محمدصادق معتمدیان عصر شنبه در حاشیه بازدید از کارخانه چدن خوسف در جمع خبرنگاران افزود: راهاندازی این کارخانه بدون شک در افزایش اشتغال استان تاثیرگذار است.
وی با بیان اینکه در کارخانه چدن خوسف سرمایه گذار چینی چند سال است که کار میکند و فاز نخست چدن حدود ۹۸ تا ۹۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اضافه کرد: در بحث زیرساخت از جمله آب و گاز مشکلاتی دارد که تلاش میکنیم در این سفر به جمع بندی رسیده و مشکل را حل کنیم.
معتمدیان بیان کرد: امروز در کارگروه ملی سازگاری با کم آبی که با حضور تعدادی از مسئولان ارشد برگزار شد، سند توسعه سازگاری با کم آبی استان مصوب شد.
وی عنوان کرد: اولین استانی هستیم که با تلاشها و زحمات دستگاههای مرتبط با حوزه وزارت نیرو، این سند را تدوین میکنیم و در مرحله نخست در کارگروه کارشناسی و تخصصی مربوطه در وزارت نیرو مورد بررسی قرار گرفت.
استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: خراسان جنوبی به عنوان استان پایلوت برای اجرای برنامههای سازگاری با کم آبی تعیین شد.
معتمدیان با بیان اینکه در تغییر الگوی کشت وزارت جهاد کشاورزی موظف شد که الگوی مربوطه را در اسرع وقت تهیه و ابلاغ کند، اضافه کرد: همچنین اجرای سیستمهای نوین آبیاری و کشت گلخانهای از سیاستهای وزارت جهاد در استان خواهد بود و نهضت گلخانهای را امسال و سالهای آتی در استان دنبال خواهیم کرد.
وی اظهار داشت: هدررفت آب در شبکههای انتقال و توزیع آب روستایی و شهری، پنج درصد بالاتر از نرم کشوری در استان است که با اصلاح شبکههای فرسوده بخش قابل توجهی از هدررفت آب جلوگیری خواهد شد.
معتمدیان بیان کرد: طرح سازگاری با کم آبی در وزارتخانههای مختلف در دستور کار قرار خواهد گرفت و در مجموع برنامه استان در افق ۱۴۲۵ مشخص خواهد شد و فرایند تولید آب مورد نیاز استان به عنوان دومین طرح را ادامه تصویب سند خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه بحث شیرین سازی آب دریای عمان و انتقال به استان هم در وزارت نیرو مشخص شده است، اضافه کرد: امید است سهمیه تخصیصی آب استان در روزهای آتی در شورای عالی آب ابلاغ شود و از این محل حداقل ۶۰ میلیون و حداکثر ۱۱۰ میلیون مترمکعب آب مورد نیاز استان تامین خواهد شد که از این مقدار حداقل ۲۰ میلیون مترمکعب در راستای تامین آب شرب استان خواهد بود.
معتمدیان ادامه داد: در چشم اندار ۱۴۲۵ مدیریت منابع موجود آبی و کسری آب در افق بلندمدت تعیین تکلیف میشود.
استاندار خراسان جنوبی روز شنبه در سفری ۲ روزه وارد خوسف شد و ضمن بازدید از چند مجتمع کشاورزی و واحد تولیدی در این شهرستان با مردم روستاهای مختلف نیز دیدار کرد.
وی از دی ماه سال گذشته تا امروز به ۱۱ شهرستان استان سفر کرده که این سفرها مصوباتی داشته و دبیرخانه پیگیری آنها در معاونت عمرانی استانداری مستقر است.
استان مرزی خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و مرکز شهرستان خوسف در ۳۶ کیلومتری بیرجند است.
۷۵۵۷* ۶۰۵۴