به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، در جلسه مشورتی که با حضور حمید ظهرابی معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست و بهمن افراسیابی معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور برگزار شد، به دلیل همجواری رویشگاههای تحت مدیریت دو سازمان، بر ضرورت اقدامات اجرایی مشترک و همراستا برای کنترل موثرتر آفات شمشاد هیرکانی تاکید شد.
شمشاد هیرکانی با نام علمی Buxus hycana Poark، درختی همیشه سبز و بومی جنگلهای هیرکانی در شمال ایران است که بر اساس منابع موجود در کشور، یکی از گونههای گیاهی در معرض خطر انقراض کشور معرفی شده است. طی سالهای اخیر بیماری با عنوان «بلایت» یا «سوختگی شمشاد» که توسط قارچ Cylindrocladium buxicola ایجاد میشود و همچنین آفت شب پره شمشاد با نامCydalima perspectalis باعث آلودگی این گونه شده و تعداد زیادی از پایههای این گیاه ارزشمند را در جنگلهای هیرکانی در معرض نابودی قرار داده است.
بر اساس مصوبات این جلسه، تشکیل کارگروه ستادی ویژه منابع طبیعی و محیط زیست برای بررسی معضلات و مشکلات این گونه از جمله آفات و بیماریهای گیاهی، تخریب و تصرف اراضی و آتش سوزی در اولویت قرار گرفت.
علاوه بر این مقرر شد تا به منظور تسریع مقابله با آفات شمشاد، تهیه نقشههای پراکنش و پهنهبندی شمشاد در جنگلهای هیرکانی در دستور کار ادارات کل حفاظت محیط زیست استانهای شمالی قرار گیرد و به منظور همکاری و استفاده از پتانسیل علمی و اجرایی، نمایندگان ادارات کل منابع طبیعی استانها نیز در کارگروههای استانی حضور داشته باشند.
همچنین با توجه به اینکه مقابله موثر با آفت شبپره شمشادی مستلزم همکاری دستگاههای مختلف به ویژه در سطح استانی است، در این جلسه مقرر شد کارگروه ویژهای به این منظور تشکیل شود.
در این نشست نمایندگان ادارات کل حفاظت محیط زیست استانهای گیلان، مازندران و گلستان گزارشهای مختصری از وضعیت رویشگاههای شمشاد در مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست ارائه کردند. همچنین مسئولان و نمایندگان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری نیز در خصوص فعالیتهای صورت گرفته از کنترل و مهار آفات موجود در کشور و برنامههای در دست اجرای این سازمان گزارشی را ارائه دادند.
تهران - ایرنا - پیشرفت برنامه نجات شمشادهای هیرکانی با حضور معاونان سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور بررسی شد و با توجه به اهمیت موضوع، پیشرفت اجرای برنامهها در این زمینه مورد تاکید قرار گرفت.
اخبار مرتبط
-
شمشادهای هیركانی را دریابیم
تهران- ایرنا- رویشگاه های شمشاد حدود 72 هزار هكتار از عرصه های جنگلی شمال كشور را به خود اختصاص…
-
سوختگی و شبپره شمشاد، 2 آفت جنگل های شمال
نوشهر - ایرنا- بیماری سوختگی و آفت پروانه برگخوار شبپره شمشاد كه به ترتیب از سال 1389و 1395در…
نظر شما