حجت اسلام و المسلمین «حسن روحانی» امروز - سه شنبه- در جلسه رای اعتماد به وزیران پیشنهادی آموزش و پرورش، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در بخشی از سخنان خود به دفاع از حاجی میرزایی پرداخت.
وی تاکید کرد که «محسن حاجی میرزایی» از لحاظ خلق و خوی، اخلاق، ادب و نحوه برخورد یک انسان فوقالعادهای است که در این ۶ سال عصبانیت وی را ندیده و تجربه نکرده ایم.
رئیس دولت تدبیر و امید به اهمیت آموزش و پرورش اشاره و تاکید کرد: آموزش و پرورش یک وزارتخانه پایهای و اساسی در کشور ما است و هر آنچه که برای آینده کشور میخواهیم، آغاز آن از آموزش و پرورش است.
روحانی با بیان اینکه اگر معنویت، نشاط، پیشرفت اجتماعی، پیشرفت صنعتی، اشتغال و قدرت ملی میخواهیم، همه چیز از آموزش و پرورش آغاز میشود، گفت: امروز یک سرمایه بسیار عظیم و بزرگی متشکل از ۱۴ میلیون دانش آموز به عنوان امانت مردم در اختیار ما است و همچنین بیش از ۹۰۰ هزار نفر عزیزانی که بار مسئولیت آموزش و پرورش این دانش آموزان را در سراسر کشور بر دوش گرفته و این کار عظیم و بزرگ را انجام میدهند.
وی با یادآوری اینکه برای رسیدن به معرفی وزیر آموزش و پرورش پیچ و خم ها یک مقدار بیشتر از وزارتخانههای دیگر است، گفت: برای رسیدن به معرفی وزیر میبایست آن پیچ و خمها را عبور میکردیم و من برای آموزش و پرورش در مجموع ۹ نفر را در ذهن داشتم که یکی از آنها جناب آقای حاجی میرزایی بود که در میان این جمع ۹ نفر به ایشان رسیدیم.
رئیس جمهوری با ذکر این نکته که آقای حاجی میرزایی مزایای ویژه خود را دارد که شاید اگر وزیر دیگری بود، مزایای ایشان را نداشت، گفت: ایشان از لحاظ خلق و خوی، اخلاق، ادب، نحوه، برخورد یک انسان فوقالعادهای است که در این ۶ سال عصبانیت ایشان را ندیده و تجربه نکرده ایم.
روحانی با بیان اینکه دبیری دولت و تنظیم و آماده کردن برنامه ها برای دولت کار آسان و ساده ای نیست، اظهارداشت: در همه روزهای کار دولت در طول این ۶ سال آقای حاجی میرزایی به خوبی با نظم و حوصله و دقت این کار را انجام داده و ندیدیم ایشان بحثی را به دولت بیاورد که در متن آن اشتباه باشد در چارچوبهای آن طرح ایراد داشته باشد که این نشانه دقت، حوصله و پرکاری ایشان است.
وی با یادآوری این که حاجی میرزایی با همه اعضای دولت و سیاستها و مصوبات دولت آشنایی دارد، تصریح کرد: آموزش و پرورش بسیار حساس و مهم است و میدانم معلمان عزیز ما همچنان مطالباتی دارند و باید در کنار آنها باشیم و به آنها کمک کنیم.
وی تاکید کرد: آقای حاجی میرزایی به لحاظ تحصیلات علوم اجتماعی و تجربه ۲۰ سال فعالیت در آموزش و پرورش، این توان را دارد و کاملاً برای این کار مهیاست.
رئیس جمهوری با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش برای همه و آینده ما بسیار اهمیت دارد، گفت: ما یک تحول بسیار خوبی را در آموزش و پرورش شاهد خواهیم بود.
