این نشست، روزهای پنجشنبه و جمعه در هلسینکی پایتخت فنلاند برگزار شد و «فدریکا موگرینی» مسؤول سیاست خارجه اتحادیه اروپا پس از خروج از نشست هلسینکی در جمع خبرنگاران، گفت: اروپا ضمن ادامه تلاش ها برای حفظ توافق جامع (هسته ای) سال ۲۰۱۵ قدرت های جهانی با ایران، از هر پیشرفتی در ورای برجام برای حفظ آن نیز استقبال می کند.
موگرینی افزود: وظیفه من حفاظت از اجرای کامل توافقات موجود است؛ اما چنانچه قرار باشد اقدامات دیگری نیز بر اساس برجام و برای تکمیل آن شکل گیرد، اتحادیه اروپا از آن اقدامات استقبال می کند.
«هایکو ماس» وزیر امور خارجه آلمان نیز روز جمعه پس از نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا در فنلاند، گفت که بروکسل به تلاشهای خود برای حفظ توافق هستهای با ایران ادامه خواهد داد.
ماس پس از گفت وگو با همتایان انگلیسی و فرانسوی اش در هلسینکی فنلاند، افزود: اروپا تلاشهای دیپلماتیک برای حفظ توافق هستهای برجام را افزایش خواهد داد.
«دومینیک راب» وزیر امور خارجه انگلیس نیز در جمع خبرنگاران، گفت: وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا در نشست هلسینکی خواهان حفظ توافق هسته ای ایران و حفظ امنیت آبراهه تجاری خلیج فارس بودند.
راب افزود: کشورهای اروپایی در صدد هستند که با همکاری یکدیگر، ایران را به ادامه حضور در این توافق ترغیب کنند.
وزیر امور خارجه انگلیس تأکید کرد: توافق هسته ای تنها گزینه روی میز است که می تواند ایران را از دستیابی به سلاح هسته ای باز دارد.
«دیدیر ریندرز» وزیر امور خارجه و معاون نخستوزیر بلژیک روز جمعه در هلسینکی اعلام کرد: در تلاشیم مفاد برجام را اجرا کنیم و گفت وگوی دیپلماتیک با ایران برای اتحادیه اروپا از اهمیت و اولویت خاصی برخوردار است.
ریندرز افزود: ما نگران مسائل امنیتی و آزادی کشتیرانی هستیم و می کوشیم تا مفاد برجام را اجرا کنیم. پیدا کردن راههایی برای تضمین آزادی کشتیرانی در منطقه و در عین حال، همکاری با ایران برای اجرای صحیح توافق هستهای اولویت ماست.
وزیران امور خارجه انگلیس، فرانسه و آلمان امروز (جمعه) در نشستی در "هلسینکی" پایتخت فنلاند گرد هم آمدند تا در مورد راه های حفظ توافق هسته ای با ایران، رایزنی کنند.
موگرینی و امضا کنندگان اروپایی برجام (انگلیس، آلمان و فرانسه) در این نشست که به فاصله اندکی پس از نشست سران گروه ۷ در فرانسه برگزار شد، مواردی که در همین ارتباط در دیدار سران این کشورها در شهر "بیاریتز" مطرح شده، را پیگیری می کنند.
این در حالی است که ایران هشدار داده در صورت بی تحرکی اروپایی ها، از پانزدهم شهریور گام سوم را برای کاهش تعهدات هسته ای خود برمی دارد. با این حال کشورهای اروپایی بدون اقدام عملی قابل قبول، از ایران می خواهند همچنان به تعهدات خود در برجام پایبند باشد. «هایکو ماس» وزیر امور خارجه آلمان از ایران خواسته است که به نوبه خود کاهش تنش در منطقه را در دستور کار قرار دهد.
آمریکا در سال ۲۰۱۸ به طور یکجانبه از توافق اتمی خارج شده تا ایران را با فشارهای حداکثری به تغییر رویکرد در سیاست خارجی اش وادارد. اما این تحریمهای اقتصادی و فشارهای واشنگتن موجب افزایش تنش بین دو کشور شده که از جمله پیامدهای آن تحولات ماه های اخیر در تنگه هرمز و خلیج فارس بوده است.
نظر شما