محمود زمانی روز پنجشنبه در جلسه کمیته برنامهریزی تکاب با اشاره به افزایش ۳۹ درصدی اعتبارات عمرانی این شهرستان نسبت به سال گذشته، افزود: این میزان اعتبار از محل اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای، توازن استانی و سه درصد درآمدهای نفت و گاز به تکاب اختصاص یافته است که ۴.۵ درصد کل اعتبارات استانی را شامل میشود.
وی اظهار داشت: این اعتبارات برای اجرا و تکمیل بیش از ۸۰ طرح جدید و نیمهتمام در بخشهای مختلف از جمله آسفالت جادهها و بهسازی محورهای بین شهری و روستایی، توسعه آبیاری تحت فشار، بازسازی و بهسازی شبکه آب و برق روستاها، تجهیز و احداث سالن های ورزشی و احداث مراکز بهداشت روستایی هزینه خواهد شد.
فرماندار تکاب بیان کرد: در این فصل از اعتبارات همچنین برای احداث مدارس در روستاها، توسعه مراکز فنی و حرفهای، کارگاه فرش دستباف، هوشمندسازی و ایجاد سامانه گرمایشی استاندارد برای مدارس روستایی، مرمت آثار تاریخی و توسعه و بهبود زیرساختهای گردشگری از جمله راههای دسترسی به اماکن طبیعی و تاریخی، تامین آب شرب روستاها و مساکن مهر و لایروبی رودخانهها پیشبینی شده است.
«زمانی» با بیان اینکه مدیران و روسای ادارات باید به صورت جدی و سریع، جذب سهم اعتبارات تکاب را از اداراتکل استانی پیگیری کنند، ادامه داد: افزایش اعتبارات این شهرستان با هدف رسیدن به توسعه متوازن در ابعاد مختلف صورت گرفته است و در اجرای طرحهای توسعهای باید رویکرد ایجاد اشتغال با پیوست فرهنگی و اجتماعی و ارتقا به شاخصهای متوسط استانی مدنظر قرار گیرد.
وی گفت: ادارات و دستگاه های اجرایی طرحهای عمرانی پیشنهادی خود برای توسعه شهرستان را برای تخصیص اعتبار در مرحله دوم امسال در قالب برنامه عملیاتی تدوین و ارائه کنند.
فرماندار تکاب با اشاره به توجه ویژه دولت برای محرومیتزدایی از این شهرستان بیان کرد: تکاب به عنوان یکی از ۳۱ شهرستان پایلوت توسعه در کشور انتخاب شده و از این رو اعتبارات و تسهیلات ویژهای برای رفع محرومیت و ارتقای شاخصها و بهبود زیرساختهای این شهرستان تخصیص خواهد یافت.
زمانی اظهار داشت: نخستین جلسه توسعه شهرستان تکاب به زودی تشکیل خواهد شد و لازم است مدیران و روسای ادارات برای دادن پیشنهاد و اجرای طرحهای توسعهای آمادگی داشته باشند و گزارشهای عملیاتی خود را ارائه کنند.
تکاب با ۸۱ هزار نفر جمعیت و دارا بودن ۲ بخش مرکزی و تخت سلیمان و ۱۰۲ روستا در منطقهای کوهستانی و سختگذر در جنوب آذربایجانغربی واقع شده و سال هاست که با وجود ظرفیتهای عمده در بخش معادن و گردشگری و کشاورزی از محرومیت در بخش زیرساختها به ویژه محورهای مواصلاتی رنج میبرد.
وضعیت نامناسب جادهها از عمدهترین مشکلات تکاب و بهبود و ساماندهی محورهای مواصلاتی، تکمیل بیمارستان جدید و افزایش امکانات و تجهیزات درمانی از مهمترین مطالبههای اهالی این شهرستان است.
سال گذشته تکاب از سوی وزارت کشور به عنوان یکی از ۳۱ شهر محروم و کمبرخوردار کشور معرفی و سند توسعه این شهرستان نیز تهیه و تدوین شد.
۷۵۱۴/ ۳۰۲۰/۳۰۷۲
نظر شما