ایجاد ۷ هزار فرصت شغلی در روستاهای آذربایجان‌شرقی

تبریز - ایرنا - استاندار آذربایجان‌شرقی از بیکاری به عنوان دغدغه و اولویت اصلی مدیران استان یاد کرد و گفت: تاکنون با ارائه ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات، ۷ هزار فرصت شغلی در مناطق روستایی ایجاد شده است.

به گزارش دوشنبه ایرنا، محمدرضا پورمحمدی در گفت و گو با خبرنگاران به مناسبت هفته دولت با بیان اینکه مردم استان علاقه‌مند پیشرفت، توسعه و رونق اقتصادی هستند، گفت: توسعه فقط با خواست دولتمردان و مدیران اتفاق نمی‌افتد، بلکه نیازمند عزم عمومی و خواست همگانی است و مطمئناً به فضل الهی و تلاش‌های جوانان، اقشار مختلف جامعه و مسئولان، آینده خوبی در انتظار مردم ماست.

وی با گرامی‌داشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر، اظهار داشت: رمز ماندگاری این دو شهید بزرگوار، خدمت خالصانه و بی‌منت به مردم است و اگر رضایت و همراهی مردم جلب شود هیچ قله‌ای دست‌نیافتنی نیست.

استاندار آذربایجان شرقی در ادامه به افتتاح ۷۸۹ پروژه با اعتبار سه هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان همزمان با هفته دولت در استان اشاره کرد و گفت: هم‌اکنون در ۱۵ محور استان پروژه‌های راه‌سازی و ترمیم جاده‌ها در حال اجراست و اغراق نیست اگر بگوییم استان امروز به کارگاه راهسازی و توسعه شبکه های ارتباطی تبدیل شده است.

وی، اشتغال را اصلی‌ترین دغدغه و اولویت مدیران استان ذکر کرد و با بیان اینکه برای حل مشکل بیکاری در استان، سه برنامه راهبردی تدوین شده است، افزود: یکی از این برنامه‌ها، توسعه اشتغال در کوتاه‌مدت با اجرای طرح‌هایی نظیر اشتغال فراگیر و روستایی و خوداشتغالی است.

پورمحمدی خاطرنشان کرد: در برنامه میان‌مدت نیز ایجاد سه شهرک صنایع دستی و گردشگری، شهرک صنعتی کیف و کفش و شهرک نوآوری در دستور کار قرار گرفته و کارهای خوبی در این زمینه انجام شده است.

استاندار آذربایجان شرقی به برنامه بلندمدت اشتغال نیز اشاره کرد و گفت: استفاده از ظرفیت‌های مغفول استان بویژه در بخش معدن می‌تواند تحولات بسیار بزرگی در حوزه اشتغال ایجاد کند.

وی با بیان اینکه راه‌اندازی کارخانه ذوب در مجتمع مس سونگون، ۱۰ هزار فرصت شغلی جدید ایجاد می‌کند، افزود: با انتقال تجهیزات این کارخانه و همچنین انتقال حساب‌های مس سونگون به بانک‌های استان و اقداماتی که در راستای ایجاد صنایع پایین‌دستی در این مجتمع صورت گرفته است، در مدت زمان معینی پرچم مس آذربایجان را برافراشته خواهیم کرد.

پورمحمدی افزود: یکی دیگر از ظرفیت‌های استان برای توسعه اشتغال، وجود صنایع سنگین و واحدهای توانمند قطعه‌سازی است که با استفاده از آنها می‌توانیم قطب سوم خودرو را در استان ایجاد کنیم.

استاندار آذربایجان شرقی از افزایش سرمایه‌گذاری خارجی، صادرات غیرنفتی و ورود گردشگران داخلی و خارجی به استان خبر داد و گفت: تلاش جدی ما این است که با توسعه اشتغال و استفاده از ظرفیت‌های استان، از مهاجرت نخبگان و نیروی کار جلوگیری کنیم.

وی، حفاظت از محیط زیست را از اولویت‌های مهم مدیریت استان عنوان کرد و گفت: یکی از دستاوردهای این حوزه، تثبیت و بهبود وضعیت دریاچه ارومیه است که در نوبت اول با عنایت الهی محقق شد که البته اقدامات ستاد احیای دریاچه را هم نباید نادیده بگیریم.
وی از اجرای پروژه‌های متعدد در راستای مدیریت منابع آبی در استان خبر داد و گفت: افتتاح سد حاجیلرچای، بهره‌برداری از آب ارس و اجرای خط لوله جایگزین آبرسانی به تبریز در روزهای اخیر اقدامات مهمی بود که در این راستا انجام شد.

پورمحمدی خاطرنشان کرد: متأسفانه سدهای شهید مدنی و شهریار با وجود اینکه عملیات عمرانی آنها تمام شده، به دلیل عدم ملاحظات لازم در زمان اجرا بلاتکلیف مانده بود که در سفر اخیر رئیس سازمان برنامه و بودجه، مساعدت‌های لازم صورت گرفت و امیدواریم به زودی شاهد آبگیری این سدها باشیم.


استاندار آذربایجان شرقی در خصوص پروژه راه‌آهن تبریز- میانه، با اشاره به آغاز این پروژه ۱۸ سال پیش و عملی نشدن وعده‌ها در خصوص اتمام آن، گفت: در مذاکراتی که با پیمانکار پروژه داشتیم تأکید کردیم که تا دو ماه آتی، محور میانه تا بستان‌آباد باید به بهره‌برداری برسد که مساعدت‌های لازم از سوی سازمان برنامه و بودجه نیز در این خصوص صورت گرفته است.

وی، موقعیت جغرافیایی آذربایجان شرقی را از مزیت‌های این استان ذکر کرد و گفت: تکمیل راه‌آهن تبریز- میانه و سایر پروژه‌های ارتباطی مانند آزادراه تبریز- بازرگان می‌تواند نقش ترانزیتی استان را در کریدورهای ارتباطی کشور احیا کند و بر این اساس این پروژه‌ها به صورت جدی از سوی مدیریت استان پیگیری می‌شود.

پورمحمدی در خصوص تعاملات بین‌المللی استان نیز گفت: ظرفیت‌های تبریز و آذربایجان شرقی در عرصه‌های مختلف در سطح دنیا شناخته‌شده است و بر این اساس به دنبال توسعه روابط بین‌المللی و تبدیل تبریز به پایتخت دیپلماسی منطقه هستیم.

وی افزود: در ماه‌های گذشته رویدادهای مختلف بین‌المللی در شهر تبریز برگزار شده و هیأت‌های خارجی به استان رفت‌وآمد داشته‌اند و علاقه‌مندی کشورهای خارجی به فعالیت و سرمایه‌گذاری در استان را شاهد هستیم.

پورمحمدی با بیان اینکه دنیا از یکجانبه‌گرایی آمریکا به تنگ آمده، افزود: امروز کسانی که می‌خواستند ایران را منزوی کنند خودشان منزوی شده‌اند و شاید محدودیت‌هایی که علیه مردم ما اعمال می‌کنند در کوتاه‌مدت، آزاردهنده باشد اما مطمئناً آینده از آن مردم ایران و جوانان توانمند کشورمان است.

استاندار آذربایجان شرقی همچنین با گرامی‌داشت ایام عزاداری سالار شهیدان امام حسین (علیه‌السلام)، گفت: با پیشنهاد صداوسیمای مرکز استان و تصویب شورای فرهنگ عمومی، همایش بین‌المللی پیرغلامان اباعبدالله(ع) سال آینده در تبریز برگزار خواهد شد.

۵۱۸/۶۱۲۰

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha