۳ شهریور ۱۳۹۸، ۱۹:۰۹
کد خبرنگار: 1822
کد خبر: 83450875
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ناتوانی ستاد تنظیم بازار کرمان در کاهش قیمت گوشت مرغ

کرمان - ایرنا - به گفته اعضای ستاد تنظیم بازار کرمان براساس مصوبات این ستاد قرار بوده صاحبان مرغداری ها به صورت پله ای قیمت گوشت مرغ را در این استان کاهش دهند ولی شواهد امر حکایت از این دارد که نه تنها این مصوبه اجرایی نشده بلکه شاهد افزایش پله ای قیمت مرغ نیز هم نسبت به قبل بوده ایم.

به گزارش ایرنا، سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمان روز یکشنبه در نشست تنظیم بازار با محوریت تعیین واقعی گوشت مرغ  با اشاره به قیمت مرغ در بازار افزود: بر خلاف قولی که تولیدکنندگان و توزیع کنندگان مرغ در جلسه قبلی ستاد تنظیم بازار داده بودند، متأسفانه بجای کاهش پله ای قیمت، شاهد افزایش قیمت مرغ در استان هستیم.

محمدعلی دهقان ادامه داد: در حال حاضر مرغ با قیمت ۱۴ هزار و ۸۵۰ تومان در بازار عرضه می شود بدین معنی است که تولید مرغ وجود داشته و هیچ کمبودی نیست.

وی با اشاره به اینکه مرغ و نهادهای دامی با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومان خریداری می شود که بدون یارانه قیمت تمام شده آن ۱۷ هزار تومان می شود گفت: زمانی که بخش عمده سرمایه دولت در حوزه نهادهای دامی اختصاص می یابد باید نرخ مرغ هم با ارز دولتی قمیت گذاری شود نه اینکه ۲ هزار تومان آن در جیب مملکت برود.

دهقان  با تأکید براینکه زمانی که چرخه تولید مرغ گوشتی به انتهای خط نمی رسد باید بررسی و با متخلفان برخورد شود تصریح کرد: مرغداران باید جوابگوی این امر باشند.

وی  با اشاره به اینکه قیمت مرغ زنده ۸ هزار و ۸۵۰ تومان و مرغ کشتار ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان مصوبه دولت است بیان داشت: در جلسه قبلی تنظیم بازار استان مقرر شد که قیمت مرغ در بازار کاهش یابد اما این مهم محقق نشد.

وی با تاکید براینکه  قیمت مرغ در سطح استان کرمان باید کاهش یابد و به قیمت آن در سایر استان ها کاری نداریم خاطرنشان کرد: گمان نمی کنم در چند روز گذشته مرغ قاچاقی از استان خارج شده باشد.

 سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمان گفت: تا روز شنبه ۹ شهریورماه مرغداران باید روزانه ۱۰۰ تومان از قیمت مرغ را پایین بیاورند تا قیمت مرغ به سمت ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان مصوب دولت برسد.

دهقان ادامه داد:  برای کاهش قیمت مرغ در سطح استان و رسیدن به قیمت ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومانی مصوب دولت، آماده توزیع مرغ منجمد ۱۲۵۰۰ تومانی در استان هستیم.

 برخود جدی با قاچاقچیان عرضه مرغ به خارج از استان

مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان نیز در این نشست با بیان اینکه بازرسی های صنعت و معدن از واحدهای تولیدی مرغ باید جدی تر انجام شود گفت: مرکز ۱۲۴ باید در شهرستان های بزرگ استان دایر شود.

رضا سنجری با اینکه راهکارهای قانونی برای برخورد با متخلفین در حوزه قاچاق مرغ باید اندیشیده شود تصریح کرد: برای تنظیم بازار گوشت مرغ گرم، باید مرغ منجد را روانه بازار کرد.

وی تاکید کرد: در همه جلسات ستاد تنظیم بازار فرصت داده شد اما هیچ عملکردی در زمینه کاهش قیمت مرغ گرم در استان دیده نشده است.

آمار مرغداری های واقعی نیست

معاون بازرگانی و توسعه تجارت صمت استان کرمان نیز گفت: براساس بازدیدهای انجام شده عرضه مرغ خارج از شبکه مرغداری ها ۲۱ میلیارد و ۸۴۰ میلیون ریال بوده است.

محمدرضا خواجویی با بیان اینکه طی بازدید از ۱۰ واحد شهر کرمان برای ۶ واحد تخلف گزارش کرده ایم افزود:آمار مرغداریها واقعی نیست زیرا براساس بازدیدهای انجام شده مرغی موجود نیست و در کشتارگاهها مرغ ۵۰ تا ۶۰ روزه وجود ندارد.

رئیس تعاون روستایی شهرستان کرمان نیز در این نشست پایان چرخه مرغ را احداث عرضه فروشگاه فروش این کالا دانست و گفت: این مهم در نیمه دوم امسال به بهره برداری می رسد.

محسن میرزایی با بیان اینکه وظیفه ما تولید مرغ است و نظارت در زمینه پرورش و عرضه مرغ در بازار در اختیار ما نیست تصریح کرد: اطلاعات واحدهای تولیدی در اختیار ما نیست و اگر اطلاعات این سامانه از سوی دامپزشکی در اختیار ما قرار گیرد این مشکلات مرتفع می شود.

وی خاطرنشان کرد: تولیدکننده تابع بازار است و در غیراین صورت ما نمی دانیم ۱۰ واحدی که خارج از عرضه مرغ ها را به چه کسی فروخته اند.

