به گزارش خبرنگار ایرنا، طبق اعلام مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری دانشجویان بیکار استان کرمانشاه ۲۸.۵ درصد است؛ یعنی ۵۰ هزار از ۱۳۵ هزار بیکار استان دانش آموختگان جویای کار هستند.
این در حالی است که میانگین نرخ بیکاری دانش آموختگان کشور ۱۸.۳ درصد است.
نرخ بیکاری عمومی استان کرمانشاه در بهار ۹۸ با کاهش ۴.۷ درصدی نسبت به بهار ۹۷ همراه بود و کرمانشاه پس از سالها از رتبه اول یا دوم بیکاری کشور پایین آمد و اکنون در جایگاه پنجم قرار دارد.
البته از نظر نرخ بیکاری دانش آموختگان دانشگاهی کرمانشاه هنوز مقام اول کشور را دارد و استان های کردستان، کرمان و خوزستان در رتبه های بعدی هستند.
کارورزی ویژه و مشوق بیمهای
این آمار نگران کننده مسئولان استان را به تکاپو انداخته و آنچنان که مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه عنوان کرد، وزارت کار و اداره کار استان چند برنامه و تسهیلات ویژه برای هموار کردن زمینه ورود دانش آموختگان بیکار به بازار کار را به تازگی آغاز کرده است؛ بویژه در زمینه مهارت آموزی و تشویق کارفرمایان به جذب نیروهای آموزش دیده.
حسن عزیزی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: تشکلی با عنوان «کارآفرینان جوان» را با محوریت خانه صنعت و معدن استان و حضور افرادی که در حوزه تولید و صنعت فعال هستند، به ثبت رسانده ایم و این تشکل هم اکنون برای جذب منابع و ایجاد شغل آماده است.
او به طرح برگزاری دوره های کارورزی برای دانشآموختگان دانشگاهی نیز اشاره کرد و گفت: پس از اصلاحاتی که در این طرح انجام شده، امسال کمک هزینه پرداختی به دانشآموختگان کارورز افزایش یافته، زمان کارورزی اصلاح شده و نیز شرایط برای فعالیت کارگاه ها تسهیل شده است.
به گفته عزیزی در این برنامه دانش آموختگان دانشگاهی می توانند با حضور در کارگاه های آموزشی عملی بدون پرداخت شهریه و حتی با دریافت کمک هزینه، تبدیل به نیروهایی ماهر شوند که در صورت امکان توسط همان دستگاه آموزش دهنده جذب کار شوند.
عزیزی همچنین اظهار کرد: با اجرای سیاست «مشوق بیمه ای» هم دولت تا ۲ سال سهم بیمه کارفرمایی که این کارورزان را جذب کار کند، پرداخت می کند و در واقع اشتغال این دسته از بیکاران هدفمند و پایدار است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه عنوان کرد: ما در سال ۹۸ اعتبار لازم برای آموزش کارورزی نزدیک به پنج هزار دانش آموخته دانشگاهی بیکار را داریم.
سه نفر استخدام کن، به ۲ نفر حقوق بده
«یارانه دستمزد» دیگر برنامهای است که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای پایین کشیدن آمار دانش آموختگان بیکار آغاز کرده است.
عزیزی در این باره گفت: اولویت استفاده از این تسهیلات با کارگاهها و واحدهایی است که همسو با اقتصاد مقاومتی، برنامه های صادرات محور، در راستای الگوهای محیط زیستی و یا حوزه عشایری فعالیت کنند به ویژه اگر در شهرستانهای با نرخ بیکاری بالاتر باشند.
او عنوان کرد: طبق این طرح، اگر کارگاه ها و واحدهای تولیدی برای بیکاران شغل اول یا با سابقه بیمه کمتر از سه ماه شغل ایجاد کنند، تا یک سال می توانند ۳۰ درصد از حقوق و مزایای نیروی کار فرد جذب شده را از دولت دریافت کنند؛ در واقع اگر کارفرما سه نیروی بیکار را شاغل کند حقوق یکی از آنها رایگان و پرداخت آن بر عهده دولت خواهد بود.
استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه حدود ۱۳۵ هزار بیکار دارد.
از ۱۷۷ هزار و ۹۰۰ نفر جمعیت فعال دانش آموخته استان هم ۱۲۷ هزار نفر دارای شغل و ۵۰ هزار و ۷۷۵ نفر بیکار و یا جویای کار هستند.
۷۴۴۴/۸۰۶۶