند و ضمن دعا و نیایش ذکر پروردگار بر دل و زبانشان جاری باشد.
حجاج از اذان صبح تا طلوع آفتاب را در مشعر میمانند و هنگام طلوع آفتاب، با پای پیاده و یا سوار بر وسایل نقلیه با گذر از مسیر ۵ / ۲ کیلومتری مشعر، به وادی (کمعرض) محسِّر میرسند واز آنجا وارد منا میشوند.
براین اساس برای آگاهی زائران ابتدای عرفات، انتهای عرفات، ابتدای مزدلفه (گردآمدنگاه)، انتهای مزدلفه و ابتدای منا با تابلوهای بزرگی مشخص شده است. کاروانهای ایرانی پس از رسیدن به منا، در چادرها مستقر و آماده میشوند طبق برنامه و جدول زمانبندی شده عازم رمی جمرات شوند.
نظر شما