به گزارش ستاد ارتباطات و اطلاعرسانی بنیاد مصطفی (ص)، مسابقه دانشآموزی نور هر سال به عنوان یکی از رویدادهای بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) در حوزه دانشآموزی برگزار میشود که هدف از برگزاری آن، ایفای نقش در انگیزش نسل نوجوان جهان اسلام، ایجاد افقهای نوین در زمینه علم و فناوری و کمک به رشد استعدادهای درخشان است.
دوره چهارم مسابقه دانشآموزی نور؛ گرامیداشت پروفسور عمر یاغی، برگزیده جایزه مصطفی (ص) ۲۰۱۵ از مردادماه امسال آغاز شده و موضوع این دوره از مسابقه ساخت فیلمهای علمی کوتاه یک دقیقهای از آزمایشهایی در مباحث مختلف ماده و انرژی است.
همانند دورههای گذشته، صدها فیلم در محدوده علمی مرتبط برای راهنمایی علمی دانشآموزان ارائه خواهد شد.
دانشآموزان میتوانند تا پایان بهمن ماه امسال با مراجعه به سایت بنیاد مصطفی (ص) به نشانی http://www.mstfdn.org در بخش مسابقه دانشآموزی نور مراجعه کرده و در قالب گروههای دو یا سه نفره آثار علمی خود را به صورت فیلمهای ۶۰ ثانیهای به دبیرخانه این مسابقه ارسال کنند.
معیارهای ارزیابی و نحوه داوری آثار ارسالی بر روی سایت مسابقه ارائه میشود و این دوره نیز به ۱۰۰ اثر برتر دانشآموزی، هدایایی معادل مجموع دویست میلیون تومان اهدا و از پژوهشسراها و مدارس با مشارکت برتر نیز قدردانی خواهد شد.
مسابقه دانشآموزی نور که هر ساله به نام و بزرگداشت یکی از دانشمندان بزرگ جهان برگزار میشود، در دوره نخست خود با عنوان «مسابقه دانشآموزی نور؛ گرامیداشت ابن هیثم» به مناسبت یک هزارمین سال انتشار کتاب المناظر ابنهیثم، ریاضیدان و فیزیکدان شهیر جهان اسلام و اولین دانشمند فیزیک نور در جهان برگزار شد.
موضوع آن دوره از مسابقه که مباحث نور و کاربردهای آن بود، مشارکت بیش از چهار هزار دانشآموز در سراسر کشور را با ارسال ۱۶۵۰ فیلم ثبت کرد و از صاحبان ۲۰۰ اثر برگزیده، تجلیل شد.
مسابقه دانشآموزی نور در سال دوم برگزاری خود، گرامیداشت پروفسور جکی یینگ؛ برگزیده جایزه مصطفی (ص) ۲۰۱۵ نام گرفت، این دوره از مسابقه در تمامی حوزههای علمی همچون فیزیک، شیمی، زیستشناسی، ریاضیات، نجوم و یا ترکیبی از علوم مختلف بود که در نهایت بیش از پنج هزار دانشآموز، دو هزار فیلم از آزمایشهای علمی خود را ارسال کردند و در روز اختتامیه نیز از ۱۰۰ گروه دانشآموزی برگزیده قدردانی شد.
نحوه شرکت در این مسابقه ساخت فیلمهای ۶۰ ثانیهای از انجام آزمایشهای علمی گروههای دانشآموزی طرحریزی شده است.
دور سوم مسابقه دانشآموزی نور به نام و بزرگداشت ابن رزاز جَزَری در بخش مدارس در حوزه رباتیک برگزار شد که الجزری از موثرترین دانشمندان در علم رباتیک و بدون شک بنیانگذار مکانیزمهای مکانیکی در جهان بوده است، موضوع این دوره از مسابقه ساخت ساز و کارهای (مکانیزمهای) حرکتی و آزمایشهایی در مباحث مختلف مکانیک بود که پنج هزار و ۱۲۲ دانشآموز در قالب دو هزار و ۱۸۳ گروه ثبتنام کردند و یک هزار و ۷۳۳ فیلم به سایت دبیرخانه ارسال شد و در نهایت در روز اختتامیه از ۱۰۰ گروه منتخب تجلیل شد.
نظر شما