علی محمد مرادی روز شنبه در جلسه شورای دانشگاه کردستان که با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد، اظهار داشت: برای استفاده از نعمتهای الهی باید به علوم و فنون روز مجهز شد چرا که تاکید قرآن و نیز سیر تحولات اجتماعی بر همین نکته است.
وی با تاکید بر ارتقای تواناییهای علمی افزود: تربیت نیروی انسانی برای توسعه کار بزرگی است که در کشورهایی که ضعفهای مربوط به آن برطرف شده، تحول بزرگی در عرصه توسعه رخ داده است.
این نماینده مجلس یادآور شد: ما در کشورمان رشد داشتهایم ولی توسعه را فراموش کردهایم چرا که خواندن کتاب در آموزش و پرورش به فراموشی سپرده شده من اینکه تحقیقات آموزش و پرورش و آموزش عالی در راستای بها دادن به دانایی و کتاب نیست.
وی بر لزوم رفع تبعیض در تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی دانشگاه کردستان در مقایسه با دیگر مراکز آموزش عالی کشور تاکید کرد و خواستار اختصاص ردیف بودجه برای دانشکدههای اقماری این دانشگاه شد.
مسوول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه کردستان هم به ظرفیت و استعدادهای مناسب در کردستان اشاره کرد و گفت: همت لازم در بین اعضای هیات علمی این دانشگاه برای شکوفایی این ظرفیت وجود دارد و تنها باید بسترهای آن فراهم شود.
حجتالاسلام محرم بیابانی افزود: با وجود رشد مطلوب علمی در دانشگاه کردستان، این مرکز نتوانسته است خود را با سرعت رشد دیگر مراکز علمی همراه کند چرا که مشکلات زیرساختی در توسعه دارد.
دانشگاه کردستان ۱۹ طرح بینالمللی در دست اجرا دارد
دانشگاه کردستان به منظور توسعه روابط و تعامل با دانشگاههای خارجی، هم اکنون ۱۹ طرح بینالمللی در دست اجرا درد.
رئیس دانشگاه کردستان نیز در این جلسه اظهار داشت: تفاهم نامه هایی با ۳۰ دانشگاه خارجی از کشورهای اتریش، فرانسه، اسپانیا، ژاپن، بلغارستان، آفریقای جنوبی، کانادا، دانمارک، آلمان، ایتالیا، عراق، افغانستان و سوریه منعقد شده است.
رحمت صادقی به بورسیه ۳۹ دانشجوی خارجی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در این دانشگاه اشاره کرد و افزود: بیشتر دانشجویان خارجی در رشته زبان و ادبیات فارسی تحصیل می کنند.
وی با اشاره به فعالیت هشت دانشکده اصلی و یک دانشکده اقماری در این دانشگاه گفت: ۲ دانشکده اقماری در قروه و سقز هم در دست احداث است که ردیف بودجهای ندارند و اگر این مهم اتفاق نیافتد این دانشکدهها نمی توانند روی پای خود بایستند.
رئیس دانشگاه کردستان به وجود بیش از چهار هزار مقاله خارجی و سه هزار و ۱۰۰ مقاله داخلی در این دانشگاه اشاره کرد و یادآور شد: ۱۰ هزار و ٦۳۹ دانشجوی شاغل به تحصیل داریم که ۲٦ درصد مجموع دانشجویان استان را شامل می شود.
صادقی به پذیرش دانشجویان خارجی در این مرکز از سال ۹٥ با ۹۸ دانشجو اشاره کرد و اظهار داشت: این تعداد هماکنون به ۷۰۰ دانشجو رسیده است.
فعالیت ۳۸۲ عضو هیات علمی، ۱۸ استاد و ۹۰ دانشیار از دیگر اقداماتی بود که رئیس دانشگاه کردستان به آن اشاره کرد و افزود: ۲٥۲ کارمند رسمی داریم و به همین تعداد نیز نیروی شرکتی در این دانشگاه شاغل هستند که معضل بزرگی برای دانشگاه است و باوجود اینکه ٤۱ نفر از آنان اخیرا تبدیل وضعیت شدهاند، برخی از آنان در آستانه بازنشستگی همچنان در انتظار تبدیل وضعیت هستند.
وی وضعیت نامناسب در برخورداری از رشته های دکترا را از دیگر مشکلات توسعه آموزش عالی در کردستان برشمرد و اضافه کرد: در حال حاضر در سطح دکترا یک سوم دانشگاههای همجوار را داریم که امیدواریم با صدور مجوز به متوسط منطقهای نزدیک شویم.
صادقی با بیان اینکه از لحاظ سرانه اعتبارات آموزش عالی، کردستان در ردیف استانهای آخر کشور است، گفت: در حال حاضر این سرانه ٦۳ هزار تومان به ازای هر نفر است که پایین ترین رقم را در بین استانهای همسایه داریم.
وی با بیان اینکه این دانشگاه ۱۳۸ میلیارد تومان در چهار ردیف بودجهای دارد، یادآور شد: تعداد دانشجو به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در کشور چهار هزار و ٥۳۰ نفر است این در حالی است که این تعداد در کردستان ۲ هزار و ٦۹۰ نفر است که آخرین استان کشور هستیم و از بومی گزینی بسیار متضرر شدهایم.
عرضه محور شدن پژوهشکده مطالعات محیطی دریاچه ارومیه، اعطای شناسه از طرف سازمان امور استخدامی برای تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی، بالا بردن بودجه دانشگاه و اختصاص اعتبار برای تجهیز آزمایشگاه مرکزی از درخواستهایی بود که رئیس دانشگاه کردستان در این نشست مطرح کرد.
منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری امروز شنبه دوم شهریور برای بازدید از پروژه بهرهوری مصرف آب از طریق کشت انتظاری سیب زمینی مزرعه تحقیقاتی دانشگاه کردستان در دهگلان و پروژه در دست اجرای دانشگاه و کلنگ زنی دو پروژه جدید و جلسه با اعضای شورای دانشگاه به این استان سفر کرده است.
شرکت در شورای برنامه ریزی و توسعه استان، بازدید از ساختمان مصری و بازدید از پروژه دانشکده صنایع و معادن قروه نیز از دیگر برنامه های وزیر علوم به کردستان است.
۹۹۳۷/۹۱۰۲
نظر شما