به گزارش گروه نشریات خبری، بررسی امروز رسانه های دو جریان سیاسی نشان می دهد که رسانه های اصلاح طلب آخرین رقم بدهی های شهرداری تهران از سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۶ را دو روز پیش در شورای شهر ۶۹ هزار میلیارد تومان اعلام کرده و نوشته اند: البته جریان مقابل با کمک رسانههای نزدیک به خود تلاش دارند رقم بدهی را ناچیز و به قول محمدباقر قالیباف «دروغ بزرگ» اعلام کنند.
از سوی دیگر در رسانه های اصولگرا این ارقام مورد تکذیب مدیریت سابق شهری واقع شده و بر همان مبلغ حدود ۱۶هزار میلیاردی که از ابتدا گفته بود، پافشاری می کند.
این رسانه ها مدعی تلاش عده ای برای فرار از پاسخگویی و سرگرم کردن افکار عمومی در خصوص عملکرد خود هستند و این گونه عنوان کردند که مدیریت شهری جدید در آستانه شروع سال سوم، بهجای ارائه گزارش عملکرد، آمارهای شگفتآور ارائه میدهد.
رسانه های اصلاح طلب
عبارتهای به کار رفته در اخبار و گزارشهای رسانههای نزدیک به جریان اصلاح طلب عبارتند از: مبلغ و اسناد بدهیهای بازمانده از دوره مدیریت شهری اصولگرایان مشخص است و چیز قابل کتمانی نیست؛ مدیران قبلی در حسابرسیها مسئولانه عمل نکردند؛ معاون مالی و اقتصادی قالیباف اعداد و ارقام بدهی اعلام شده شهرداری را سیاهنمایی میداند؛ همه این اعداد در دفاتر مالی شهرداری ثبت و ضبط هستند.
ارسال گزارش بدهی شهردای تهران در دوره مدیریت قالیباف به رئیس جمهوری
روزنامه شرق درگزارشی با عنوان "بدهی میلیاردی قالیباف روی میز روحانی" درباره انتشار اسناد بدهیهای "محمدباقر قالیباف" شهردار اسبق تهران نوشت: مجادله بر سر رقم دقیق بدهیهای شهرداری تهران در دوره ۱۲ ساله مدیریت محمدباقر قالیباف و شورای دوم تا چهارم اصولگرایان ادامه دارد؛ بدهیهایی که قالیباف و نزدیکانش آن را ۱۶ هزار میلیارد، محمدعلی نجفی وقتی شهردار بود، ۵۲ هزار میلیارد و دو روز پیش در شورای شهر ۶۹ هزار میلیارد تومان اعلام کردهاند. گفته شده حناچی نیز گزارش این بدهیها را برای رئیسجمهور فرستاده است. البته جریان مقابل با کمک رسانههای نزدیک به خود تلاش دارند رقم بدهی را ناچیز و به قول محمدباقر قالیباف «دروغ بزرگ» اعلام کنند، اما آنگونه که حسن رسولی، خزانهدار شورای شهرتهران، به «شرق» گفته است، مبلغ و اسناد بدهیهای بازمانده از دوره مدیریت شهری اصولگرایان مشخص است و چیز قابل کتمانی نیست. او همچنین اعلام کرد اینکه این مبلغ در دوره نجفی ۵۲ هزار میلیارد اعلام شد و حالا به ۶۹ هزار میلیارد رسیده نیز علتش در معوقههای بدهی بانکی ناشی از سود و جرائم است و شهرداری نیز مثل هر بدهکار بانکی دیگری به رقم بدهیهایش افزوده میشود.
موجود بودن اسناد بدهی های دوران قالیباف در شهرداری
- به گزارش خبرآنلاین، «حسن رسولی» خزانهدار شورای شهر تهران، تأکید دارد که بحثهای رسانهای و مجادلهای درباره ماهیت مالی اسناد شهرداری میتواند مانوری برای برخی از اشخاص باشد، اما در نهایت ماهیت بدهیها در اسناد شهرداری تهران موجود است و جای کتمان ندارد. او افزود: در زمان تهیه سند تحویل و تحول شهرداری تهران ازسوی آقای نجفی، من هم ایشان را همراهی میکردم و در همان زمان هم این سؤال مطرح بود که چرا همان زمان جزئیات بدهیها را به صورت شفاف و علنی اعلام نمیکنند تا دیگر شبههای باقی نماند اما حرف آقای نجفی این بود که بهجز آن ۵۲ هزار میلیارد تومان هنوز بدهیبودن برخی از سرفصلهای مسجل نشده و به همین دلیل آن موارد را اعلام نکردند.
او تأکید کرد: آقای شهردار یا آقای میرلوحی ارقام اعلامی را خودشان از جایی نامعلوم استخراج نکردهاند که جای شک و شبهه باقی بماند، بلکه همه این اعداد در دفاتر مالی شهرداری ثبت و ضبط هستند و سازمانهای نظارتی میتوانند برای بررسی آنها ورود کنند.
ارسال گزارش بدهی شهرداری برای مقام معظم رهبری
-به گزارش خبرگزاری ایلنا، روزگذشته لیست بدهی ۶۹ هزار میلیاردی شهرداری تهران در دوره شهرداری قالیباف منتشر شد. لیستی که بلافاصله با انتقاد معاون شهردار اسبق تهران روبرو شد. معاون مالی و اقتصادی قالیباف معتقد است؛ لیست بدهی شهرداری در دوره قالیباف تنها ۱۶ میلیارد است و این اعداد را سیاهنمایی میداند و از مسئولان شهر میخواهد از سیاهنمایی دست بردارند.
محمود میرلوحی (رئیس کمیته اقتصادی و تنظیم مقررات شورا شهر تهران) در گفت وگو با خبرنگار ایلنا، درباره اظهارات معاون اسبق مالی و اقتصادی شهرداری تهران گفت: مسئولان اسبق شهری تا زمانی که در مسند بودند، منکر بدهیهای خود میشدند. هر چند همین میزان بدهی را هم که اکنون پذیرفتند، در گزارش جلسه ۳۶۷ شورای چهارم منکر شده بودند. ما صورت مذاکرات این جلسه را به زودی منتشر میکنیم تا مشخص شود مدیران قبلی شهرداری چه گفتند. در مجموع ما سند خود را ارائه دادیم، آنها نیز سند خود را ارائه دهند.
در بخش دیگری از گزارش ایلنا به نقل از میرلوحی آمده است: مدیران قبلی در حسابرسیها مسئولانه عمل نکردند و ما اکنون در حال بررسی حسابها هستیم و این اشکالی است که به گذشته وارد است. همانطور که میدانید گزارش تلفیق بودجه سال ۹۳ شهرداری اکنون در دست بررسی است. آنها در سال ۹۶ شهرداری را ترک کردند و گزارش حسابرسی سال ۹۳ اکنون به دست ما رسیده است. آنها خودشان نتوانستند، حسابهای خود را بررسی کنند، حالا بر چه اساسی میگویند، ۱۶ هزار میلیارد بدهی داشتند، نمیدانم، مگر ترازنامه را برای سالهای بعد تهیه و تحویل میدادند که بتوانند اعلام کنند، چقدر بدهی داشتند؟
رسانه های اصولگرا
به برخی از عبارتهای به کار رفته درگزارشهای رسانههای نزدیک به جریان اصولگرا اشاره میشود: عدهای تلاش میکنند هرروز با ارائه عددی جدید، افکار عمومی را سرگرم کنند؛ شهروندان همچنان منتظرند تا نتیجه فعالیت اصلاحطلبان در مسند شهرداری تهران را مشاهده کنند؛ هر ازگاهی مدیریت فعلی شهر تهران ارقامی درباره میزان بدهیهای شهرداری تهران مطرح میکند که بههیچ وجه واقعیت ندارد؛ شهرداری سابق بدهی هنگفتی روی دست مدیریت شهری گذاشته است؛ این دوستان مدیریت شهری پنجم هر وقت فضای افکار عمومی علیه آنان تهدید میشود، داستان بدهیهای گذشته مدیریت شهری را علم میکنند و افکار عمومی را بازی میدهند.
تحویل شهردای بعد از ۱۲ سال به نجفی با ۱۵ هزار میلیارد تومان بدهی
-روزنامه صبح نو در گزارشی با عنوان "اندوخته ۴۴ هزار میلیاردی قالیباف برای تهران" نوشت: پنجمین دوره مدیریت شهری تهران از شهریور۱۳۹۶ اداره شهر را در دست گرفته است. حالا دو سال از این فرصت گذشته است و البته شهروندان همچنان منتظرند تا نتیجه فعالیت اصلاحطلبان در مسند شهرداری تهران را مشاهده کنند؛ اما آنچه تا امروز دیده شده، افتتاح دوباره برخی پروژههای دوره مدیریت جهادی شهرداری تهران است. این در حالی است که در این مدت، هربار که این سوال برای شهروندان ایجاد شده در شهر چه اقداماتی صورت گرفته است، بلافاصله انگشت اصلاحطلبان بهسمت بدهیهای شهرداری تهران نشانه رفته است.
صبح نو افزود: اصلاحطلبان در شهریور۱۳۹۶ و بعد از حدود ۱۲ سال توانستند سکان اداره پایتخت را دراختیار بگیرند. البته آنها از همان زمان، شروع به طرح مباحثی درباره میزان بدهیهای شهرداری تهران کردندکه البته درمقابل هم مدیریت وقت شهرداری تهران آمار و ارقام لازم درباره میزان بدهیهای شهرداری تهران را اعلام کرد. باوجود این، هر ازگاهی مدیریت فعلی شهر تهران ارقامی درباره میزان بدهیهای شهرداری تهران مطرح میکرد که بههیچ وجه واقعیت نداشت. دراینباره میتوان به ارقام کذب آقای محمود میرلوحی اشاره کرد که درنتیجه، شکایت آقای محمدباقر قالیباف از وی را بهدنبال داشت. این شکایت نیز درنهایت به محکومیت عضو اصلاحطلب شورای شهر تهران انجامید.
واکنش معاون مالی و اقتصاد شهر شهرداری تهران به ارقام اعلام شده
- «ناصر امانی» معاون سابق شهرداری تهران، در گفتوگو با روزنامه «صبحنو» گفت: «عدهای تلاش میکنند هرروز با ارائه عددی جدید، افکار عمومی را سرگرم کنند. نکته جالب اینجاست که مدیریت شهری جدید در آستانه شروع سال سوم است؛ اما بهجای ارائه گزارش عملکرد، آمارهای شگفتآور ارائه میدهد».
مدیریت فعلی شهر تهران هرازگاهی درباره بدهیهای شهرداری تهران نکات اشتباهی مطرح میکند. این در حالی است که تقریبا هیچگاه درباره مطالبات شهرداری تهران از نهادها، سازمانها و حتی شخصیتهای حقیقی حرفی نمیزند.
اقدامات مدیران شهرداری تهران و اظهارنظر برخی اعضای پنجمین دوره شورای شهر تهران در روزهای اخیر نیز موجب شد آقای قدرت گودرزی، معاون مالی و اقتصاد شهر شهرداری تهران در دوره محمدباقر قالیباف، واکنش نشان دهد و تصاویر اسناد مرتبط با میزان بدهیهای شهرداری در زمان تحویل به مدیران فعلی شهرداری تهران را منتشر کند.
افزایش میزان بدهی شهرداری تهران نسبت به آخرین عدد اعلامی
- روزنامه فرهیختگان در یادداشتی با عنوان "شورای نامگذاری و عددسازی شهر تهران" می نویسد: یکسری موضوعات همیشه هستند، ما باشیم یا نباشیم، دغدغهاش را داشته باشیم یا نداشته باشیم، اینها هستند و خواهند بود، هرازچند گاهی هم این همیشه حاضرها پررنگتر از قبل میشوند و فضای رسانهای را قلع و قمع میکنند. انتقال پایتخت از تهران، حذف صفر از پول ملی و تغییر ریال به تومان، اتصال خزر و خلیجفارس، پیوستن سردارآزمون به لیورپول و از همه اینها مهمتر و پررنگتر خصوصا در این دوسال بدهیهای شهرداری مصادیق همین موضوعات همیشه در صحنه هستند؛ موضوعاتی که گاهی پررنگ و گاهی هم به فراموشی سپرده میشوند. دو، سه روزی است که این مورد آخر یعنی بدهیهای شهرداری دوباره توسط یکی از اعضای شورای شهر پنجم تهران آن هم با ضمیمه یک برگ سند با امضای پیروز حناچی در رسانهها منعکس شد و اینبار عدد اعلامی با رشد چشمگیری از آخرین عدد، بدهی شهرداری تهران در دوره قبلی را حدود ۶۹ هزار میلیارد تومان عنوان کرد. پس از این انتشار بدهیها، مدیریت سابق شهری هم با بیان جزئیات بدهیها عدد اعلامشده را تکذیب کرده و بر همان مبلغ حدود ۱۶هزار میلیاردی که از ابتدا گفته بود، پافشاری کرد.
در بخش دیگری از یادداشت می خوانیم: «پرویز سروری» عضو کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر چهارم در گفت وگو با «فرهیختگان» درباره سریال تکراری بدهیهای گذشته مدیریت شهری گفت که «این دوستان مدیریت شهری پنجم هر وقت مسائل و مشکلاتی برایشان ایجاد میشود و فضای افکار عمومی بهشدت علیه آنان تهدید میشود، این داستان بدهیهای گذشته مدیریت شهری را علم میکنند و افکار عمومی را بازی میدهند و بعد هم پس از مدتی این جو میخوابد. اکنون که نزدیک سه سال از عمر این شورای شهر گذشته و به نوعی عمر این شورا در حال اتمام است، به جای اینکه آنان از عملکرد خودشان گزارش دهند که در این مدت برای مردم چه کار کردهاند و چه اقداماتی را در این زمینه انجام دادهاند به حرفهای کلیزدن در این زمینه میپردازند و مسائلی مثل بدهیهای گذشته شهرداری را مطرح میکنند.
موضوعاتی که بارها به آنها پاسخ داده شده است اما باز هم مکررا مطرح میشود و متاسفانه انگار این افراد گوشی برای شنیدن ندارند، از طرفی هم برنامه دارند که با مطرح کردن یک موضوع افکار عمومی جامعه را از موضوعات اصلی منحرف کنند و به اصطلاح به جای اینکه پاسخگو باشند، سوالکننده هستند و اینجاست که باید گفت جایگاه مدعی و متهم در حال عوضشدن است.»
انتشار اسناد بدهی شهرداری تهران
- صراط نیوز گزارش داد: اسناد بدهیهای محمدباقر قالیباف در شهرداری تهران به ریز منتشر شد. معاون مالی اقتصادی وقت شهرداری رقم بدهیها را ۱۶ هزار میلیارد تومان عنوان و تأکید کرد که ۴۴ هزار و ۶۰۹ میلیارد تومان هم منابع قابل مصرف برای مدیریت جدید بر جا گذاشتهایم.
صراط نیوز به نقل از فارس نوشت: شورای پنجم شهر تهران معتقد است که مدیریت سابق شهرداری تهران بدهی ۶۹ هزار میلیارد تومانی برای آنها به جا گذاشته است و به همین دلیل آنها نمیتوانند بسیاری از کارها را در شهر انجام دهند و شهرداری وضعیت مالی خوبی ندارد.
محمود میرلوحی عضو شورای شهر تهران یکی از منتقدین جدی به این موضوع است و بارها اعلام کرده است که شهرداری سابق بدهی هنگفتی روی دست مدیریت شهری گذاشته است. حتی در خصوص اظهارات میرلوحی محمدباقر قالیباف شهردار اسبق تهران شکایت کرد و در دادگاه میرلوحی محکوم شد.
نظر شما