شهید سید علی اصغر جاهد یادگار سید باقر و بلقیس نهم اسفند ۱۳۴۴ در بندرعباس به دنیا آمد، پدرش فرش فروش بود و مادرش خانهدار.
سید علی اصغر در سن ۸ سالگی وقتی کلاس سوم دبستان بود به طور کامل قرآن را فرا گرفت و به سرعت دوران تحصیلی ابتدایی و راهنمایی و متوسطه را در شهر بندرعباس ادامه داد.
وی سال دوم دبیرستان بود که جنگ تحمیلی شروع شد و از همان موقع پایش به جبهه باز شد ولی همراه با تحصیل به تعلیم و قرائت قرآن هم مشغول بود.
سید علی اصغر دوران دبیرستان را نیز به پایان رسانید و مدرک دیپلم گرفت عشق علم حساب و ریاضی او را به سمت دانشگاه کشاند و خانواده نیز دوست داشتند پسرشان افتخارآفرین علم و دانش باشد و به همین دلیل در کنکور ریاضی شرکت کرد.
سال ٦٤ ریاضی کاربردی دانشگاه تهران را برای مقطع کارشناسی انتخاب کرد، اما درس و دانشگاه نمیتوانست او را از عشقاش به جبهه و جنگ بکاهد.
پدر اصرار داشت که ابتدا درسش تمام شود اما در نامههایی که برای خانواده مینوشت میگفت که وظیفهاش این است که به جبهه برود و در فاصله بین دو ترم و تعطیلات تابستانی همیشه به جبهه میرفت، اما به طور جدی در سال سوم دانشگاه به جبهه رفت.
وی البته از سال ۶۰ هم با بسیج به همکاری پرداخت و در سال ۶۱ در عملیات والفجر شرکتی فعال داشت.
سید علی اصغر بین درس و دانشگاه و جبهه در رفت و آمد بود و در کنار واحدهای فلسفه علم ریاضیات و هندسه دانشگاه، دلاورانه خاکریزهای جنگ و جبهه را نیز میکاوید.
این دانشجوی دفاع مقدس سرانجام هفتم بهمن ۶۵ بر اثر اصابت ترکش خمپاره به سر در پاسگاه زید یکی از محورهای مهم عملیات بیت المقدس شهید شد.
'زید' نام پاسگاهی است که در شمال منطقه عمومی شلمچه در غرب جاده اهواز به خرمشهر که از محورهای هجوم اولیه عراق و از راههای دستیابی به جاده اهواز به خرمشهر محسوب میشود.
یادمان پاسگاه زید به یاد شهدای عملیات رمضان ساخته شده است. (عملیات رمضان در ۲۳ تیرماه ۶۱ در منطقه عمومی شمال شلمچه تا منطقه کوشک انجام شده است).
مزار این شهید دانشجو در گلزار شهیدان بندرعباس قرار دارد.
شهید سید علی اصغر جاهد ۲۸ آذر ۶۵ در یکی از وصیتهای خود آورده است: مادرم همیشه آن صداقت همیشگیتان را رها مکن، برادرم هرگز از خدمت در راه اسلام خستگی به خود را مده مانند قبل و حال سعی کن دیانت داشته باشی، خواهران هرگز آن سادهپوشی و سادهزندگی کردن را از یاد مبرید چون تجملات انسان را از یاد خدا دور میکند.
وی افزوده است: سعی کردهام انسانی پاک و انسانی آزاد از قید و بندهایی که مانع پیشرفتم بوده باشم و در این راه سعی وافری کردهام اما همیشه از این امر که نتوانستهام این امر را تحقق بخشم تأسف خورده ام، نمی دانم با چه رویی در پیشگاه الهی حضور یابم از آن اوقاتی که میتوانستم آن کارهایی را که رضای خدا بوده انجام دهم ولی انجام نداده ام.
این شهید دانشجو در وصیتی به خانوادهاش آورده است: پدر عزیز شما بودید که از ایام کودکی دستم را گرفتی و به مجالس قرآن بردی، در کنارتان مینشستم قرآن را فرا میگرفتم همیشه از داشتن همچون پدری به خود میبالیدم.
خواهران طبق آیات صریح قرآن حجاب خود را حفظ کنند
شهید جاهد ادامه داده است: دردهای پیامبر را برای ابلاغ و رساندن پیام قرآن با همان درک ضعیف خود فهمیدم و موقعی که انقلاب شد و این نعمت بزرگ را خدا به ما عطا کرد و اسلام را جلوه و رنگی در کشور ما داد و خون عزیزانی در آن ریخته شد احساس کردم در مقابل این انقلاب نیز دین عظیمی بر گردن دارم.
وی ابرازداشته است: از خواهران گرامی میخواهم پیرو راه فاطمه زهرا(ع) زینب کبری(ع) باشند و از خط اسلام دور نگردند، به خواهرانم عرض کنم طبق آیات صریح قرآن حجاب خود را حفظ کنند و اخلاص در عمل را فراموش نکنند.
رهبری را احترام بگذارید
این شهید دفاع مقدس خطاب به همکلاسیهای خود آورده است: درسها را به دقت بخوانید چون اسلام به شما نیاز دارد و اگر به نیرو در جبهه نیاز داشت و امام خمینی فرمودند: جبههها را خالی نگذارید و در صحنههای سیاسی، اجتماعی حضور فعال داشته باشید.
شهید جاهد اضافه کرده است: رهبری را احترام گذارید و پشت سر امام خمینی -(ره)-باشید و اخلاص در عمل و نیت را فراموش نکنید.
وی همچنین وصیت کرده است که قبرش در کنار دوستان شهیدش باشد شاید خداوند به واسطۀ یکی آنها او را ببخشد.
این دانشجوی شهید دفاع مقدس افزوده است: کتابهایم را اگر نیاز ندارید بین کتابخانههای عمومی محله، دبستانها و دبیرستانها و مدارس راهنمایی هر طور صلاح میدانید تقسیم کنید.
۹۸۸۷ / ۶۰۴۸
نظر شما