۳ شهریور ۱۳۹۸، ۱۸:۳۱
کد خبر: 83450913
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۶ شربت عناب به عنوان داروی طب سنتی مجوز دارند

۳ شهریور ۱۳۹۸، ۱۸:۳۱
کد خبر: 83450913
۶ شربت عناب به عنوان داروی طب سنتی مجوز دارند

بیرجند - ایرنا - مدیرکل دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاد دانشگاهی گفت: تاکنون ۶ شربت عناب به عنوان داروی طب سنتی مجوز دریافت کرده است اما غالبا در داروخانه‌ها موجود نیستند و فقط در سلامتکده‌ها وجود دارند.

داراب یزدانی روز یکشنبه در نخستین همایش ملی عناب در بیرجند اظهار داشت: محصول عناب برای پیشگیری یا درمان بیماری‌های عصبی، تقویت حافظه و افزایش کیفیت خواب بسیار مفید است.

وی اضافه کرد: در مجموع ۹۳ مقاله به دبیرخانه نخستین همایش ملی عناب در خراسان جنوبی رسید که از این تعداد ۲۵ مقاله در حوزه کشاورزی، ۲۳ مقاله در حوزه پزشکی و داروسازی، ۱۴ مقاله در حوزه فرآوری موادغذایی و سه مقاله در حوزه اقتصاد و بازرگانی بوده است.

مدیرکل دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاد دانشگاهی گفت: از مجموع مقالات ارایه شده ۶۵ مقاله پذیرش شده است که تمامی مقالات این کنفرانس در پایگاه سیویلیکا و نیز ISC (پایگاه استنادی علوم جهان اسلام) نمایه خواهد شد.

وی عنوان کرد: از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸ چهار سمپوزیوم عناب در جهان از جمله کشورهای چین (۲ سال)، استانبول و استرالیا برگزار شده است که نخستین همایش (سمپوزیوم) عناب کشور نیز در خراسان جنوبی به عنوان قطب این محصول برگزار می‌شود.

دبیرکل مجمع مجالس آسیایی هم در این همایش گفت: صنعت گردشگری به ویژه در حوزه محصولاتی مانند عناب و باز کردن پنجره واحد می‌تواند اقتصاد استان و کشور را در شرایطی که برخی چراغ‌های اقتصادی کشور کم فروغ است را پرفروغ کند و اقتصاد را توسعه دهد.

محمدرضا مجیدی  افزود: اگر رایزنی‌های بین المللی با عنایت استاندار خراسان جنوبی و همکاران دفتر وزارت امور خارجه انجام شود ما نیز اعلام آمادگی می‌کنیم تا ستاد توانمندی‌های خراسان جنوبی در عرصه بین‌الملل تشکیل شود چراکه از این طریق پنجره‌های مختلفی ایجاد و از رهگذر خراسان جنوبی منافع ملی نیز تامین خواهد شد.

وی بیان کرد: در دیدار مقام معظم رهبری با اساتید دانشگاه بیان کردم ۴۰ سال کشور را با دیپلماسی سنتی دولتی اداره کردیم اجازه بدهید در گام دوم با دیپلماسی مکمل به سراغ تنظیم روابط بین‌الملل پیش برویم.

دبیرکل مجمع مجالس آسیایی با بیان اینکه دیپلماسی مکمل هم ابعاد حاکمیتی و هم مردم‌پایه دارد اظهار داشت: در حوزه دیپلماسی مردم‌پایه که دیپلماسی موازی و مکمل است اکنون شاهد آن هستیم. 

وی داشتن کویر را یکی از سرمایه‌های خراسان جنوبی دانست و گفت: سه سال پیش کویر لوت به عنوان اولین اثر در میراث جهانی یونسکو ثبت شد و جنگل‌های هیرکانی به عنوان دومین اثر نیز امسال به ثبت رسید که اگر بین کویر لوت و هیرکانی ارتباط برقرار شود خطی از دیپلماسی شکل خواهد گرفت و مکمل دیپلماسی دولتی است که گاهی اوقات قفل می‌شود.

مجیدی ادامه داد: مانند تحریم‌هایی که آمریکا بر کشور ما اعمال کرده که البته یک خدمت تاریخی است چون ۱۱۲ سال است همیشه گفته می‌شود نفت از محاسبات خارج شود اما این مهم محقق نمی‌شد تا امروز که مجبور شدیم اقتصاد ملی را امسال به ۳۰۰ هزار بشکه برسانیم و امید است اقتصاد سال آینده با صفر بشکه باشد تا جایگاه و دیپلماسی در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و گردشگری برای ما روشن شود.

وی بیان کرد: حدود ۲ سال است که در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کمیسیون گردشگری و کسب و کارهای وابسته را راه‌اندازی کردیم تا خراسان جنوبی را معرفی کنیم.

رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند گفت: همانگونه که ایران به دلایل مختلف در عرصه بین الملل یا از عرصه رسانه‌ای مغفول است یا ۱۵ کشور همسایه خوب ما را نمی‌شناسند باید پنجره‌های جدیدی بگشاییم و این حوزه می‌تواند راهگشا برای عرصه ملی باشد.

