نادر علیزاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: یکی از کارهای بسیار بزرگ و مهمی که در دولت تدبیر و امید با پیگیری وزارت جهاد در حال نهایی شدن است، طرح آبیاری و زهکشی شبکههای فرعی غرب و شمالغرب کشور است که فرآیند فیزیکی آن در حوزه عملیات آب و خاک روبه اتمام است.
وی بیان کرد: این طرح و فرآیند تشکیل شرکتها در ۶ استان اردبیل، آذربایجانغربی، آذربایجانشرقی، کردستان، کرمانشاه و ایلام در حال اجراست و یکی از ماموریتهایی که در این طرح جزو وظایف حاکمیتی وزارت کشاورزی است، فرآیند تشکیل و استقرار نظام بهرهبرداری میباشد.
وی اضافه کرد: با برنامهای که به دفتر نظام بهرهبرداری ارائه شده، قرار است بتوانیم از این سرمایهگذاری ارزشمند که در حوزه آب و خاک اجرا شده، با تشکیل شرکتهای تعاونی تولید استفاده بهینه کنیم.
علیزاده بیان کرد: با همکاری مجری طرح، اقدامات نوینی در حوزه نظام بهرهبرداری شروع شده که مبتنی بر قانون تعاونی کردن تولید و یکپارچه نمودن اراضی است؛ این قانون در سال ۱۳۹۳ در مجلس اصلاح و به دولت و وزارت جهاد ابلاغ شد.
وی گفت: ظرفیتهای خوبی در این قانون برای شرکتهای تعاونی تولید پیشبینی شده که مدیریت و آب و خاک و تولید محصولات از جمله آنهاست.
وی بیان کرد: دفتر نظام بهرهبرداری به میزبانی آذربایجانغربی برنامههای مطلوبی در زمینه اشاعه این طرح و ارتقای مدیریت تولید تدارک دیده است.
علیزاده اظهار داشت: در این راستا از متولیان طرح در سایر مناطق نیز دعوت شده است از اقدامات لازم در فرآیند اجرایی این کار در آذربایجانغربی بازدید کنند تا الگوهای خوب و پیشرو اشاعه شود.
مدیرکل دفتر نظامهای بهرهبرداری تعاونیهای تولید و شرکتهای سهامی زراعی سازمان مرکزی تعاونی روستایی، گفت: جلب مشارکت کشاورزان و به کارگیری مدیریت آب و خاک و تولید توسط این تعاونیها و ارتقای مدیریت تولید از اهداف دیگر قابل پیگیری است.
توسعه روستایی و کشاورزی فرآیندی چندبعدی است که به منظور بهبود ارتقای کیفیت زندگی و رفاه جامعه روستایی، افزایش بازده کشاورزی و صنایع غذایی، تحول در مالکیت ارضی و توزیع درآمد، افزایش تحرک اجتماعی و تحول الگوهای مشارکت در تصمیمگیری و بهرهوری بیشتر برای ایجاد دگرگونی مناسب در ساختارهای ذهنی و اجتماعی روستاییان انجام میگیرد؛ به نظر میرسد که شرکتهای تعاونی تولید کشاورزی بتوانند در توسعه نواحی روستایی مؤثر باشند.
۷۱۲۵/۳۰۷۲
نظر شما