۴ شهریور ۱۳۹۸، ۱۳:۴۱
کد خبرنگار: 1336
کد خبر: 83451756
T T
۰ نفر
اختلافات چین و آمریکا بازار جهانی طلا و بورس را بحرانی کرد

تهران- ایرنا- در پی تشدید اختلافات تجاری چین و آمریکا، بورس‌های آسیایی و وال استریت ریزش کردند و بهای جهانی طلا به بیشترین میزان خود در ۶ سال گذشته افزایش یافت.

به گزارش بلومبرگ، در حال حاضر اکثر بورس‌های آسیایی با افت مواجه شده‌اند و این کاهش بها در توکیو، هنگ کنگ،‌ ژاین و استرالیا بیشتر است.

 چند ساعت پس از اعلام عوارض تلافی‌جویانه چین بر ۷۵ میلیارد دلار کالاهای آمریکایی، ترامپ جمعه هفته گذشته ۵ درصد عوارض دیگر بر ۵۵۰ میلیارد کالاهای چینی وضع کرد.
در پی این اقدام ترامپ بورسهای مهم وال استریت با افت شدید روبرو شد.

 شاخص بورس نزدک با سه درصد کاهش و بورس اس اند پی ۵۰۰ با کاهش ۲.۶ درصدی روبرو شده است، شاخص بورس نیکی ژاپن و ام اس سی ژاپن نیز با ریزش روبرو شد.

همچنین به گزارش خبرگزاری رویترز، اقدام جدید ترامپ بر بهای جهانی طلا تاثیر گذاشته است و روز دوشنبه بهای این فلز گرانبها با افزایش ۱.۲ درصدی در مقایسه با آخرین معاملات صورت گرفته در روز گذشته به یک هزار ۵۴۴ دلار در هر اونس افزایش یافت که بیشترین رقم خود از آوریل (فرودین-اردیبهشت ۲۰۱۳) یعنی هزار و ۵۴۴ دلار و ۵۶ سنت به شمار می آید.

 بهای هر اونس طلا در بازار آمریکا نیز روز دوشنبه در مقایسه با آخرین معاملات صورت گرفته در روز قبل با افزایش ۱.۱  درصدی به یک هزار و ۵۵۴ دلار و ۹۰ سنت رسید.

پیش از این ترامپ گفته بود تصمیم دارد از اول ماه سپتامبر(۱۰ شهریور) میزان تعرفه کالاهای چینی به ارزش ۳۰۰ میلیارد دلار را که پیش از این ۱۰ درصد اعلام شده بود، به ۱۵ درصد افزایش دهد.

این کشور همچنین تصمیم دارد میزان تعرفه گروه دیگر از کالاهای چینی به ارزش ۲۵۰ میلیارد دلار را از یکم ماه اکتبر ( ۹ مهرماه) از رقمی که قبلا ۲۵ درصد اعلام شده بود به ۳۰ درصد برساند.

همچنین به گفته اویل پرایس، از آنجایی که چین در سالهای اخیر یکی از بزرگترین خریداران نفت شل آمریکا به شمار می آید، از هنگامی که آمریکا تعرفه های گمرکی را افزایش داد؛ این کشور آسیایی از خرید نفت آمریکا خودداری کرده است.

بر اساس این گزارش، پکن همچنین مالیات ۵ درصدی را بر نفت آمریکا وضع کرده است که این مساله می تواند برشاخص نفت برنت نیز تاثیرگذار باشد.

برخی اقدامات دیگر چین علیه آمریکا از اول سپتامبر آغاز می شود و همچنین وضع مالیات ۲۵ درصدی بر خودروهای آمریکایی از ماه دسامبر (آذر-دی) عملی خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha