اختصاص ۱۵۰ میلیون یورو برای اجرای طرح‌های آبیاری تحت‌فشار

تهران- ایرنا- معاون صنایع آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: امسال ۱۵۰ میلیون یورو برای اجرای طرح‌های آبیاری تحت‌فشار اختصاص یافت.  

«علی‌مراد اکبری» روز سه شنبه در همایش ملی «کشاورزی محور رونق تولید و محرک توسعه اقتصادی»  به مناسبت هفته دولت  که در محل وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، افزود: با این رقم ۱۵۰ هزار هکتار طرح‌های آبیاری تحت فشار اجرا می‌شود که ۴۵ هزار هکتار انجام شده و ۱۳۰ هزار هکتار نیز از این طرح‌ها در کشور در حال انجام است.
وی اضافه کرد: برای اجرای طرح‌های برنامه ششم توسعه سالانه به ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.  
معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهارداشت: میزان راندمان آبیاری از ۳۹ درصد در قبل از سال ۹۲ به ۴۵ درصد در حال حاضر رسیده، بنابراین با افزایش بهره وری آب مواجه هستیم.  
وی درباره افزایش پتانسیل صرفه‌جویی آب در راستای جبران کم آبی، تصریح کرد: این رقم قبل از سال ۱۳۹۲، ۸.۶ میلیارد متر مکعب بوده و در چند سال گذشته نیز ۳.۴ میلیارد متر مکعب کم آبیاری را جبران کردیم که در مجموع رقمی بالغ بر ۱۲ میلیارد متر مکعب بوده است.
اکبری ادامه داد: افزایش بهره وری قبل از سال ۱۳۹۲ حدود ۹۲۰ گرم بر متر مکعب بوده که اکنون  به ۱۴۵۰ گرم بر مترمکعب رسیده است.
وی گفت: طرح احیای قنوات قبل از سال ۱۳۹۲ نزدیک ۲۵ هزارو ۸۲۹ متر مربع بوده که اکنون به ۲۸ هزارو ۳۰۸ متر مربع رسیده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه به لحاظ افزایش بهره وری در حدود هشت درصد از سطح اراضی زراعی کم شده است، اظهارداشت: همچنین افزایش ۲۸ درصدی در تولیدات بخش زراعت فراهم شده، ضمن این که  به طور ویژه در کشت گندم، سطح زیر کشت حدود ۲۱ درصد کاهش یافته اما در کل ۳۰ درصد افزایش تولید این محصول استراتژیک را شاهد هستیم.
معاون صنایع آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: میزان بارش‌های مؤثر در ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته حدود ۳۰ درصد کاهش یافته است.
به گفته وی، در چهار دهه اخیر افزایش دما بر میزان تبخیر و منابع آب تأثیرگذار بوده است و سالانه بیش از ۳۰ میلیارد متر مکعب به میزان تبخیر افزوده می شود که بر میزان نیاز آبی گیاه و منابع آبی کشور تأثیر دارد.
اکبری با تأکید بر اینکه هر گونه سیاستگذاری و برنامه ریزی برای آب بدون توجه به مدیریت خاک کشور امکانپذیر نیست، گفت: آیین نامه قانون حفاظت از خاک در مجلس شورای اسلامی در حال تدوین است و بزودی ابلاغ می‌شود.
وی افزود: دو عامل آب و خاک باید با هم مدیریت شوند زیرا ارتقای حاصلخیزی خاک می‌تواند در حفظ آب تاثیرگذار باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha