«حجت الله صیدی» امروز شنبه در نشستی خبری افزود: بر اساس آماری که از خودروسازیها، صنایع فولادی، پتروشیمی و صنایع غذایی به دست آمده، این صنایع توانستهاند از طرح «طراوت» به عنوان رونق تولید ملی استفاده کنند؛ ضمن اینکه زنجیره تأمینکننده دارو نیز با اعتبار اسنادی ریالی و ارزی، از این موضوع بهرهمند شدهاند.
طرح طراوت درواقع یک طرح اعتباری ویژه تولید است که واحدهای تولیدی به پشتوانه آن میتوانند محصولات خود را بهصورت نسیه به خریداران بفروشن و مواد اولیه مورد نیاز خود را بصورت نسیه خرید کنند. به زبان سادهتر اینکه خریداران در صورت نداشتن نقدینگی کافی میتوانند، در ازای اعتبارات اسنادی داخلی ریالی مدتدار (ال سی) که توسط شعب بانک صادرات و در قالب عقد خرید دین صادر میشود، محصولات موردنیاز خود را از تولیدکنندگان خریداری کنند.
وی تاکید کرد: بخش بزرگی از رونق تولید در گرو تقاضای موثر است و طرحی که بانک مرکزی در نظر گرفته نیز از تامین مواد اولیه تا توزیع را در بر میگیرد تا گردش تولید بیشتر شود.
صیدی اظهار داشت: برای بهبود وضعیت بانک صادرات برنامهای سه مرحلهای تعریف کردیم که در کوتاهمدت علاوه بر توقف روند افزایشی زیان بانک باید به توقف زیان و سوددهی میرسیدیم.
وی مهمترین اقدام در این مورد را اصلاح ساختار مالی بانک دانست و افزود: اصلاح منابع و بهینهسازی ترکیب مصارف و کنترل هزینهها باعث شد تا اخر تیرماه سال گذشته، روند افزایشی زیان متوقف شده و در همان سال زیان روند کاهشی گرفت و امیدواریم امسال به سودآوری پایدار برسیم.
صیدی تاکید کرد: در سال ۹۷ باید رقم ذخیرهای برای مطالبات ارزی میگرفتیم که این باعث شد تا زیان کاهش مطلق نداشته باشد اما در سه ماهه نخست امسال بانک صادرات سودده بوده و امیدواریم این روند تا پایان سال ادامه پیدا کند تا به سودآوری پیوسته برسیم.
وی در مورد تغییر واحد پول و حذف صفرها نیز گفت: این موضوع دو بعد ذهنی و عملیاتی دارد، به نظر میرسد هر دو این مراحل زمانی حدود ۶ ماه تا یکسال نیاز داشته باشد اما انتظار نداریم زمان تطبیق ذهنی و عملیاتی واحد جدید پولی کمتر از ۶ ماه طول باشد.
مدیرعامل بانک صادرات ایران به فروش اموال مازاد بانک صادرات اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال گذشته تا کنون ۸۸۰ میلیارد تومان ارز اموال مازاد بانک فروخته شده و اکنون نیز یک هزار و ۸۱۷ رقبه نیز به ارزش ۲ هزار میلیارد تومان باقی مانده است. از این تعداد، ۶۳۴ واحد آماده واگذاری است که ارزشی در حدود هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان دارد.
به گفته صیدی بانک صادرات بدهی معوقی به بانک مرکزی ندارد و در خصوص خط اعتباری ۱۰ هزار میلیارد تومانی که سال ۹۶ از بانک مرکزی گرفته، تمام اقساط پرداخت شده است.
نظر شما