وی عنوان کرد: محصول استراتژیک استان وجوه زیادی برای توسعه دارد به عنوان مثال اگر گردشگری عناب راه‌اندازی شود با ارگانیک بودن این محصول هزاران نفر از ظرفیت‌های استان برخوردار می‌شوند.

مجیدی یادآورشد: امروز بعد از چند دهه تاخیر همایش ملی عناب برگزار می‌شود در حالیکه اگر قطب عناب در شرق آسیا، چین است در غرب آسیا ایران و خراسان جنوبی است.

وی اضافه کرد: این بدان معناست که اگر محصول عناب برای شناسایی شرق ایران و ایران برای غرب آسیا بود کفایت می‌کرد اما چه کنیم که فقط باید از بعد آکادمیک به این محصول عناب نگاه شود.

دبیرکل مجمع مجالس آسیایی اظهار داشت: محصول عناب در کشور حتی شناخته شده نیست اما به جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی دستمریزاد می‌گوییم که معرفی این محصول را در برنامه‌های خود قرار داده‌اند زیرا معرفی این سرمایه نو از رهگذار همین همایش‌ها و جشنواره‌هاست.

وی گفت: در دولت دوازدهم معاونت دیپلماسی اقتصادی تشکیل شده و اداره جذب گردشگر خارجی فعال است.

مجیدی با تاکید بر اینکه گردشگری در کشور ما میراث‌پایه است کما اینکه باید مردم‌پایه باشد یادآور شد: میراث پایه میراث دینی، طبیعی و فرهنگی است که باید این میراث را معرفی و نگه داریم.

وی گفت: چهار بسته گردشگری در خصوص زعفران، زرشک، عناب و آلو و انار به عنوان یاقوت‌های سرخ خراسان جنوبی در حال ساماندهی است.

دبیرکل مجمع مجالس آسیایی با اشاره به این مطلب که چشم‌ها را باید شست و جور دیگر باید دید افزود: عرصه اقتصاد ملی، دیپلماسی ملی و معرفی در عرصه بین‌الملل نیاز به بازنگری دارد.

وی همایش ملی عناب را از مصادیق اتمم و اکمل اقتصاد مقاومتی دانست و اظهار داشت: این همایش هم درون‌زا و هم برون‌نگر است لذا پیشنهاد می‌دهیم این سمپوزیم به برنامه ملی عناب ختم بشود.

مجیدی گفت: اینکه در گوشه و کنار شنیده می‌شود استان دیگری قرار است به پایلوت عناب کشور معرفی شود کم لطفی است زیرا خراسان جنوبی در عرصه ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی شناخته شده است.

وی بیان کرد: اقدامات خوبی در سال‌های اخیر در خصوص معرفی محصول عناب انجام شده که از جمله آنها می‌توان به برگزاری رویداد استارتاپ عناب و همایش استانی این محصول سال گذشته در روستای سیوجان به عنوان قطب این محصول اشاره کرد.

دبیرکل مجمع مجالس آسیایی اظهار داشت: در کمیته اقتصادی و توسعه پایدار مجمع نیز که ۵۶ پارلمان را در بر می‌گیرد تلاش می‌کنیم بسته‌های عناب استان را عرضه کنیم.

وی یادآور شد: وقتی از تجارت عناب صحبت می‌کنیم یعنی تولید داروهایی که ارزش افزوده آن در استان باقی بماند چراکه تاکید داریم ارزش افزوده عناب باید برای کشاورزان باشد نه اینکه خام‌فروشی و با صنایع بسته‌بندی نامناسب به فروش برسد.

مجیدی گفت: اقتصاد محصول عناب زوایای مختلف دارد که به بخشی از آن در این همایش اشاره می‌شود اما از زاویه دیپلماسی اقتصادی حوزه‌هایی است که باید کلیدواژه‌ای برای تبادلات بین‌المللی شود.

وی افزود: سال ۲۰۲۲ جام جهانی فوتبال در قطر برگزار می‌شود که اسم تیم این کشور العنابی و پرچم آنها نیز به رنگ عناب است و می‌توان از این ظرفیت برای معرفی عناب خراسان جنوبی بهره‌مند شویم.

نخستین همایش ملی عناب امروز سوم شهریور همزمان با دومین روز هفته دولت در بیرجند گشایش یافت و به مدت ۲ روز ادامه دارد.

در این همایش با حضور استاندار خراسان جنوبی و جمعی از مسئولان، پژوهشگران و تولیدکنندگان از سه اثر کتاب «عناب از کشت تا فرآوری»، شکلات فراسودمند عناب و سایت بیرناب در جهت فعالیت خدمات دارویی رونمایی شد.

در زمان حاضر ۹۵ تا ۹۷ درصد تولید عناب کشور در سطح سه هزار و ۶۰۰ هکتار از  اراضی مربوط به خراسان جنوبی است و سالانه ۶ هزار و ۵۰۰ تن عناب در این استان تولید می‌شود.

آغاز برداشت محصول عناب به صورت تازه خوری از نیمه دوم مرداد آغاز می‌شود و تا پایان شهریور ادامه دارد لذا دسترسی به عناب تازه در تمامی فصول سال امکان پذیر نیست اما میوه خشک و سایر محصولات آن را می‌توان در بازار تهیه کرد.

۷۵۵۷*۳۰۲۸

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha