رسول خضری امروز/چهارشنبه/ در نشست با روحانیون و طلاب سردشت، اظهار داشت: روز گذشته با وزیر اقتصاد و مسوول گمرکات کشور جلسهای برای بررسی مسایل اساسی سطح آذربایجانغربی و همچنین مرز کیله سردشت برگزار شد.
وی بیان کرد: برای عملیاتی شدن مصوبات هیات دولت در رابطه با مرز کیله، موضوعات پایانههای مسافرتی و تجارتی، ایجاد بخش پاسپورت و غیره به منظور رفت و آمد رسمی مورد بحث قرار گرفت.
وی اضافه کرد: مرز کیله با توجه به سفرهای مقامات ۲ کشور ایران و عراق و مذاکرات آنها و همچنین تلاشهای بیوقفه مسوولان به صورت رسمی مصوب شد.
خضری افزود: نیاز است که اقلیم کردستان عراق همچنانکه از طرف رییس جمهور عراق قول مساعد داده شد پیگیریهایش را بیشتر کرده تا دولت مرکزی آنها هم رسمی شدن این مرز را از طرف خودشان اعلام کنند.
وی بیان کرد: در این ارتباط با فرمانداران شهرهای «قلعهدیزه» و «رانیه» در اقلیم کردستان در تماس هستیم تا هیاتهایی از استانداران آذربایجانغربی و سلیمانیه با هم دیدارهایی را برای هماهنگی جهت ایجاد زیرساختهای مورد نیاز در دو سوی مرز فراهم سازند.
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس همچنین از واگذاری جاده سردشت به بوکان به پیمانکار خبر داد و گفت: پیمانکار این طرح پس از آنکه سه نوبت به مناقصه گذاشته شد مشخص گردیده و عملیات زیرسازی و آسفالت آن در آینده شروع میشود.
وی در رابطه با شروع عملیات گازرسانی در شهر میرآباد سردشت نیز بیان کرد: هفته آینده عملیات گازرسانی در داخل شهر میراباد آغاز خواهد شد که یکی از سختترین عملیات گازرسانی استان به شمار میرود.
هیات دولت مردادماه سالجاری به پیشنهاد وزارت کشور به استناد قانون امور گمرکی با ایجاد راههای جدید مجاز گمرکی برای ورود و خروج کالا و مسافر مرز کیله را در این شهرستان زسمی اعلام کرد.
گمرک بازارچه مرزی کیله سردشت از سال ۱۳۸۲ شمسی برای تسریع در صادرات کالاهای کارخانهها و تولیدکنندگان داخلی کشور آغاز به کار کرد.
مرز کیله سردشت پیش از این، یکی از بازارچههای مهم آذربایجانغربی در زمینه صادرات کالا محسوب میشد؛ این گمرک در ۲۰ کیلومتری شهر «قلعه دیزه» در شمال عراق قرار دارد.
شهرستان سردشت با جمعیت ۱۲۰ هزار نفر در جنوب آذربایجانغربی و در امتداد مرزهای ایران با شمال عراق قرار گرفته است؛ این شهرستان مرزی دارای ۲ بازارچه مصوب «کیله» و «اشکان» است.
آذربایجانغربی از جمله استانهای مرزی کشور است که با کشورهای ترکیه، عراق و جمهوری خودمختار نخجوان ۹۶۷ کیلومتر مرز مشترک دارد، این استان دارای ۹ گمرک و پنج پایانه مرزی است.
۷۵۶۲/
نظر شما