۲۰ مرداد ۱۳۹۸، ۱۰:۵۷
کد خبر: 83433033
T T
۰ نفر
بحران مالی لبنان؛ رسانه هایی که در یک قدمی سرنوشت السفیر هستند

بیروت - ایرنا - در شرایطی که لبنان با بحران شدید مالی دست به گریبان است، اخباری مبنی بر اعتصاب کارکنان برخی رسانه ها در اعتراض به عدم دریافت حقوق شنیده می شود؛ آن هم در شرایطی که روند تعطیلی برخی روزنامه های لبنان از چند سال پیش کلید خورده است.

در این میان اعتصاب کارکنان شبکه تلویزیونی "المستقبل" لبنان در اعتراض به عدم دریافت حقوق، موجب توقف پخش بسیاری از برنامه های این شبکه از جمله بخش های خبری آن شده است.

در پرتو مشکلات مالی لبنان و بدهی های خارجی سنگین که برخی آن را بالغ بر 85 میلیارد دلار و برخی دیگر حدود یکصد میلیارد دلار اعلام کرده اند، "سعد حریری" نخست وزیر این کشور در صدد ارائه بودجه اصلاحی و ریاضتی برآمد که بخشی از آن مبتنی بر کاهش حقوق کارمندان دولت بود؛ تصمیمی که موجی از اعتراض ها و اعتصاب ها را در بین کارکنان از جمله اساتید دانشگاه و نظامیان بازنشسته به دنبال داشت و در نهایت بودجه پس از فراز و نشیب فراوان بدون تصویب بند مربوط به کاهش حقوق کارمندان دولت به مجلس رفت و حدود یک ماه پیش تصویب شد.

این وضعیت در حالی است که لبنان در زمینه رسانه ای و انتشار روزنامه و به طور کلی فعالیت رسانه ای در جهان عرب سرآمد و معروف است.

سایه بحران مالی بر سر رسانه های لبنانی

اما بحران مالی همچنان باقی است و گریبان رسانه های لبنانی را گرفته است؛ این وضعیت موضوع تازه و مربوط به ماههای اخیر نیست، بلکه تقریبا سه سال پیش روزنامه "السفیر" با سابقه حدود نیم قرن به دلیل مشکلات مالی مجبور به تعطیلی شد. "طلال سلمان" سردبیر السفیر که در صحنه مطبوعاتی جهان عرب از چهره های سرشناس به شمار می آید، هنوز در دفتر روزنامه حضور می یابد و گاهی میزبان خبرنگارانی است که برای مصاحبه به دفتر وی می روند.

به هر حال در پایان سال 2016 خبر تعطیلی این روزنامه پس از 47 سال فعالیت برای بسیاری از اصحاب رسانه غیرمنتظره بود، اما آن زمان شاید کسی تصور نمی کرد این روند تا تعطیلی شبکه تلویزیونی المستقبل متعلق به نخست وزیر لبنان نیز پیش برود.

اکنون در پرتو بحران مالی موجود در لبنان، آسیب های آن دامن گیر بسیاری از رسانه های لبنانی مکتوب شده است، تا جایی که برخی از آنان به ناچار به دلیل عدم توانایی در تامین بودجه، فعالیت خود را متوقف کردند، اما این اولین بار است که بحران مالی به یک تلویزیون رسیده است.

خاموش شدن میراث رفیق حریری

شبکه تلویزیونی المستبقل در سال 1993 از سوی "رفیق حریری" نخست وزیر وقت لبنان راه اندازی شد و در بین تلویزیون های داخلی این کشور، شبکه ای متمایز و فعال محسوب می شد، اما اکنون با اعتصاب کارکنان خود به دلیل عدم دریافت حقوق به مرز تعطیلی کامل رسیده است.

برخی از کارمندان این شبکه یک سال است که حقوق نگرفته اند و هرچند پرداخت نشدن حقوق و یا تاخیر در پرداخت آن از چند سال پیش آغاز شده بود، اما در یک سال و نیم گذشته این وضعیت شدت بیشتری پیدا کرد.

المستقبل اکنون به جای بخش های خبری و برنامه های مختلف که پخش آن متوقف شده است، برنامه های هنری و گوناگون پخش می کند.

این در حالی است که روزنامه المستقبل نیز پس از 20 سال فعالیت، آخرین شماره خود را در ژانویه سال جاری منتشر و سپس تعطیل شد.

بدهی یکصد میلیارد دلاری برای کشور کوچک لبنان

"عدنان منصور" وزیر خارجه پیشین لبنان در خصوص بحران مالی این کشور به خبرنگار ایرنا گفت: بی شک لبنان در شرایط اقتصادی سختی قرار دارد به ویژه اینکه باید در نظر داشته باشیم، بدهی خارجی کشور به یکصد میلیارد دلار رسیده که این رقم برای کشور کوچکی مانند لبنان مبلغ زیاد و خطرناکی است، زیرا به میزان زیادی بر اوضاع معیشتی و اجتماعی مردم تاثیر می گذارد، بنابر این ادامه بحران و اختلافات سیاسی در شرایط کنونی امکان پذیر نیست و دولت باید به دنبال راه حل های مناسبی برای این وضعیت باشد و برنامه هایی به منظور افزایش تولید داخلی و کاهش بدهی های خارجی در پیش بگیرد.

روزنامه "النهار" نیز با اشاره به مشکلات مالی که گریبانگیر رسانه های لبنانی شده، نوشت: رسانه ها که مشکلات مردم را منعکس می کنند، اکنون خود دچار مشکل مالی شده اند.

به نوشته این روزنامه، در چند سال اخیر بسیاری از رسانه ها از جمله تلویزیون "ال. بی. سی" و تلویزیون "المر" به دلیل مشکلات مالی بسیاری از نیروهای خود را تعدیل کرده اند.
در این شرایط باید پرسید با توجه به  اهمیت و شهرت بسیاری از روزنامه های لبنانی از جمله النهار نه فقط در لبنان بلکه در جهان عرب، آیا این روزنامه ها در پرتو بحران مالی موجود در حال از دست دادن جایگاه خود هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha