این نشریه آلمانی امروز (چهارشنبه) در وبگاه خود با طعنه زدن به سعودی ها و همپیمانان آنها نوشت: نمی شود همه چیز را خرید، آنچه که امروز در عدن شاهد آن هستیم به خوبی صحت این گفته را نشان می دهد.
بر این اساس حوادث اخیر در جنوب یمن بار دیگر مساله جدایی طلبان و تجزیه یمن را مطرح و شرایط وخیم این کشور جنگ زده را بیش از پیش تشدید کرده است.
درگیری های شدید میان نیروهای شورای انتقالی جنوب یمن که یک گروه جدایی طلب و خواستار تشکیل کشوری به نام یمن جنوبی است با نیروهای رئیس جمهوری فراری این کشور که پس از اشغال عدن توسط نیروهای سعودی و اماراتی دولت خود را در این شهر مستقر کرد، از چهارشنبه گذشته آغاز شد.
نیروهای موسوم به «کمربند امنیتی» که شاخه نظامی شورای انتقالی جنوب و تحت حمایت مستقیم امارات قرار دارند، موفق شدند ابتدا مناطق نظامی، پادگان ها و مراکز حیاتی شهر عدن و پس از آن با محاصره قصر ریاست جمهوری این قصر را که در واقع مرکز حکومت منصور هادی به شمار می آید، تسخیر کنند.
در پی این حوادث که یکی از مرگبارترین درگیری های در عدن بود، وزارت خارجه دولت فراری هادی با صدور بیانیه ای شورای انتقالی جنوب را گروهی جدایی طلب و کودتاچی خواند که در تلاش است تا دولت مستقر در عدن را سرنگون کند.
اشپیگل در ادامه گزارش خود می نویسد: جنگ یمن از زمانی آغاز شد که نیروهای انصارالله از بی ثباتی سیاسی ناشی از سقوط «علی عبدالله صالح» استفاده کرده و صنعا و سپس عدن را به تصرف درآوردند.
این اتفاق باعث شد ولیعهد تازه کار و جوان عربستان دستور حمله به این کشور را صادر کرده و از دوستان خود مانند امارات و مصر بخواهد ریاض را در این جنگ همراهی کنند.
به نوشته این نشریه آلمانی، کشورهای ثروتمند خلیج فارس عادت دارند همه چیز را با پول بخرند؛ آنها که خدمتکاران، کارگران ساختمانی، خدمات و حتی شرکای خود را می خرند این بار سعی کردند با این پول جنگ را نیز در یمن بخرند.
پس از آنکه تلاش بن سلمان برای همراه کردن پاکستان و مصر در این جنگ بی نتیجه ماند، برای تامین نیروهای مورد نیازش از مزدوران سودانی گرفته تا کلمبیایی استفاده کرد.
از آن سو امارات کوشید تا به جای نیروهای خارجی از نیروهای جدایی طلب یمنی بهره گرفته و گروه های مخالف انصارالله را در جنوب آموزش دهد.
اینگونه بود که با حمایت و پول های عربستان و امارات گروه های شبه نظامی مانند «کمربند امنیتی» و «غول ها» ایجاد شدند تا با انصارالله بجنگند.
بر این اساس هر چند ادعای ریاض و ابوظبی این است که با این اقدامات به دنبال بازگرداندن آرامش و امنیت به یمن بوده اما در عمل و با گذشت پنج سال از حمله به این کشور، همچنان آتش جنگ در بخش های مختلف آن زبانه می کشد.
در حال حاضر گروه های شبه نظامی تحت امر جدایی طلبان جنوب یمن با به دست گرفتن قدرت در عدن بدنبال استقلالی هستند که به زعم خود در سال ۱۹۹۰ از دست داده اند.
آنها این بار نه در مقابل انصارالله بلکه در مقابل عربستان قد علم کرده اند.
در چنین شرایطی عقب نشستن امارات از جبهه یمن و تنها رها کردن عربستان، اوضاع را برای بن سلمان دشوار ساخته است.
مواضع جدید امارات نیز نشان می دهد این کشور از ابتدا بدنبال اهدافی که ریاض آن را دنبال می کرد، نبوده است.
در همین ارتباط جانشین رییس پلیس دبی در سلسله توئیت هایی اعتراف کرده که امارات برای بازگشت دولت مستعفی یمن به قدرت در جنگ این کشور وارد نشده، بلکه به دلیل همراهی با عربستان در یمن دخالت نظامی کرده است.
«ضاحی خلفان» روز گذشته(سه شنبه) در حساب توئیتر خود با حمله به «عبد ربه منصور هادی» رییس جمهوری مستعفی و فراری یمن تاکید کرد که دولت مستعفی به خاطر متهم کردن امارات به خیانت باید رسما عذرخواهی کند.
در پی حملات اخیر جدایی طلبان در عدن پایتخت موقت دولت مستعفی، «احمد المیسری» وزیر کشور دولت فراری یمن با متهم کردن امارات به خیانت و دست داشتن در درگیری های اخیر گفته بود: بیش از ۴۰۰ خودروی زرهی وابسته به امارات در حال گشت زنی در خیابان های عدن بودند و ما با سلاح های ابتدایی با آنها مقابله کردیم.
جانشین رییس پلیس دبی نیز در مقابل این سخنان المسیری، با انتقاد از نقش وی در درگیری های اخیر عدن، تاکید کرد که اگر وزیر کشوری فاسد باشد، دستگاه های دیگر نیز فاسد می شود.
عربستان و امارات با تشکیل ائتلافی از سال۱۳۹۴ به یمن که فقیرترین کشور عربی است حمله نظامی کرده و تاکنون بیش از صد هزار نفر از غیرنظامیان یمنی را به قتل رسانده اند.
نظر شما