به گزارش ایرنا ، نادر فلاحی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: در سال ۹۷ پنج کاوش باستانشناسی شامل کاوشهای نجات بخشی در یئل سویی و قلعه آلاجوق گرمی، کاوش گورستان شال شهرستان خلخال، کاوش تپه تاریخی آتشگاه و غارهای دستکند روستای کنزق شهرستان سرعین انجام شد.
او اظهار داشت: امسال نیز سه کاوش باستانشناسی شامل کاوشهای کولتپه (آناهیتا) در سرعین، کاوش باستانشناسی در جمعه مسجد اردبیل و کاوش در گورستان فخرآباد مشگینشهر انجام شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل با اشاره به اینکه در سال جاری سه مجوز کاوش دیگر نیز اخذ شده، گفت: این مجوزها شامل کاوش باستانشناسی بوبی تپه سی ایردیموسی شهرستان سرعین، کاوش نارین قلعه اردبیل و کاوش فصل دوم کهنه گنزق در شهرستان سرعین است.
به گفته فلاحی ، اخذ مجوز سه کاوش دیگر شامل کاوش باستانشناسی کهنه قلعه مشگینشهر، کاوش باستانشناسی احدبیگلو تپهسی گرمی و کاوش باستانشناسی قلعه فیروزآباد کوثر در دست انجام است.
او تصریح کرد: کاوشهای باستانشناسی فرصتی برای مطالعه تاریخ مناطق و میراث فرهنگی موجود فراهم میکند که در ۲ سال اخیر برای احیای هویت تاریخی مناطق مورد توجه قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: مجموع کاوشها گویای غنای تاریخی شهرهای مختلف استان و وجود آثار میراثی متعددی است که برای صیانت از آنها نیز لازم است تمامی نهادها و تک تک شهروندان مشارکت داشته باشند.
استان اردبیل دارای سایتها و محوطههای تاریخی ارزشمندی از جمله محوطه باستانی شهریری، گیلوان، بوینی یوغون و اولتان است که با قدمت هزاران ساله، نشان از اهمیت تاریخی و علمی این استان دارد.
هزار اثر تاریخی ، فرهنگی در این استان شناسایی شده که تعداد زیادی از آنها قابلیت ثبت در فهرست آثار ملی ایران را دارند.
۶۰۱۸/۶۰۱۶
نظر شما