آیت الله «قربانعلی دری نجف آبادی» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: خمیرمایه نهضت عاشورا آمیختگی با عشق، آگاهی و بصیرت، ظلم ستیزی و ولایت پذیری دارد و تار و پود این نهضت عظیم با سیاست علوی و فاطمی عجین است.
وی اظهار داشت: واقعه عاشورا کانون نور و رحمت الهی و سرمایه ای از حریت و مردانگی است و امام حسین(ع) با شهادت خود پیام آزادی خواهی و شهادت در راه حق را جاودانه کرد و این ویژگی های مقدس باید در آیین های عزاداری به خوبی در جامعه تبیین شود.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی بیان کرد: پیام و فلسفه عاشورای حسینی دارای مضامین بلندی است که عزتمندی و اقتدار نظام اسلامی در دامان آن شکل گرفته است و این راه باید ادامه یابد.
فرهنگ عاشورا باید در جامعه نهادینه شود
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی گفت: هر جلوه از واقعه عاشورا کلاس درس بزرگ آموزشی و تربیتی است و باید با راهبری درست آیین های سوگ، زمینه انتقال مفاهیم ناب و ارزشهای انسانی و اسلامی را به اقشار مختلف مردم بیشتر فراهم کرد.
آیت الله دری نجف آبادی بیان کرد: باید تمهیداتی اندیشیده شود تا در ایام ماه های محرم و صفر ضمن برپایی عزاداری باشکوه برای حضرت سیدالشهدا(ع) آرمان ها و اهداف آن بزرگوار از قیام خونین عاشورا نیز برای اقشار مختلف مردم تشریح و تبیین شود.
وی اظهار داشت: ماه محرم ماه بیداری امت اسلام و آشنایی با فرهنگ ناب اسلام است و باید در کنار عزاداری برای سالار شهیدان، هدف آن بزرگوار از قیام خونین کربلا در جامعه تبیین شود.
امام جمعه اراک افزود: فرهنگ عاشورا سرمنشاء شکل گیری نهضت انقلاب اسلامی به وسیله امام خمینی(ره) است و امام راحل با پشتیبانی ملت مومن ایران با این فرهنگ مقدس توانستند حکومت اسلامی بر پایه موازین قرآن کریم و سیره اهل بیت(ع) را در جامعه نهادینه کنند و صیانت از آن نیز تنها با فرهنگ عاشورا امکانپذیر است و آحاد مردم و مسئولان باید به این مسئله مهم توجه ویژه داشته باشند.
ائمه جمعه رسالت سنگینی در انتقال فرهنگ عاشورا دارند
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی گفت: ائمه جمعه و در مجموع جامعه روحانیان رسالت سنگینی در انتقال فرهنگ عاشورا و نهضت امام حسین(ع) دارند و باید از فرصت ایام عزاداری حضرت سیدالشهدا(ع) برای این امر مهم استفاده کنند.
آیت الله دری نجف آبادی اظهار داشت: دشمنان نظام و مذهب مقدس تشیع با استفاده از فضای مجازی و شبکه های اجتماعی در صدد انتقال مفاهیم نادرست عاشورا در جهان هستند و در چنین شرایطی می طلبد روحانیان و ائمه جماعات با تجهیز به علوم و فناوری روز دنیا به خصوص در زمینه فضای مجازی، نسبت به انتقال فرهنگ عاشورا با بهره گیری از آثار بزرگانی همچون آیت الله شهید «مرتضی مطهری» و امام راحل اقدام کنند.
وی افزود: نسل جوان و نوجوان آشنایی چندانی با فرهنگ عاشورا و نهضت حسینی(ع) ندارند و تمام ویژگی های محرم و امام حسین(ع) را در آیین های عزاداری می بینند، بنابراین جامعه روحانیان باید با نزدیک شدن به این نسل های آینده ساز، آرمان های حضرت سیدالشهدا(ع) از قبیل مقابله با ظلم و استبداد، ایثار و فداکاری در راه دین خدا، ولایتمداری و جلب رضایت خداوند در انجام امور تلاش کنند.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر را یکی از اهداف امام حسین(ع) و مکتب عاشورا دانست وگفت: برای پرداختن به فریضه اجتماعی و حیاتی امر به معروف و نهی از منکر باید علم و آگاهی و شناخت بیشتر حاصل شود وهمه در راستای تبیین این فریضه در جامعه تلاش کنند.
