سید عباس صالحی عصر چهارشنبه در مراسم اختتامیه جشنواره هدهد سفید در کتابخانه مرکزی پارک شهر، اظهارکرد: یکی از مواردی که در فضای کتابخانه های کشور مدنظر قرار گرفت این بود که کتابخانه های ما بتوانند فضایی برای زندگی کردن کودکان باشند، با این نگاه و رویکرد اتفاقات خوبی افتاده و با وجود اینکه هنوز با هدف فاصله داریم اما گام هایی رو به جلو داشته ایم و با تلاش ها می توان گام های بیشتری هم برداشت.
وی افزود: قدم اول در این جهت این بود که کتابخانه بدون بخش کودک و نوجوان نداشته باشیم و قدم بعدی جذاب کردن بخش کودک و نوجوان برای زندگی کردن به همان میزان خانه بود که کار آسانی هم نیست اما قدم هایی برداشته شده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، گفت: کتابخانه قفسه زمخت کتاب نیست بلکه جایی است که کودکان بتواند آنجا حس کنند آزادانه نفس می کشند و این اتفاق در حال گام به گام رو به جلو است.
صالحی افزود: کار دیگری که باید اتفاق بیفتد این است که کتابخانه باید کارگاه خلاقیت بشود ، کتابخانه قرائتخانه نباشد ، محیطی باشد که مثل چشمه ای از درون بچه ها بجوشد ، تبدیل کتابخانه به کارگاه قصه خوانی ، داستان نویسی، نقاشی و غیره کار راحتی نیست، باید کودک در کتابخانه حس کند روز بروز بزرگ تر می شود.
وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از نیازها این است که کتابخانه مشارکتی داشته باشیم ، کودکان باید حس کنند در کتابخانه مشارکت و همکاری دارند و اکنون در حال حرکت به این سمت هستیم.
وزیرفرهنگ گفت: یکی دیگر از نیازهای ما در کتابخانه تبدیل خواندن به لذت است و چگونگی تحقق این مساله این مهم است، کتابخانه ها باید به این جهت حرکت کنند، چه کنیم که نسل آینده ما حس کنند بر سفره کتاب می توانند بزرگ تر و مفیدتر شوند ، در یافتن پاسخ این سوال باید کودکان مشارکت داشته باشند.
صالحی افزود: ترکیب خواندن و آفریدن لذت آفرین است، یکی از راه های لذت افریدن خواندن کتاب خوب است،
کتاب خوب خواندن ذائقه انسان را نسبت به کتاب بالا می برد، بعد از انقلاب اسلامی حدود ۱۸۰ هزار عنوان کتاب چاپ اول و دوم در ایران داشته ایم اما گاهی اینها به جای کمک به کتابخوانی سد این راه شده اند.
وزیر فرهنگ تاکیدکرد: راه های مختلفی برای لذت بخشیدن به کتابخوانی وجود دارد، جایزه ها و جشنواره ها یکی از این راه هاست، اما مهمترین راه به کمک آمدن کودکان و نوجوانان است.
تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به اینکه یکی از نیازهای ما در کتابخانهها تبدیل خواندن به لذت بوده و چگونگی تحقق این مساله مهم است، از کتابخانه ها خواست که به این جهت حرکت و در این مسیر از مشارکت کودکان بی بهره نمانند.
نظر شما