حجتالاسلام والمسلمین قاضیعسکر امروز (دوشنبه) در واکنش به اظهارات «مرتضی رکنآبادی» در یک برنامه تلویزیونی، اضافه کرد: رکن آبادی اصلا در جایگاهی نیست که در اینباره نظر دهد. من به شدت ادعاهای رکن آبادی را تکذیب و اعلام می کنم که اصل تفاهم نامه موجود است.
نماینده پیشین ولی فقیه در امور حج و زیارت در واکنش به ادعای رکن آبادی مبنی بر اینکه «اطلاع دقیقی دارم و به موقع منبع را اگر نیاز بود حتما معرفی میکنم»، از رکنآبادی خواست مدارک اثبات ادعای خود را ارائه کند.
وی اضافه کرد: در تفاهمنامه حج ایران و عربستان، ذکر شده است که مساله منا باید روشن شود. در تفاهمنامه حج کاملا به نکات مختلف توجه شده و به هیچ وجه ادعای مطرحشده در خصوص پذیرش تقصیر از طرف مسئولان ایرانی در این تفاهمنامه درست نیست.
قاضیعسکر درباره این موضوع که چرا تاکنون پیگیریها برای پرداخت دیه از سوی عربستان به نتیجه نرسیده است، گفت: مذاکرات بین سازمان حج و زیارت با مسئولان عربستان در رابطه با حقوق شهدای منا و شهدای مسجد الحرام ادامه دارد و یکی از موضوعات اصلی همه مذاکرات بوده است.
وی افزود: پرداخت دیه شهدای مسجدالحرام از سوی عربستان در دست اقدام است. ابتدا قرار بود از طریق سازمان ملل پرداخت شود که به خاطر موضوع تحریمها، ایران خواستار پرداخت آن به سازمان حج و زیارت شد تا معادل ریالی آنرا به خانوادههای قربانیان پرداخت کند.
قاضی عسکر، پیشنهاد دعوت از خانوادههای شهدای مسجد الحرام به سفر عمره و پرداخت دیه به صورت مستقیم به آنها و همچنین پرداخت دیه به سفارت یکی از کشورهای همسایه را از دیگر پیشنهادات ایران در این رابطه عنوان کرد و افزود: سازمان حج و زیارت زیرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد است و برای حل موضوع به اقدام وزارت خارجه نیاز است که با توجه به قطعی روابط دیپلماتیک بین تهران و ریاض، هنوز اقدام موفقی نشده است.
وی از تهیه 50 جلد سند درباره مقصر بودن عربستان در موضوع فاجعه منا خبر داد و گفت: تا زمانی که روابط تهران-ریاض به حالت عادی برنگردد، نمی توان درباره زمان روشن شدن ابعاد این مساله نظر داد.
«مرتضی رکنآبادی» برادر غضنفر رکنآبادی (دیپلمات ایرانی و از جانباختگان فاجعه منا) در یک برنامه تلویزیونی مدعی شده است که اسناد و منابع موثقی دارد که نشان میدهد ایران برای باز شدن راه حج، توافقنامهای را امضا کرده که در آن پذیرفته مقصر فاجعه منا ایرانیها بودهاند.
در فاجعه دلخراش دوم مهرماه ۱۳۹۴ در آیین رمی جمرات در روز عید قربان در خیابان ۲۰۴ در منطقه منا شهر مقدس مکه بیش از هفت هزار زن و مرد و کودک بی گناه از مسلمانان سراسر جهان جان خود را از دست دادند که از این تعداد ۴۶۵ شهید و تعدادی مصدوم و مفقود آن متعلق به حجاج ایرانی بود.
براساس آمار موجود در این فاجعه دلخراش ایران با ۴۶۵ شهید بیشترین جانباخته را داشته و کشورهای مالی با ۳۱۲، نیجریه با ۲۷۴، مصر با ۱۹۰، بنگلادش با ۱۳۷ و اندونزی ۱۲۹ جانباخته پس از ایران بیشترین تلفات را داشتهاند.
نظر شما