سعید خدایی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه اولین بار محصول بادامزمینی در روستای چوپلوجه شاهیندژ در اوایل اردیبهشت کشت شد، بیان کرد: گیاهان این مزرعه هماکنون در مرحله رشد و جوانهزنی قرار دارد و به عنوان نخستین تجربه کشت این محصول عملکرد بسیار موفقی داشته است.
وی ادامه داد: میانگین کشت بادامزمینی در این مزارع ۲ تن در هر هکتار برآورد شده است و زمان برداشت محصول از ۲۰ شهریور آغاز می شود.
وی با اشاره به اینکه بادام زمینی جزء محصولاتی با ارزش افزوده بالاست که توسعه کشت آن میتواند به تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی در منطقه کمک قابل توجهی کند، گفت: این محصول از لحاظ فنی و تخصصی در تناوب با غلات قرار گرفته و به اصلاح و بهبود حاصلخیزی خاک نیز کمک قابل توجهی میکند.
خدایی اظهار داشت: کشت این محصول به کشاورزانی که حاصلحیزی زمین زراعی آنها در سطح پائینی است، اجازه میدهد که با خیال آسوده از برداشت قابل قبول، این محصول را در زمینهای خود بکارند.
مدیر جهاد کشاورزی شاهیندژ با بیان اینکه دانه بادام زمینی دارای ۳۰ تا ۴۵ درصد روغن و ۲۵ درصد پروتئین بوده و این گیاه باعث تثبیت ازت هوا در خاک میشود، اضافه کرد: بنابراین کشت این محصول به حاصلخیزی خاک کمک کرده و درآمد خوبی را نیز عاید کشاورزان می کند.
وی توسعه مکانیزاسیون و افزایش صنایع تبدیلی را از راهکارهای موثر در ارتقای کمی و کیفی تولید این محصول دانست و افزود: کشت مکانیزه بادام زمینی بهخاطر کاهش هزینهها، استفاده مناسب از زمین، سهولت کار و بهرهوری مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است.
شاهیندژ در مجموع دارای ۸۵ هزار هکتار زمین زراعی و باغی است که از این مقدار ۲۰ هزار هکتار به صورت آبی کشت می شود.
۳۲۱۴/۲۰۹۳
نظر شما