آیت الله دری نجف آبادی ادامه داد: جامعه امروز ما بیش از هر زمان دیگری نیاز به فرهنگ عاشورا دارد که یکی از جلوه های این فرهنگهای ناب، امر به معروف و نهی از منکر است که باید با جدیت دنبال شود.
عزاداران حسینی(ع) از بدعت گذاری و ترویج خرافات پرهیز کنند
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی گفت: بدعت گذاری در آیین عزاداری سالار شهیدان(ع) از جمله ورود علامت های غول پیکر و قمه زنی، مغایر با شعائر اسلامی و سنت عزاداری های است.
آیت الله دری نجف آبادی افزود: دشمنان اسلام و مذهب مقدس تشیع به دنبال مخدوش کردن چهره اسلام در جهان و ایجاد نحله های انحرافی هستند و سازماندهی و حمایت از گروهک های تکفیری از سوی استکبار جهانی نیز به همین منظور انجام شده و می طلبد مسلمانان با هوشیاری از گفتمان اصیل دینی خود حراست کنند.
وی ادامه داد: همه علمای مذهب مقدس تشیع و مقام معظم رهبری، قمه زنی را در هر شرایطی ممنوع و حرام اعلام کردند، بنابراین مردم باید به جای قمه زنی و کارهای حاشیه ای در آیین عزاداری امام حسین(ع)، امر به معروف و نهی از منکر و اقامه نماز اول وقت که مهمترین پیام عاشورا است را در دستور کار خود قرار دهند.
امام جمعه اراک بیان کرد: نهضت عاشورا و قیام امام حسین(ع) دارای پیام های اخلاقی و معنوی زیادی است که باید در عزاداری ها بیشتر به آنها پرداخت که از جمله مهمترین آنها امر به معروف و نهی از منکر است که ضرورت دارد برای نسل جوان وجامعه بیش از گذشته بازگو شود.
آیت الله دری نجف آبادی گفت: آیین های محرمی باید بر پایه انتقال مفاهیم عمیق نهضت و پیام عاشورا و معرفی ابعاد قیام حسینی برگزار شود و از رفتارهای خرافی و فاقد مبنای علمی و واقعی پرهیز شود.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی بیان کرد: پایه و اساس انقلاب اسلامی بر ارزش های عاشورایی و حسینی استوار شده، بنابراین ائمه جماعات و مبلغان دینی باید با درک این مقوله مهم تمامی تلاش خود را برای اشاعه تشریح و تبیین اهداف حضرت اباعبدالله(ع) در روز عاشورا به کار بندند.
وی با تاکید بر ساماندهی نذورات در ایام عزاداری نیز گفت: نذر و نذورات از اقدامات شایسته ای است که مردم مومن ایران اسلامی در مناسبت های مختلف مذهبی انجام می دهند اما این مهم باید از سوی مسئولان و هیات امنای هیات های مذهبی ساماندهی شده و تا آنجا که ممکن است نذورات در مناطق حاشیه ای شهر ها و بین افراد نیازمند توزیع شود.
بیش از یکهزار مبلغ در ایام محرم امسال به نقاط مختلف استان مرکزی اعزام شدند.
یکهزار و ۵۰۰ مداح به صورت سازماندهی شده در نقاط مختلف استان مرکزی فعالیت می کنند که از این تعداد ۵۰۰ مداح در شهرستان اراک فعالیت دارند.
همچنین ۲ هزار هیات مذهبی در استان مرکزی به ثبت رسیده است.
۳۰۱۷/۳۰۷۵
نظر شما