خبرگزاری شینهوا روز جمعه گزارش کرد، «جانگ جون» بعد از نشست شامگاه پنجشنبه شورای امنیت سازمان ملل درباره خروج آمریکا از پیمان موشک های میانبرد گفت که پیمان منع موشک های هسته ای میانبرد در سال ۱۹۸۷ میان شوروی و آمریکا امضاء شد که پیمان مهمی در زمینه خلع سلاح است.
او با اشاره به اینکه چین در مساله پیمان منع موشک های هسته ای میانبرد بارها موضع خود را اعلام کرده است تاکید کرد خروج آمریکا با بهانه کردن چین از این پیمان پذیرفتنی نیست و انتقاد ناموجه آمریکا قابل قبول نیست.
وی افزود: خروج یک جانبه آمریکا از پیمان موشکی با روسیه، باعث غیرموثر شدن این پیمان شده و بر توازن و ثبات راهبردی جهان، امنیت اروپا و منطقه آسیا و اقیانوس آرام و نظام بین المللی خلع سلاح تاثیر منفی خواهد گذاشت.
سفیر چین در سازمان ملل گفت: آمریکا قبل از خروج از پیمان اعلام کرده بود پژوهش و استقرار موشک های هسته ای میانبرد را تسریع می کند و اخیراً هم یک موشک کروز زمین پایه جدید آزمایش کرد چین از کشورهای ذیربط درخواست می کند با برخورد مسئولانه، توازن و ثبات راهبردی جهان و صلح و آرامش بین المللی و منطقه ای را حفظ کنند این خواست مشترک جامعه بین المللی است.
پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد پیمانی است که در سال ۱۹۸۷ میلادی میان ایالات متحده آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی و پس از فروپاشی شوروی با روسیه امضا شد.
"رونالد ریگان" رئیسجمهوری وقت آمریکا و گورباچف رییس جمهوری روسیه هشتم دسامبر ۱۹۸۷ میلادی (۱۷ آذرماه ۱۳۶۶) این پیمان را امضا کردند و یکم ژوئن ۱۹۸۸ (۱۱ خرداد ۱۳۶۷) اجرایی شد، اما ۱۱ مرداد سال 1398 و پس از گذشت ۳۱ سال، آمریکا به طور رسمی از آن خارج شد.
پیشتر دونالد ترامپ رییسجمهوری آمریکا ۲۰ اکتبر ۲۰۱۸ اعلام کرد که به دلیل نقض مکرر این پیمان توسط روسیه، واشنگتن از این پیمان خارج می شود.
او در سخنانی مدعی شد به این دلیل که روسیه و چین (که امضا کننده معاهده منع موشک های هسته ای میانبرد نیست)، اقدام به توسعه سیستم های موشکی کرده اند، پس آمریکا نیز می تواند چنین اقدامی را انجام دهد.
اکنون با خروج آمریکا و پس از آن روسیه از یکی از مهمترین معاهدات خلع سلاح هستهای در جهان، نگرانی ها در این خصوص افزایش یافته است.
این اقدام آمریکا می تواند تمدید مجدد توافقنامه «استارت ۱» میان مسکو و واشنگتن را با مشکل روبرو کند مدت توافقنامه استارت ۱ در سال ۲۰۲۱ پایان خواهد یافت معاهده استارت ۱ که در سال ۲۰۱۰ میان آمریکا و روسیه به امضا رسید، دو طرف را ملزم می کند که تعداد کلاهک های هسته ای استراتژیک خود را تا ۱۵۵۰ عدد نگه دارند.
نظر شما