روحانی از همه نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواست که به این دو وزیر رأی دهند تا بتوانیم در کابینه با همه افرادی که مورد نیاز ما است فعالیتمان را ادامه دهیم بخصوص آموزش و پرورش که نزدیک مهرماه هستیم و امروز بار بسیار سنگینی بر دوش آموزش و پرورش است. امیدواریم ان شاء الله این بار امانت را به این ۲ عزیز بسپاریم و بتوانیم در این مسیر در شرایط سخت کشور، موفق باشیم.
وی همچنین اضافه کرد: امروز وزیر پیشنهادی برای وزارتخانه مهم آموزش و پرورش و وزارتخانه جدیدی که شما نمایندگان مجلس شورای تأسیس کردید و قبلا وزارتخانه نبود، معرفی می شود.
رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: وزیر قبلی آموزش و پرورش به عشق شما نمایندگان مجلس علاقمند شد که در کنار شما باشد و استعفا داد و در استعفا نوشته بود که میخواهم در انتخابات مجلس شورای اسلامی شرکت کنم من هم خیلی موافق نبودم ولی اصرار ایشان و تنگی وقت باعث شد که استعفا را بپذیرم ضمن اینکه جناب آقای سیدمحمد بطحایی هم وزیر خوب و فعالی بود و در دولت هیچ مشکلی بین ما و آقای بطحایی نبود البته با وزرای قبلی هم هیچ مشکلی نبود. با همه آنها، رابطه خوبی داشتیم.
روحانی افزود: از آقای دکتر سید جواد حسینی هم که در این چند ماه زحمت را بر دوش گرفته و آموزش و پرورش را سرپرستی کردند، بسیار راضی هستیم و بیش از آنچه ما فکر میکردیم، توانست به خوبی آموزش و پرورش را اداره کند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی مجلس در حال بررسی صلاحیت علی اصغر مونسان و محسن حاجی میرزایی هستند.
محسن حاجی میرزایی وزیر پیشنهادی وزارت آموزشوپرورش متولد ۱۳۳۸ در شهر قم دارای مدرک کارشناسی ارشد جامعهشناسی دانشگاه آزاد اسلامی است. وی همچنین موفق به کسب مدرک کارشناسی ارشد مدیریت دولتی در سال ۱۳۷۸ و لیسانس علوم اجتماعی دانشگاه تهران در سال ۱۳۶۹ با رتبه ممتاز شد.
در سوابق اجرایی حاجی میرزایی می توان به دبیر هیات دولت از سال ۱۳۹۲ تاکنون، رئیس کمیسیون اصلاح الگوی مصرف در سال های ۱۳۸۸ – ۱۳۹۲، رئیس مرکز ملی بهرهوری ایران ۱۳۸۵ – ۱۳۸۹ و مشاور و مدیرکل دفتر امور مدیران ارشد دفتر رئیسجمهوری در سال های ۱۳۸۱ – ۱۳۸۵ اشاره کرد.
حاجی میرزایی همچنین دبیر کمیسیون بررسی و اعطای نشانهای دولتی دفتر رئیسجمهوری در سال های ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۵ بود. وی در سال های ۷۸ تا ۸۱ نیز قائممقام سازمان نهضت سوادآموزی و در سال ۱۳۷۸ مشاور وزیروقت آموزشوپرورش بود.
معاون بررسیهای هیات دولت نهاد ریاست جمهوری در ۱۳۷۷ – ۱۳۷۸، قائممقام سازمان نهضت سوادآموزی ۱۳۷۲ – ۱۳۷۷، معاون آموزش سازمان نهضت سوادآموزی ۱۳۶۹ -۱۳۷۲، معاون اداری مالی سازمان نهضت سوادآموزی ۱۳۶۲ – ۱۳۶۹ و مدیر استانهای آذربایجان شرقی و تهران سازمان نهضت سوادآموزی ۱۳۵۹ – ۱۳۶۲ از دیگر سوابق اجرایی این وزیر پیشنهادی است.