قمیت مرغ زنده یک ماهه تغییر نکرده است

مسئول قیمت گذاری مرغ زنده در استان کرمان نیز فروش مرغ زنده به قیمت ۱۰ هزار تومان در سطح استان خبرداد و گفت: حدود یک ماه است که این قیمت تغییر نکرده است.

محسن یزدانپناه افزود: در جلسه قبل قرار بود؛ قیمت مرغ ۵۰۰ تومان کاهش یابد.

مشکلات عدیده مرغداری کمبود نقدینگی است

مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان نیز از یک میلیون و ۲۱۵ هزار و ۶۰۰ جوجه ریزی در سطح استان از پنجم تا ۲۳ تیرماه سالجاری خبرداد و گفت: این آمار براساس اطلاعات ثبت شده در سامانه است.

سید حسن مهدی نظارت و بازرسی از واحدهای مرغداری را مهم خواند و گفت: که ورود سیستم نظارتی کشور در حوزه نهادهای دامی این مهم به سمت آرامش و ثبات رسید.

وی خواستار یک کارگروهی در کنار تنظیم بازار برای قیمت گذاری شد تا تولیدکنندگان نیز در این بازار متضرر نشود.

مهدی با بیان اینکه یکی از مشکلات عدیده مرغداری کمبود نقدینگی است گفت: اگر حمایت از تعاونی های مرغداری در قالب سرمایه در گردش تامین نشود در نیمه دوم سال به مشکل برمی خوریم.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان ورود مرغ منجمد به بازار یک شوک به مرغداران دانست و افزود: باید یک فرصت ۱۵ روزه برای کاهش قیمت مرغ در استان داده شود.

 آمار جهاد کشاورزی در زمینه جوجه ریزی صحیح نیست

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان مرغ و ماهی استان کرمان گفت: آماری که جهاد کشاورزی استان در زمینه تولید مرغ می گوید صحیح نیست و ۶۰ درصد مرغ خارج از استان عرضه می شود.

سیستانی با بیان اینکه باید مرغی به کشتارگاهها برای کشتار بیاد افزود: باید با متخلفان بازار در این زمینه برخورد شود.

وی خاطرشان کرد: کمبود مرغ از خارج از استان تامین می شود.

آمار و ارقام  جوجه ریزی در سامانه ثبت است

معاون بهبود و تولیدات جهاد کشاورزی استان کرمان با بیان اینکه آمار و ارقام هر مرغی که اقدام به جوجه ریزی می کند در سامانه ثبت می شود گفت: آمار جهاد کشاورزی درست است زیرا تاریخ جوجه ریزی و خرید جوجه در سامانه وجود دارد.

علی باقری با بیان اینکه انتهای خط فراورده گوشتی مرغ دست جهاد کشاورزی نیست تصریح کرد: سازمان صمت و سایر نهادهای قانونی  افرادی که مرغ کل را به خارج از استان عرضه کردند را می شناسند.

 هیچ مرغی از مرصاد خارج نشده است

مدیرکل تعزیرات استان کرمان گفت: در بازدید از مرغداری براساس گفته نماینده تعزیرات نمایندگان جهاد و دامپزشکی آدرس مرغداری ها را نمی دانسته اند.

ارسلان میری تصریح کرد: که خروجی این جلسات برای مردم ملموس نبوده است، گفت:متاسفانه متخلفان گردن کلفت شده اند، دستگاه های متولی تولید و برخورد باید پاسخگوی این امر باشند.

وی از وصول ۱۱ میلیارد تومان در پنج ماهه امسال خبرداد و افزود: دستگاه متولی تولید، نظارت و بازرسی باید پاسخگو باشند.

مدیرکل تعزیرات استان کرمان با طرح این سوال مبنی براینکه چه کسی باید بر کشتارگاهها نظارت داشته باشد گفت: تعزیرات در آخر زنجیزه است.

میری بیان داشت: از هفته گذشته هیچ گونه مرغی از پلیس راه مرصاد خارج نشده است و مشکل ما زنجیره اول است که  دوستان بگویند که این ۶ مرغداری به چه صورت عمل کرده اند آیا اصلا مرغ تولید شده است یا نه؟

صنعت مرغداری در تسخیر ۶ نفر

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان با اشاره به چرخه تولید مرغ گفت: ابتدا شرکت تعاونی درخواست جوجه ریزی مرغداری را در سامانه ثبت می کند که بعد جوجه خریداری شده وارد  مرغداری می شود.  

حسین رشیدی تصریح کرد: ۶۰ درصد مرغ استان دست یک عده افراد که مرغدار نیستند و صنعت مرغداری در تسخیر ۶ نفر هستند که مرغ را خریداری می کنند و کشتار می کنند و یک زنجیره تولید نامرئی  راه اند اخته اند و به طور غیرقانونی مرغ را از استان خارج می کنند.

وی ادامه داد: این افراد در تعزیرات نیز پرونده دارند که باید با آن ها برخورد جدی شود.

حال علت افزایش قیمت مرغ دلالی باشد یا گرانفروشی در یکی از مراحل تولید و یا این که هزینه‌های اضافی به تولید کنندگان آن اضافه شده باشد پیدا کردنش چندان سخت نیست و فقط نیاز به نظارتی جدی‌تر و احکامی بازدارنده دارد تا جلوی این گونه نابسامانی‌ها در این بازار گرفته شود.

گزارش: فهیمه عسکرپور

۹۸۹۵/ ۵۰۵۴

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha