به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش، «سیدجواد حسینی» صبح امروز دوشنبه درباره عملکرد این وزارتخانه در یکسال گذشته اظهار کرد: آموزش پرورش نهادی حساس است که با بیش از یک میلیون معلم ، ۱۴ میلیون دانش آموز، ۱۰۷ هزار مدرسه و ۲۶ میلیون اولیاء دانش آموزان در ارتباط است، اولین اقدام این نهاد در یک سال گذشته تامین اوقات فراغت دانشآموزان بود.
وی در برنامه تلویزیونی «سلام و صبح بخیر» افزود: اوقات فراغت دانشآموزان در ۴۰ برنامه با رویکردهای مهارتی، هنری، ورزشی و تأمین ارزش های دینی با زیر پوشش قرار دادن بیش از ۴ میلیون دانش آموز رقم خورد.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که تا کنون بیش از ۸۰ درصد دانش آموزان به صورت قانونی و براساس آییننامهها در مدارس ثبت نام شده اند، البته ممکن است در این میان برخی از والدین با مشکل دریافت شهریه در مدارس دولتی مواجه شده باشند.
به گفته حسینی، افزایش گروه های نظارتی و نظارت سامانهای بدون تردید میزان تخلفات مدارس برای ثبت نام را نسبت به سالهای گذشته کاهش داده است.
وی همچنین درباره آموزش و آمادهسازی معلمان برای اول مهر یادآورشد: تقریبا ۷۵ درصد معلمان آموزشهای ضمن خدمت را فرا گرفته و ۲۰ درصد باقی مانده نیز تا ۱۵ شهریورماه آموزش می بینند.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش با اشاره به جانشینی مدیران مدارس جدید در جایگاه مدیران بازنشسته توضیح داد: حدود ۱۲ هزار مدیر جدید انتخاب شده اند که کار مدیریت آموزش را به عهده گیرند، در ۱۰ سرفصل آموزشهای لازم به آنها داده شده که توانمندی مدیریتی داشته باشند چرا که مدیریت در مدرسه مدیریت اداری نیست و باید براساس سند تحول بنیادین راهبری آموزشی باشد.
حسینی اعلام کرد: همچنین ۱۴۲ میلیون جلد کتاب در بیش از هزار عنوان تهیه و توزیع شده و به انبارهای استانها انتقال یافته تا حتی یک دانش آموز در اول مهر بدون کتاب نباشد.
وی از آماده سازی ۱۴۰۰ مدرسه تخریب شده در سیل اخیر تا اول مهر ماه خبر داد و گفت: تنها ۱۵۰ مدرسه که بیش از پنج کلاس داشتند، هنوز به مرحله استفاده نرسیده اند.
سرپرست آموزش و پرورش همچنین افزود: بر اثر زلزله کرمانشاه ، ۳۸۰ کلاس درس آسیب دیده که تا اول مهرماه به دانشآموزان تحویل داده میشود.
تجهیز مدارس و امکانات دانش آموزان
حسینی درباره فضا و تجهیزات مدارس نیز عنوان کرد: اکنون بیش از دو هزار پروژه در قالب ۱۰ هزار کلاس درس، ۱۴۸ سالن ورزشی و ۱۶ استخر شنا آماده شده که برخی در هفته دولت و برخی دیگر در اول مهر افتتاح می شود.
اول مهر ماه پایان مدارس خشتی و گِلی
وی خاطرنشان کرد: اول مهر ماه جشن پایان مدارس خشتی و گِلی در تمامی استانها به جز سیستان و بلوچستان برگزار می شود ، پایان مدارس خشتی و گلی در سیستان و بلوچستان نیز تا پایان آبان ماه انجام می شود.
کمبود ۴۰ هزار نیرو را با روشهای جایگزین جبران میکنیم
سرپرست آموزش و پرورش همچنین درباره کلاسهای بدون معلم نیز خاطرنشان کرد: امسال ۶۰ هزار معلم بازنشسته خواهند شد در حالی که ۲۰ هزار نیرو از دانشگاه شهید رجایی و ماده ۲۸ و ۲۱ به این وزارتخانه ورود کردهاند، در واقع اکنون با کمبود ۴۰ هزار نیرو مواجه هستیم اما با ۱۲ روش جایگزین در تمامی استانها به تفاهم رسیدیم که در اول مهر ماه هیچ کلاسی بدون معلم نباشد.
دو هزار میلیارد تومان برای رتبه بندی معلمان درنظر گرفته شد
حسینی درباره رتبه بندی معلمان اظهار کرد: برای اول مهر رتبه بندی معلمان در قالب دو هزار میلیارد تومانی که به این موضوع اختصاص داده شده، اجرا می شود و محمد باقر نوبخت رئیس سازمان برنامه بودجه نیز در جلسه ای که اخیرا برگزار شد عنوان کرد که ۱۰ درصد به این مبلغ دو هزار میلیارد تومان اضافه میکند.
وی همچنین توضیح داد: رتبه بندی استاندارد معلمان باید توسط هیأت دولت و سپس براساس برنامه ششم توسعه به مجلس ارسال و توسط این نهادها تصویب شود، اول مهر ماه در طرح رتبه بندی معلمان لحاظ شده و در این میان منزلت اجتماعی، شایستگی معلم و انگیزش هدف بوده و در نهایت بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان به حقوق معلمان بصورت میانگین افزوده می شود.
سرپرست آموزش و پرورش درباره برنامه خود برای آینده این وزارتخانه نیز گفت: معرفی بنده یا هر شخص دیگر به مجلس به عنوان وزیر از اختیارات شخص رئیس جمهوری است که بنده اعلام آمادگی کرده ام اما اگر هر شخص دیگر نیز بر این سمت قرار گیرد، با تمام وجود از وی حمایت می کنم.
وی افزود: برنامه بنده براساس سند تحول بنیادین که نقشه راه آموزش و پرورش است ، تنظیم شده است.
پرداخت مطالبات بازنشستگان
سرپرست وزارت آموزش و پرورش همچنین درباره وضعیت پرداخت مطالبات فرهنگیان و بازنشستگان آموزش و پرورش اظهار کرد: پرداخت پاداش بازنشستگان آموزش و پرورش سال ۱۳۹۷، از روز گذشته یکشنبه سوم شهریورماه در دو قسط ۵۰ درصدی آغاز شده و تا نیمه دوم شهریورماه بطور کامل پرداخت میشود.
وی افزود: همچنین پنج باشگاه بازنشستگان در استانها ایجاد شده که با برنامه ریزیهای انجام شده ۱۹ باشگاه دیگر تا آخر امسال به آن افزوده میشود. تا پایان سال ۹۹ نیز تمام استانهای کشور دارای باشگاه بازنشستگان می شود.
حسینی اعلام کرد که برای بازنشستگان ۷۵۲ منطقه آموزشی هم طراحی شده که در هر منطقه یک مدرسه بعدازظهرها که فارغ از آموزش هستند، ظرفیتی قرار داده شده که بازنشستگان یک باشگاه منطقه ای داشته باشند.
مطالبات فرهنگیان ۲۰ هزار میلیارد تومان است
سرپرست آموزش و پرورش درباره مطالبات معوق فرهنگیان و بازنشستگان گفت: این معوقات از اول انقلاب آغاز شده و مجموع معوقات اکنون ۲۰ هزار میلیارد تومان است که درنهایت حاکمیت و دولت باید برای پرداخت این معوقات تصمیم گیری کند.
حسینی افزود: گاهی در جامعه بطور اشتباه القا می شود که در دولت به آموزش و پرورش کم توجهی شده است اما در واقع در سال ۱۳۹۲ بودجه آموزش و پرورش ۱۵ هزار میلیارد تومان یعنی ۹ درصد بودجه عمومی کشور بوده است اما ، در زمان حاضر بودجه بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان یعنی ۱۳ درصد بودجه عمومی کشور شده است هر چند که بودجه استاندارد آموزش و پرورش باید بین ۲۰ تا ۲۵ درصد بودجه کشور باشد.
وی با اشاره به اینکه آموزش و پرورش با بودجه فعلی ۶۱ درصد پوشش تحصیلی ارتقا داده میشود، گفت: علاوه براینکه سهم آموزش و پرورش از بودجه عمومی باید افزایش یابد ، سهم آموزش و پرورش در جی دی پی نیز باید ارتقا پیدا کند،چرا که جی دی پی همه عوامل ثروت را می سنجد.
وی افزود: سهم جی دی پی آموزش و پرورش در زمان کنونی یک و هفت دهم است درحالی که استاندارد کیفی ۶ تا ۷ است البته ناگفته نماند که دولت در شرایط سختی قرار دارد و در همین شرایط توانسته پاداش بازنشستگان را پرداخت کند و حقوق دانشجو معلمان از ۸۰۰ هزار تومان به یک میلیون و 560 هزار تومان ارتقا یابد و همچنین حداقل ۵۰ درصد حقوق حق التدریسی ها را نیز در شهریور ماه پرداخت کند.
۴۵ درصد سهام بانک سرمایه به آموزش و پرورش تعلق دارد
حسینی اظهار کرد: ۴۰ تا ۴۵ درصد سهام بانک سرمایه به آموزش و پرورش تعلق دارد.
وی افزود: آموزش و پرورش اموال فرهنگیان را پیگیری می کند، البته بحث صندوق ذخیره آنچه که در جامعه مطرح می شود نیست ، در واقع این ها بخش بسیاری به دولت قبلی مربوط می شود که وامهایی که نباید، گرفته شده است و همچنین این وام ها به صندوق پراخت نشده است که سعی میشود تمامی حقوق معلمان پس گرفته شود.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: سه اقدام در رابطه با صندوق ذخیره انجام و تلاش شده تا با بارور شدن سرمایه گذاری ها سهم سود افزایش یابد، به عبارت دیگر ۶۲۰ میلیارد تومان سال گذشته از این صندوق سود حاصل شد و پیشبینی می شود برای سال ۱۴۰۱ به ۵ هزار میلیارد تومان افزایش یابد.
به گفته حسینی، ارزش افزوده دارایی های صندوق ذخیره به فرهنگیان تعلق دارد، همچنین مجموع دارایی و شرکت هایی که به سوددهی رسیده اند نیز قابلیت واگذاری به معلمان را دارد که در آینده پیگیری می شود.
اردوگاه شهید باهنر در تملک آموزش و پرورش است
سرپرست آموزش و پرورش درباره تملک اردوگاه شهید باهنر نیز گفت: اردوگاه شهید باهنر در تملک آموزش و پرورش است و به هیچ عنوان از دست این نهاد خارج نمی شود.
نظر شما