تدریس دروس جامعهشناسی آموزشوپرورش، مبانی مدیریت و برنامهریزی، مبانی جامعهشناسی، تغییر اجتماعی، کاربرد جمعیت، مدیریت آموزشی، ساختار سازمانی و اصول مدیریت، مهارتهای ارتباط مؤثر، مبانی مدیریت اسلامی، اخلاق مدیریت، مدیریت راهبردی فرهنگی در مراکز آموزش عالی نیز از سوابق آموزشی وی است.
عضویت در مجامع، شوراها و کارگروههای تخصصی، کمیسیون تدوین برنامه پنج ساله دوم و سوم وزارت آموزشوپرورش، شورای مشورتی بهرهوری و زیرمجموعه کارگروه تحول اقتصادی، رئیس شورای حکام سازمان بهرهوری آسیا APO در سال ۲۰۰۸، عضو شورای عالی پشتیبانی سوادآموزی، شورای مرکزی نهضت سوادآموزی، نایبرئیس شورای حکام سازمان بهرهوری آسیا APO در سال ۲۰۰۷، نماینده دولت جمهوری اسلامی ایران در سازمان بهرهوری آسیا APO، رئیس هیئت نمایندگی ایران در اجلاس رؤسای سازمانهای بهرهوری آسیا در سالهای ۲۰۰۵ بالی اندونزی، ۲۰۰۶ هانوی- ویتنام، ۲۰۰۷ سیم ریپ- کامبوج، ۲۰۰۸ مانیل- فیلیپین و هیئترئیسه سازمان مدیریت برنامهریزی کشور در سال ۱۳۸۵ – ۱۳۸۹ از عضویتهای این وزیر پیشنهادی است.
همچنین عضو هیاتمدیره بهرهوری ایران از سال ۱۳۸۶، عضو شورای مشاوران دیوان محاسبات کشور، دبیر کمیسیون اعطای نشانهای دولتی، عضو شورای عالی اداری، رئیس کمیسیون اصلاح الگوی مصرف شورای عالی انقلاب فرهنگی، عضو کمیسیون سبک زندگی در دبیرخانه شورای انقلاب فرهنگی، عضو هیاتامنای ستاد اقامه نماز کشور (تاکنون ۳ دوره) از دیگر سوابق کاری حاجی میرزایی است.
دریافت سه جایزه بینالمللی از سازمان فرهنگی ملل متحد یونسکو، طراحی، مدیریت و اجرای تلفیق سواد با مهارت های اساسی زندگی و ساماندهی مراکز یادگیری محلی به عنوان مراکز عرضه و تقاضای آموزشهای کاربردی ویژه بزرگسالان و مدیریت تولید بیش از ۱۰۰ عنوان کتاب در این حوزه، مدیریت اجرایی طرحهای کاهش شدید میزان بیسوادی در کشور و تبعیضهای منطقهای (استانهای مختلف، شهر و روستا) و جنسی در آموزش و پرورش از فعالیتهای این وزیر پیشنهادی است.
همچنین مدیریت تولید سند برنامه جامع اقامه نماز در آموزشوپرورش، تدوین و اجرای برنامه اصلاح آییننامههای هیات دولت باهدف افزایش اثربخشی و کارایی هیئتوزیران، طراحی و عملیاتی کردن بانک اطلاعات مدیران ارشد کشور، تهیه برنامه راهبردی ارتقای بهرهوری کشور و مدیریت بسته جامع بهرهوری درمجموع طرحهای تحول اقتصادی نیز از دیگر فعالیتهای حاجی میرزایی است.
رئیس جمهوری دوشنبه گذشته در نامه ای به رئیس مجلس شورای اسلامی "محسن حاجی میرزایی" و "علی اصغر مونسان" را به ترتیب به عنوان وزیران پیشنهادی آموزش و پرورش و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد.
در پی استعفای سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش در خردادماه و پذیرش استعفای وی توسط رئیس جمهوری، سید جواد حسینی در سه ماه گذشته سرپرستی وزارت آموزش و پرورش را با حکم دکتر روحانی برعهده داشت.
نظر شما