۲۸ مرداد ۱۳۹۸، ۱۶:۵۶
کد خبرنگار: 1182
کد خبر: 83443528
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

دود اختلاف کیسون با شهرداری اهواز در چشم کارگران قطار شهری

اهواز - ایرنا-  اختلافات میان شهرداری اهواز، شرکت کیسون و دولت در نحوه پرداخت اعتبارات به پروژه قطار شهری اهواز سبب توقف این پروژه و رفتن دود اختلاف نظرها به چشم کارگران این پروژه شده است.

به گزارش ایرنا مدت‌هاست زندگی کارگران حراست قطار شهری اهواز در طول شبانه روز به نگهبانی از کارگاه، پیگیری مطالبات ۱۸ ماهه و پیدا کردن کار دوم برای امرار معاش خلاصه شده است، برخی به بنایی و عده‌ای دیگر به مسافرکشی روی آورده اند تا از پس مخارج زندگی‌شان بر بیایند.

تعداد کارگران پروژه قطار شهری اهواز به یکصد نفر کاهش پیدا کرده است بسیاری مشمول تعدیل نیرو شده اند یا به دلیل عدم پرداخت حقوق درخواست استعفا داده اند تا با پیدا کردن کار دیگر زندگی خود و خانواده را بچرخانند. همین تعداد کارگر باقی مانده هم مدت هاست به دلیل عدم پرداخت به موقع حقوق، مستاصل شده اند و هر بار دست به دامان یکی از دستگاه ها می شوند تا بلکه بخشی از حقوق آنها پرداخت شود.

احمد یکی از کارگران قطار شهری اهواز است که با دختر ۶ ساله اش مقابل ساختمان استانداری حاضر شده تا از مسئولان استان برای حل مشکل کمک طلب کند به دخترش اشاره می کند و می گوید: ۲ ماه از زمان ثبت نام در مدرسه گذشته اما دخترم را هنوز در مدرسه نام نویسی نکرده و لباس و وسایل مدرسه را هم برایش نخریده ام.

این کارگر حراست با چشمانی خسته و خمار از بیخوابی، از تعهدش به کار سخن می گوید و ادامه می دهد: دیشب تا صبح در کارگاه کشیک بودم تا برای کارگاه و وسایل آن اتفاقی نیفتد، صبح زود هم با همکاران مقابل ساختمان استانداری جمع شده ایم ظهر هم با خودرو مسافرکشی می کنم تا خرج زندگی‌ام را تامین کنم.

۱۸ ماه کار بدون مزد

یکی دیگر از کارگران که سابقه فعالیت خود را ۱۳ سال اعلام  کرد در همین خصوص به خبرنگار ایرنا توضیح داد: همسر من باردار است و طبق گفته پزشک باید آزمایش‌هایی برای اطمینان از سلامت جنین بدهد هزینه این آزمایش ها بالغ بر ۱۰ میلیون ریال است اما با این وضع پرداخت حقوق، تامین این مبلغ از توان من خارج است.

این فرد که خود را قاسم معرفی کرد ادامه داد: ندادن ۱۸ ماه حقوق به قشر کارگر در این شرایط سخت اقتصادی کمر ما را در برابر مشکلات خم کرده است دیگر در برابر خانواده هم شرمنده ایم. .

وی خواستار پیگیری مسئولان استان به ویژه استاندار و شهردار اهواز شد و گفت: شهردار در برنامه زنده تلویزیونی از عدم اجرای تعهدات شرکت کیسون در پروژه  انتقاد کرد اما هیچ صحبتی از مشکلات کارگران قطار شهری نکرد.

بدهی ۱۵۰ میلیارد ریالی کیسون

مدیر عامل سازمان قطارشهری اهواز بدهی شرکت کیسون به کارگران را حدود ۱۵۰ میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: شورای کارگری استان خوزستان با حضور معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خوزستان تشکیل شد و در آن نشست شرکت کیسون موظف به پرداخت حقوق کارگران شد.

شهرام شاهین زاده ادامه داد: مطابق تصمیم گرفته شده در شورای کارگری استان، ۵۰ درصد مطالبات کارگران باید از طریق وزارت کشور و سازمان شهرداری ها و ۵۰ درصد دیگر توسط شرکت کیسون پرداخت شود، تعهدات این شرکت سه ماهه است و تا پایان این مهلت باید مطالبات کارگران پرداخت شود.

وی با اشاره به اینکه تاکنون اراده ای در شرکت کیسون برای پرداخت مطالبات دیده نشده است گفت: منتظر صورتجلسه کمیته کارگری و فرمانداری برای ارسال به شرکت کیسون هستیم شورای کارگری زیر مجموعه شورای تامین است و عمل به تصمیمات آن برای تمام مناصب دولتی و غیردولتی الزامی است.

شاهین زاده بیان کرد: شرایط کارگران قطار شهری اهواز سخت است اما به دلیل بالا بودن حجم مطالبات این رویه کمی زمانبر است اما امیدواریم با اجرای تعهدات شرکت کیسون و پرداخت سهم سازمان شهرداری ها این مشکل رفع شود.

مدیرعامل شرکت کیسون همچنین مشکلات مالی را علت اخراج و عدم پرداخت حقوق کارگران می داند و معتقد است: به دلیل ناچیز بودن بودجه قطار شهری اهواز ناچار به کوچک کردن کارگاه هستیم اما اگر شرایط بهتر شود و پروژه مجدد راه اندازی شود از همین کارگران برای انجام کار دعوت به همکاری می‌شود.

