قاسم رحیمی روز شنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا گفت: از این تعداد تعاونی تشکیل شده، ۲۴ شرکت در گرایش کشاورزی، ۱۲ شرکت در حوزه صنعت، ۱۱ شرکت در گرایش خدمات و چهار شرکت در بخش تولید فرش مجوز فعالیت گرفته است.
وی با اشاره به استقبال مردم استان برای تشکیل شرکتهای تعاونی افزود: صدور مجوز به شرکتها در ۱۶ گرایش مختلف توسط اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در قالب تعاونی انجام می گیرد و گرایشهای کشاورزی، تامین نیاز، صنعت، خدمات، فرش، تولیدی و توزیعی و مسکن از استقبال بیشتری برخوردار است.
رحیمی با اشاره به ممنوعیت عضویت افراد حقوقی دولتی در شرکتهای تعاونی تاکید کرد: طبق ماده ۸ قانون تعاون، اشخاص حقیقی و اشخاص حقوقی غیردولتی، میتوانند در شرکت تعاونی عضو شوند و اشخاص حقوقی دولتی به عضویت شرکت تعاونی پذیرفته نمیشوند.
وی در خصوص حداقل عضو لازم جهت تشکیل شرکت تعاونی گفت: حداقل و حداکثر تعداد عضو در تعاونی ها به نسبت سرمایه، نوع فعالیت، فرصت شغلی و رعایت اصل عدم تمرکز و سهم متغیر بوده ولی تعداد اعضا به موجب ماده ۶ قانون بخش تعاون، نباید کمتر از هفت نفر باشد و این تعداد باید در زمان فعالیت شرکت تعاونی نیز حفظ شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل اضافه کرد: بر اساس قانون، به استثنای یک مورد، سقفی برای حداکثر تعداد عضو برای شرکتهای تعاونی تعیین نشده و فقط شرکتهای تعاونی مسکن که احداث واحدهای مسکونی اعضا را بر عهده دارند، در تعداد اعضا نباید از حداکثر ۵۰۰ نفر عضو تجاوز کنند.
در هزار و ۵۷۷ شرکت تعاونی دارای مجوز استان اردبیل، بیش از ۱۳ هزار نفر مشغول به کار هستند.
مجموع اعضای تعاونیهای استان نیز بیش از ۸۲۵ هزار نفر اعلام شده است که ۷۰۰ هزار نفر از این تعداد عضو تعاونی سهام عدالت و مابقی نیز عضو تعاونیهای صنعتی، کشاورزی و خدمات هستند.
۱۹۰۵/ ۱۲۵۷
نظر شما