ضرورت غربالگری سلامت قلب جنین قبل از ۱۹ هفته بارداری

تهران- ایرنا- عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر ضرورت غربالگری سلامت قلب جنین قبل از ۱۹ هفته بارداری گفت: بیشتر آنومالی‌های ماژور قلب جنین از طریق اکوکاردیوگرافی قلب قابل شناسایی است.

به گزارش روز سه شنبه انجمن رادیولوژی ایران ،  بهناز مرادی افزود: از طریق اکوکاردیوگرافی می‌توان اکثر آنومالی های ماژور را در قلب جنین شناسایی کرد ولی ممکن است آنومالی های مینور همچون سوراخ قلب از طریق اکو کاردیو گرافی شناسایی نشود.

وی اظهار داشت: در صورت تشخیص به موقع آنومالی های ماژور قلب در صورتی که جنین زیر ۱۹ هفته باشد، مجوز سقط صادر خواهد شد؛ بنابراین بهتر است که مادران باردار حتماً نسبت به انجام غربالگری ها در هفته ۱۸ تا ۲۲ توسط پزشک اقدام کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: در صورت تشخیص آنومالی‌های ماژور در هفته‌های بیشتر از ۱۹ در مادران باردار باید حتماً جنین تحت نظر متخصص قلب و پزشک مربوطه باشد چرا که این مساله می‌تواند عواقب جبران ناپذیری را برای جنین به همراه داشته باشد.

به گفته مرادی، آریتمی قلبی و نارسایی قلب در جنین نیاز به درمان دارد البته بخشی از این مشکلات قابل درمان نیست و با یافتن علت می‌توان به بهتر شدن وضعیت قلب جنین کمک کرد. به طور مثال آنمی یا کم خونی جنین می‌تواند سبب نارسایی قلبی شود که با درمان کم خونی جنین می توان مشکل نارسایی قلبی را تا حدودی بهبود داد.
وی در مورد آریتمی قلب جنین اظهار داشت: این مساله قابلیت درمان دارد و ۹۰ درصد موارد ابتلا جنین خفیف است که با مانیتورینگ به موقع و منظم می‌توان از تشدید آن جلوگیری کرد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه آنومالی در قلب جنین شایع است، تصریح کرد: تشخیص به موقع این مشکل در درمان و پیشگیری از تشدید و عوارض ناشی از آن جلوگیری می‌کند که با برگزاری کنفرانس‌های اکوکاردیوگرافی قلب جنین می‌توان همکاران رادیولوژیست را با این موضوعات بیشتر آشنا کرد تا هنگام اسکن، آنومالی را به ویژه در مادرانی که احتمال ابتلای جنین آنها به این مشکل بیشتر است، زودتر و دقیق تر تشخیص داد.

مرادی گفت: مادرانی که دیابت داشته یا در جنین‌های قبلی خود سابقه مشکل قلبی داشته اند احتمال ابتلای جنین ها به آنومالی قلبی بیشتر است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha