۱۳ شهریور ۱۳۹۸، ۱۲:۲۳
کد خبرنگار: 958
کد خبر: 83464719
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مخالفت جنبش مردمی الجزایر با دخالت ارتش در سیاست

۱۳ شهریور ۱۳۹۸، ۱۲:۲۳
کد خبر: 83464719
مخالفت جنبش مردمی الجزایر با دخالت ارتش در سیاست

تهران - ایرنا - پایگاه خبری "العربی الجدید" امروز (چهارشنبه) در گزارشی با اشاره واکنش منفی سخنرانی اخیر فرمانده ارتش الجزایر و دعوت وی به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری زودهنگام، تاکید کرد که این اقدام خارج از محدوده اختیارات ارتش است و جنبش مردمی دخالت نظامیان در سیاست را نمی پذیرد.

این پایگاه خبری نوشت: "احمد قاید صالح" خواستار برگزاری هرچه سریع تر انتخابات ریاست جمهوری در الجزایر شده است.

فرمانده ارتش الجزایر طی دو روز گذشته ۲ بار سخنرانی کرد. وی در سخنرانی دوشنبه گذشته خود تاکید کرد که مجمع انتخاباتی در ۱۵ سپتامبر (۲۴ شهریور) فراخوانده شود و در سخنرانی دیروز (سه شنبه) خود خاطر نشان کرد که تحولات کنونی کشور موضوعی داخلی بوده و هیچ طرف خارجی حق دخالت در آن را ندارد. صالح همچنین در سخنرانی دیروز خود از تمام نیروهای سیاسی خواست که به حساسیت این مرحله آگاه و نیروهای مخالف سیاسی را متهم کرد که بیشتر از مخالفت دشمنی می کنند . 

العربی الجدید افزود: اما صحبت های دیروز صالح که همزمان با تظاهرات هر سه شنبه دانشجویان هم بود، به اندازه سخنرانی روز دوشنبه وی با واکنش منفی رو به رو نشد. دعوت وی به برگزاری هرچه سریع تر انتخابات تنها تایید دو حزب همسو با دولت "جبهه آزادی بخش ملی" و "تجمع دمکراتیک ملی" را به دنبال داشت و غالب طرف های سیاسی این سخنرانی را دخالت ارتش در پرونده زمانی انتخابات و دخالت در  صلاحیت ها تلقی کردند.

 این پایگاه خبری ادامه داد: فعالان جنبش مردمی الحزایر سخنان فرمانده ارتش این کشور را خارج از محدوده قانونی مجاز نظامیان دانستند و نمونه ای عملی از دادن اختیار به ارتش برای ترسیم مسیر سیاسی و مقابله با هر روند مخالف با طرح ها و پیش بینی های آن ارزیابی کردند.

در همین راستا "سمیر بلعربی" فعال برجسته در جنبش مردمی الجزایر به العربی الجدید گفت: ارتش هنوز انقلاب و جنبش مردمی را نپذیرفته و آماده کناره گیری از قدرت نیست و با گذشت ۵۷ سال از استقلال الجزایر، تلاش می کند با برگزاری هرچه سریع تر انتخابات، رییس جمهوری روی کار بیاید که ادامه تحکم ارتش را تضمین کند و دخالت پی در پی و متناقض فرمانده ارتش در این باره، نشانگر حکومت مستقیم نظامیان بعد از کناره گیری "عبدالعزیز بوتفلیقه" رییس جمهوری سابق است.

این پایگاه خبری ادامه داد: برخی دیگر نیز مواضع  ارتش را دلیلی بر امکان وجود پشت پرده هایی دیگر از جمله غیبت سیاسی رییس جمهوری موقت و شکست هیئت مذاکره کننده برای اقناع جامعه سیاسی و جنبش مردمی تلقی می کنند.

در همین راستا "زهیر بوعمامه" استاد علوم سیاسی الجزایر دعوت هرچه سریع تر مجمع انتخاباتی از سوی فرمانده ارتش را اهانتی آشکار به بن صالح و نشان گر پایان کار کمیته گفت و گو کننده دانست و افزود: ارتش تلاش می کند از بحرانی پیچیده تر جلوگیری کند، اما ممکن است این اقدامات به خلق تنگنا و بحرانی جدی در کشور منجر شود و چنین گام های حساب نشده ای بی شک  فاصله نظامیان و جنبش مردمی را بیشتر خواهد کرد.

العربی الجدید نوشت: طبق منطق ارتش می توان بحران الجزایر را طی ۳ ماه از طریق برگزاری انتخابات مهار کرد، اما جنبش مردمی انتخابات زودهنگام را بدون فراهم بودن مقدمات لازم سیاسی و سازمانی ممکن نمی دانند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha