به گزارش سازمان حج و زیارت، حجتالاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب یکشنبه شب در جریان بازدید از بخش های مختلف ستاد حج و زیارت در مکه مکرمه گفت: باید تلاش کنیم مدت اقامت زائران ایرانی در شهر پیامبر برای سال آینده افزایش یابد تا آنان فرصت بهرهمندی معنوی بیشتری از حضور در این شهر داشته باشند.
مسئول بعثه مقام معظم رهبری به درخواست زائران برای افزایش مدت حضور در مدینه اشاره و تاکید کرد باید برای حل این مسئله تدبیری بیاندیشیم.
حجاج ایرانی مدینه قبل در سال جاری، مدت پنج شب و ۶ روز و حاجیان مدینه بعد، چهار شب و پنج روز در شهر پیامبر اقامت می کنند.
حجت الاسلام والمسلمین نواب در جریان این بازدید از بخشهای مختلف ستاد حج و زیارت دیدن و از خدمات و تلاشهای مسئولان و کارکنان آن برای خدمترسانی به حاجیان ایرانی در سال جاری تقدیر کرد.
علی رضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت نیز درباره دلیل محدویت حضور زائران در مدینه منوره گفت: به دلیل محدود بودن هتلهای منطقه مرکزی شهر مدینه، کمبود ظرفیت رستورانها و سالنهای اجتماعات آنها و نیز قدیمی شدن برخی هتلها، تنها راهکار افزایش مدت اقامت حاجیان ایرانی در این شهر استفاده از هتلهای خارج از حلقه مرکزی شهر است.
وی افزود: این موضوع در دستورکار سازمان حج و زیارت قرار گرفته است و امیدواریم سال آینده بتوانیم مدت اقامت حاجیان را در این شهر به حداقل ۶ روز برسانیم.
رشیدیان در جریان این بازدید ضمن تشریح فعالیت بخشهای مختلف ستاد حج و زیارت، نوآوریها و هوشمندسازی را که در بخشهای مختلف خدماترسانی به حاجیان در سال جاری انجام شده است، تشریح کرد.
وی گفت: تا پایان امشب، تعداد حاجیانی که به کشور بازگشتهاند، به ۳۷ هزار و ۶۲۷ نفر میرسد که معادل ۴۲ و نیم درصد کل حاجیان ایرانی است. این تعداد با ۱۵۵ پرواز به کشور انتقال یافتهاند.
اکبر رضایی رئیس ستاد مکه مکرمه نیز با بیان اینکه کارکنان این ستاد از ۱۵ تیرماه گذشته در حال خدمترسانی به حاجیان هستند، تاکید کرد که این خدمات تا زمان اعزام آخرین کاروانهای ایرانی در ۱۷ شهریور با قوت ادامه مییابد.
نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی همچنین با حضور در دفتر نمایندگی هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) که امسال کار جابهجایی حاجیان را بر عهده دارد از عملکرد آنها در انتقال منظم و برنامهریزی شده حاجیان ابراز خرسندی کرد و به همه مدیران و کارکنان ایرانایر خداقوت گفت.
در این دیدار، مقرر شد ظرفیتهای خالی هواپیماها در هر پرواز به حاجیانی که به دلایل کاری، جسمی یا خانوادگی درخواست تسریع در بازگشت به کشور را دارند، اختصاص یابد.
کاپیتان حسن قاسمی قائم مقام مدیرعامل ایران ایر نیز که در مکه مستقر است با ارایه توضیحاتی در این زمینه اطمینان داد که ظرفیت مناسبی برای تسریع در بازگشت حاجیان وجود دارد.
بخش کنسولی وزارت امور خارجه گزارشی از اقدامات خود در حج تمتع امسال ارائه و اعلام کرد که در سال جاری، هیچ زائری به صورت بلندمدت در عربستان سعودی بازداشت نشده است.
جواد شیخ زاده بازرس هیات پزشکی نیز گفت که در حال حاضر ۱۱ زائر در بیمارستان های سعودی و ۱۷ نفر نیز در بیمارستان حجاج ایرانی در مکه مکرمه بستری هستند و تا فردا ۱۲ بیمار بستری به کشور انتقال مییابند.
در جریان این بازدید، شمار زائران متوفی در حج تمتع سال جاری تاکنون، ۱۴ نفر اعلام شد که نسبت به سال گذشته سه نفر افزایش یافته است. بالابودن میانگین سنی زائران و طولانیتر شدن مدت اقامت حاجیان از جمله دلایل این مساله است.
نظر شما