مراد خادم روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ۱۰۰ درصد مناطق قشلاقی عشایر استان سمنان از نعمت آب پایدار برخوردار نیست و با تانکر برای چالش کمآبی در این مناطق اقدام می شود.
وی خاطر نشان کرد: ۸۷ طرح برای تامین آب پایدار در بخش عشایری استان تعریف شده که براساس برنامهریزیها این طرحها در سال ۹۸ در گام اجرایی قرار می گیرد.
مدیرکل امور عشایری استان سمنان با بیان اینکه بودجه امسال برای اجرای طرح آبرسانی سیار عشایری سمنان ۶۰ درصد به نسبت سال گذشته کاهش یافت، گفت: سال ۹۷ اعتبار این اداره کل در این بخش هفت میلیارد ریال بود که این رقم در سال جاری به ۲ میلیارد و ۷۵۰ میلیون ریال کاهش یافته است.
خادم اضافه کرد: امسال با توجه به افزایش بارندگیها کمبود آب در بخش ییلاقی عشایراستان محسوس نبود اما در بخش قشلاقی با توجه به آغاز کوچ در اوایل پاییز باید برنامهریزیهای هدفمند برای مهار کمآبی اتخاذ شود.
مدیرکل امور عشایری استان سمنان گفت: تامین آب پایدار با توجه به مشکلات آبرسانی سیار و تانکر در اولویت کاری این اداره کل قرار دارد که با تخصیص اعتبارهای استانی می توان برای مهار کمآبی در بخش عشایری استان اقدام کرد.
عشایر استان سمنان متشکل از سه هزار و ۱۸۱ خانوار و بیش از ۱۴ هزار و ۴۰۰ نفر جمعیت، شامل ۷۴ طایفه، ۱.۰۷ درصد از جمعیت عشایری کشور را شامل میشوند، این عشایر که هشت و ۲ دهم درصد جمعیت استان سمنان را تشکیل میدهند، بیش از یک میلیون و ۷۴ هزار رأس دام سبک و چهار هزار و ۷۰۰ رأس دام سنگین دارند و سالانه ۹ هزار و ۳۰۰ تن گوشت قرمز به ارزش بیش از سه هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال تولید میکنند.
۷۳۳۹/۶۱۰۳