گیتی سیف الهی افزود: پروژه متروی اهواز  اکنون تعطیل است و در عمل کاری صورت نمی‌گیرد؛ این امکان برای شرکت کیسون وجود داشت که از همان ابتدا با تمام کارگران تسویه حساب کند اما در این سال‌ها تلاش کرد تا این افراد را حفظ کند؛ تنها دلیل تعدیل نیرو در این پروژه مشکلات مالی است.

وی بیان کرد:  اعتباراتی که کارفرمای پروژه قطار شهری اهواز به شرکت کیسون داده به اندازه‌ای کم است که توان پرداخت حقوق کارکنان این مجموعه را نداریم و حتی چند پرداختی آخر با نظارت خود کارفرما به طور مستقیم به حساب کارکنان واریز شده است، هر ماه مبلغی حدود ۱۰ میلیارد ریال به بدهی ما به کارکنان افزوده می‌شود.

پیگیری مشکلات کارگران به شرط درخواست کتبی

رییس خانه کارگر استان نیز در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر چرایی عدم ورود به مشکلات کارگران متروی اهواز گفت: خانه کارگر تنها در صوتی می تواند پیگیر حقوق کارگران یک مجموعه باشد که درخواست کتبی از سوی آنها ارائه شده باشد.

قربان درویشی افزود: کارگران تا حدودی در این خصوص حق دارند زیرا اداره کار نیز ثبات رویه ندارد از طرف دیگر به دلیل قراردادهای محدود امکان اخراج کارگران وجود دارد.

وی بیان کرد: تاکنون نامه‌ای از سوی کارگران قطار شهری اهواز برای پیگیری مشکلات صنفی آنها به خانه کارگر خوزستان ارجاع نشده است و تا پیش از ارسال یک درخواست مکتوب نمی توانیم مشکل آنها را پیگیری کنیم.

وی ادامه داد: کارگران قطار شهری اهواز باید در یک نامه مکتوب، مشکلات خود را بیان کنند در این صورت ابتدا تلاش می کنیم مشکل آنها را درون استانی حل کنیم و در غیر این صورت از طریق مقامات تهران مشکلات صنفی پیگیری می شود.

کارگران متروی اهواز به دلیل بروز اختلاف میان شرکت کیسون به عنوان پیمانکار و سازمان قطار شهری اهواز به عنوان کارفرما،  ۱۸ ماه حقوق عقب افتاده طلب دارند، کارگران مهم ترین علت طرح شکایت در اداره کار را ترس از اخراج شدن عنوان می کنند.

پیش از این برخی مدیران و مسئولان خوزستانی از آنچه بدعهدی شرکت کیسون در قابل پروژه قطار شهری اهواز بیان کردند به شدت گلایه داشتند. استاندار خوزستان چندی پیش درخصوص آخرین وضعیت پروژه مترو اهواز گفت: پیمانکار این پروژه تعهدات بسیاری داده بود اما تاکنون به بیشتر آنها عمل نکرده است.

رییس شورای اسلامی شهر اهواز نیز گفت: شرکت کیسون مدعی طلبی بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد ریال شده که البته در کمیته فنی خوزستان مورد تایید قرار نگرفت؛ طبق قرارداد، کمیته داوری این پرونده در خارج از کشور ‏ قرار دارد اما توافق شد در کمیته فنی استان مورد بررسی قرار گیرد، شورای چهارم شهر، زیر بار ادعای پیمانکار نرفت و این مساله بدون تعیین تکلیف باقی ماند.

به تازگی نامه ای با عنوان ابلاغیه شعبه ۱۴ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب اهواز برای حضور مدیرعامل شرکت کیسون جهت ادای توضیحات به دادسرا منتشر شده است.

پروژه متروی اهواز درگیر مشکلات ریز و درشت بسیاری از جمله ایجاد گره‌های ترافیکی در شهر توسط سازه‌های نیمه کاره، استهلاک تأسیسات و تجهیزات به کار رفته و بد عهدی‌های شرکت پیمانکار است در این میان یکی از مهم‌ترین مشکلات فعلی این پروژه پرداخت نشدن حقوق کارگرانی است که بیش از یکسال و چهار ماه حقوق از پیمانکار این پروژه طلب دارند.

چندی پیش نیز لیست جدیدی از ۳۹ نفر از کارکنان اخراجی متروی اهواز منتشر شده است در این لیست کارکنانی با تخصص‌های مختلف ازجمله کارشناس ارشد فنی، کارمند، راننده، نقشه بردار، نگهبان، مسئول آزمایشگاه و نیروهای خدماتی به چشم می‌خورد که سابقه به کارگیری برخی از آنها در پروژه متروی اهواز به سال ۸۵ یعنی همزمان با کلنگ زنی این پروژه باز می‌گردد.

عملیات اجرایی مترو اهواز بهمن سال ۸۵ آغاز شد اما پیشرفت این پروژه پس از گذشت بیش از ۱۳ سال هنوز کمتر از ۳۰ درصد است.پروژه متروی اهواز از نیروگاه زرگان در شمال شرقی اهواز شروع می‌شود و پس از عبور از میدان‌های اصلی شهر، در منطقه بقایی در جنوب غربی اهواز به انتهای مسیر خود می‌رسد. طول این مسیر بر اساس مصوبه شورای عالی ترافیک کشور ۲۳ کیلومتر و شامل ۲۴ ایستگاه است. این پروژه به ۲ گام دسته بندی و گام نخست آن از فرودگاه تا مصلا با ۶ ایستگاه تعیین شده است.

پروژه قطار شهری اهواز از اواخر پارسال تاکنون به دلیل مشکلات مالی به حالت تعطیل درآمده است.

گزارش: ندا رضاپور

۹۸۸۷/۶۰۰۲

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha