محمود واعظی عصر روز سه شنبه در مراسم اختتامیه گردهمایی فناورانه صنایع، شرکتهای دانشبنیان و استارتاپهای صنعت غذایی در صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری که به عنوان میهمان ویژه حضور داشت، در سخنانی ضمن تقدیر از برگزارکنندگان و شرکت کنندگان این رویداد اظهار داشت: در شرایط عادی نیز که کشور دارای هیچ مشکل و دشمنی نبود و اقتصاد کشور نیز تحت فشارها و محدودیتهای شدید خارجی نبود، باز هم ما بایستی خودمان را ملزم به حرکت از اقتصاد سنتی موجود به اقتصاد دانش بنیان میکردیم.
وی گفت: در یک کشور با جمعیت ۸۰ میلیونی که با وجود محدودیت آب و سایر امکانات و افزایش جمعیت همه به دنبال زندگی مناسب هستند، ناچار هستیم روش، برنامهریزی و اهداف خود را برای دستیابی به این مهم هماهنگ کنیم، لذا هیچ راهی نداریم جز اینکه به سمت اقتصاد دانش بنیان حرکت کنیم.
رئیس دفتر رئیس جمهور با تاکید براینکه، امروز اقتصاد کشورمان تحت شدیدترین محدودیتهای بین المللی از سوی دشمن و در راس آن آمریکا قرار دارد افزود: آنها تصور می کنند که اگر بتوانند اقتصاد ایران را فلج کند به اهداف خود رسیده اند، طبیعی است که ما نیز بایستی به گونه ای عمل کنیم که این مسائل طراحی شده را خنثی کنیم.
وی ضمن اظهار خرسندی از توجه به اقتصاد مقاومتی از سوی دولت و دستگاه های مختلف و در راس آن رهبر معظم انقلاب، بعنوان یک روشی که می تواند اقتصاد کشور را از تکانه های مختلف نجات دهد، گفت:طبق برنامه ریزی انجام شده معاون اول ریاست جمهوری مسوولیت اقتصاد مقاومتی را عهده دار است و سازمان برنامه و بودجه دبیرخانه این اقتصاد را مدیریت می کند.
واعظی افزود: ما هنگامی در اقتصاد مقاومتی موفق خواهیم شد که بتوانیم یک بخش مهم این اقتصاد که شرکت های دانش بنیان به شمار می روند، در کشور مورد توجه قرار دهیم.
وی با بیان اینکه، تنها راه میانبر و موفقیت در اقتصاد کشورمان، سرمایه گذاری در شرکت های دانش بنیان است، ادامه داد: البته وجود جوانان تحصیلکرده در کشورمان در این بخش یک سرمایه بسیار بزرگ محسوب می شود.
رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه، مهمترین سرمایه اقتصادی کشورها در حال حاضر دیگر نفت و سایر ذخائر معدنی که گاها نیز به دلائل سیاسی فروش آن با مشکل مواجه می شود نیست، بلکه ایده و مغزهای متفکر است گفت: امروز این ایده ها هستند که می توانند از طریق فناوری های نو به سرمایه و ثروت تبدیل شود.
وی تاکید کرد: اقتصاد کشور بایستی بر روی ایده ها و مغز افراد تحصلیکرده جامعه استوار باشد، در آن صورت است که هیچ گاه این منبع در مقایسه با سایر منابع همچون نفت تمامی نخواهد داشت.
رئیس دفتر رئیس جمهور در ادامه، اظهارکرد: اگر به اقتصاد دانش بنیان توجه شود، که البته نیازمند بستر سازی است، به طور قطع یکی از نتایج آن کاهش وابستگی به خارج و در نتیجه کاهش خروج ارز از کشور است.
واعظی استفاده از روش های فناورانه در صنعت را باعث ایجاد جهش در تولید دانست و گفت: اگر بخواهیم در مقابل تحریم ها مقاوم باشیم و روی پای خود بیاستیم باید از روش های فناورانه در اقتصاد کشور بهره مند شویم.
وی توجه به اقتصاد دانش بنیان را همچنین باعث ایجاد کارآفرینی برای جوانان تحصیلکرده کشور دانست و گفت:در واقع وظیفه حاکمیت است که این بستر را برای توسعه اقتصاد دانش بنیان فراهم کند.
رئیس دفتر رئیس جمهور خاطرنشان کرد: زمانی در گذشته بزرگترین شرکت های دنیا بانک ها یا نفتی ها و شرکت های مبتنی بر پول و منابع مالی بودند، اما در حال حاضر ۱۰ شرکت بزرگ دنیا شرکت هایی هستند که پول و منابع مالی آنها را بزرگ نکرده است، بلکه ایده ها و فکرها و روش های فناورانه به غول های بزرگ تبدیل شده اند.
رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه، هزینه اشتغال در بخش دانش بنیان حدود ۷۵ میلیون تومان است، گفت: این رقم در مقایسه باسایر بخش ها یک چهارم است.
وی با اشاره به گزارش مربوط به عملکرد شهرک علم و فناوری اصفهان نیز اظهارکرد: طبق این گزارش در این شهرک حدود ۵۲۰ واحد دانش بنیان و فناور مستقر هستند که توانسته اند اشتغال ۷۱۰۰ هزار نفری از قشر تحصیلکرده ایجاد کنند و از فروش یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی و صادرات ۴.۷ میلیون دلاری برخوردار شوند و این تنها یکی از شهرک های علم وفناوری در کشور است.
واعظی در ادامه ضمن تقدیر از زحمات و برنامه ریزی مدیریت پیشین و جدید صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری در توجه هرچه بیشتر به بخش دانش بنیان کشور اظهارکرد: برهمین اساس بود که دولت با وجود همه محدودیتها ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار به صندوق نوآوری اختصاص داد.
رئیس دفتر رئیس جمهور در ادامه از مدیران کشور درخواست کرد که شجاعانه و هرچه بیشتر می توانند از کالاهای ساخت داخل استفاده کنند، چرا که در غیر اینصورت رشد شرکت های نوآور و فناور با مشکل مواجه خواهند شد، شرکت های نوآور کوچک هنگامی موفق خواهند شد که به بنگاه های بزرگ متصل شوند.
صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری عصر امروز سه شنبه، میزبان آیین اختتامیه گردهمایی فناورانه صنایع، شرکتهای دانشبنیان و استارتاپهای صنعت غذایی به عنوان یکی از صنایع مادر کشور بود.
رویداد خلاقانه ای که از ۱۰ تا ۱۲ شهریور ماه با هدف توسعه همکاریهای تجاری میان تولیدکنندگان بزرگ صنایع غذایی کشور و شرکتهای دانشبنیان، استارتاپها و فناوران این حوزه برگزار شد.
نظر شما