عربستان با هدف بازگرداندن عبد ربه منصور هادی رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن بر سر قدرت جنگ خود علیه این کشور را آغاز کرد اما تا به امروز که این جنگ در حال پشت سر گذاشتن پنجمین سال خود بسر می برد، نتوانست به این هدف خود تحقق ببخشد و سایر کشورهای تشکیل دهنده ائتلاف عربی پس از مشاهده بی ثمر بودن این جنگ در همان ابتدا خود را از آن کنار کشیدند و عربستان و امارات را در این جنگ تنها گذاشتند.
البته ابوظبی نیز به تازگی به دلیل بالا گرفتن تلفات نظامیانش و گسترش نارضایتی در میان افکار عمومی امارات و تحقق نیافتن اهداف اعلام شده برای جنگ در یمن و مجهز شدن جبهه انصارالله به موشک های دور برد و پهپادهای شناسایی و نظامی و مورد تهدید قرار گرفتن تاسیسات عمومی و زیر ساخت های امارات به ویژه بندرها و فرودگاه ها و شهر دوبی در یک چرخش روشن و آشکار شمار نیروهایش را به طور قابل توجهی در یمن کاهش داد.
ریاض طی چند سال اخیر شهر عدن واقع در جنوب یمن را به عنوان مقر موقت دولت عبدربه منصور هادی برگزید، اما تضاد منافع میان ریاض و ابوظبی باعث شد تا امارات از " شورای انتقالی " حمایت مالی ، نظامی و سیاسی به عمل آورد. شورای مزبور در صدد تجزیه جنوب یمن و مخالف عبد ربه منصور هادی است . همین امر باعث شد تا طی چند هفته اخیر شبه نظامیان هوادار عبد ربه مورد حمایت عربستان با شبه نظامیان شورای انتقالی مورد حمایت امارات با یکدیگر به جنگ بپردازند به گونه ای که تا کنون تسلط بر شهر عدن بارها میان دو طرف دست به دست شده و زندگی برای ساکنان جنوب یمن به ویژه دو استان عدن و ابین به جهنم تبدیل شود و اهالی این دو شهر امنیت و آرامش و خانه و کاشانه و برخی از اعضای خانواده های خود را از دست بدهند.
تارنمای اینترنتی "رأی الیوم " در شماره دیروز (شنبه) خود از منافع اقتصادی و دیدگاه متفاوت ریاض و ابوظبی به حزب الاصلاح یمن دارای رویکرد جماعت اخوان المسلمین را عامل اصلی درگیری های نیابتی دو طرف در یمن بر شمرد.
به گزارش شماره امروز (یکشنبه) روزنامه القدس العربی چاپ لندن، سازمان اروپایی دیده بان حقوق بشر با صدور بیانیه ای از حملات زمینی و هوایی امارات علیه "عدن" و "ابین" به عنوان یک "اقدام انتقامجویانه و شوک برانگیز و وحشتناک و جنایت جنگی" نام برد.
از سوی دیگر به نوشته روزنامه مزبور، کاربران شبکه اجتماعی توئیتر در یک اقدام گسترده " محمد بن زاید " ولیعهد امارات را مورد تهاجم قرار دادند و او را به " شعله ور کردن آتش جنگ و فتنه انگیزی در یمن " متهم کردند.
در همین راستا برخی از کاربران نوشتند که امارات در نتیجه عملکرد سیاسی رهبرانش به " یک چهره تروریستی " تبدیل شده است.
تارنمای شبکه تلویزیونی الجزیره نیز در شماره امروز (یکشنبه) به نقل از بیانیه منتشر شده از سوی به اصطلاح "مجلس شورای یمن" هوادار عبدربه منصور هادی امارات را عامل ناامنی و جنگ و کشتار در جنوب یمن معرفی کرد و از عربستان خواست تا در جهت پایان دادن به اقدامات امارات در جنوب یمن تلاش کند.
بر پایه همین گزارش، شبه نظامیان یمنی هوادار عبدربه مستقر در جنوب عربستان که به همراه نیروهای سعودی در حال نبرد با نیروهای مردمی و ارتش یمن بسر می برند، با برگزاری تظاهرات خواستار بازگشت به استان های محل اقامت خود در یمن هستند.
تحلیل گران و کارشناسان سیاسی معتقدند که خروج شبه نظامیان مزبور از جنوب عربستان به شدت باعث تضعیف جبهه های نبرد سعودی خواهد شد و استان های جنوبی عربستان یعنی جیزان و نجران و ابها و عسیر را در مقابل حملات بی امان نیروهای مردمی یمن آسیب پذیرتر خواهد کرد.
روابط امارات و دولت مستعفی یمن به عنوان متحد عربستان اخیرا به شدت متشنج شده است به طوری که روز جمعه گذشته جمع زیادی از یمنی ها در استان تعز در غرب یمن به خیابان ها آمدند و خواستار خروج نیروهای اماراتی از کشورشان شدند.
درگیری میان شورای انتقالی جنوب و وابسته به امارات و وفاداران به دولت هادی و مورد حمایت عربستان از آن زمان شدت گرفت که نیروهای موسوم به "کمربند امنیتی" در ۱۹
مرداد ماه کنترل کاخ ریاست جمهوری "معاشیق" در شهر بندری "عدن" و مراکز راهبردی این شهر را در دست گرفتند.
نظر شما