اقدامات خصمانه امریکا، خللی در برنامه‌های فضایی ایران ایجاد نخواهد کرد

تهران- ایرنا- سازمان فضایی ایران در موضع‌گیری نسبت به تحریم سه سازمان مرتبط با صنعت فضایی کشورمان از سوی امریکا، در بیانیه‌ای اعلام کرد: این اقدام آمریکا تلاشی در راستای جلوگیری و ممانعت کشورهای در حال توسعه و کشورهای نوظهور فضایی از پیشرفت فناوری در عرصه فعالیت‌های فضایی است. بدیهی است این گونه اقدامات خصمانه در اراده جمهوری اسلامی ایران برای توسعه و پیشبرد برنامه‌های صلح‌آمیز فضایی خود هیچ خللی وارد نخواهد کرد.

شب گذشته خزانه‌داری امریکا اعلام کرد مجموعه‌های سازمان فضایی ایران، پژوهشگاه هوافضای ایران و مرکز تحقیقات هوافضای ایران را تحریم کرده است. سازمان فضایی ایران به این مسئله واکنش نشان داد و با انتشار متنی، در مقابل این عمل، موضع رسمی‌اش را اعلام کرد:

 «دولت آمریکا در ادامه رویکرد خصمانه خود علیه ملت ایران، به تصور ایجاد خلل در مسیر پیشرفت فعالیت‌های صلح‌آمیز فضایی و پیشبرد اهداف توسعه‌ای کشور، اقدام به تحریم یک‌جانبه سازمان فضایی ایران، پژوهشگاه فضایی ایران و پژوهشگاه هوافضا نمود.

دولت آمریکا ضمن اذعان به این‌که فعالیت‌های سازمان فضایی ایران در راستای توسعه فناوری ساخت و پرتاب ماهواره‌های مخابراتی و سنجش از دور است، به رغم خروج یک طرفه از برجام، به بهانه این‌که فعالیت‌های صلح‌آمیز فضایی ایران در جهت پرتاب ماهواره‌های ارتباطی و مخابراتی، ناقض تعهدات برجامی ایران است، ‌دست به چنین اقدامی زده است.   
این در حالی است که سازمان فضایی ایران به عنوان متولی اجرای سیاست‌های کشور در حوزه فضایی، ارگانی فنی و کاملا صلح‌آمیز بوده که ذیل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات فعالیت کرده و همواره در تلاش بوده تا با توسعه فناوری فضایی و بهره‌گیری حداکثری از کاربردهای این حوزه، موجب بهبود و ارتقای سطح زندگی جامعه شود.

پژوهشگاه فضایی ایران و پژوهشگاه هوافضا نیز با تکیه بر پژوهش و تحقیق در عرصه فعالیت‌های فضایی صلح‌آمیز متمرکز هستند.  
این اقدام آمریکا در تعارض آشکار با حقوق بین‌الملل، معاهدات و کنوانسیون‌های بین‌المللی حاکم بر استفاده صلح‌آمیز و بدون تبعیض کشورها از فضا به عنوان قلمرو تمام بشریت و نیز ناقض اصول اساسی و بدیهی پذیرفته شده بین المللی راجع به دسترسی آزاد و بدون تبعیض به فضای ماورای جو و اصل همکاری‌های بین‌المللی میان تمام کشورها در عرصه فعالیت‌های صلح‌آمیز فضایی است.

این در حالی است که مدتی پیش دولت آمریکا در اقدامی چالشی با تأسیس نیروی فضایی درصدد استفاده تسلیحاتی از فضا بوده که این امر موجب ایجاد تنش در حوزه بین‌الملل و منجر به تحرک سایر کشورها برای تهاجمی نمودن برخی ابعاد نظامی فعالیت‌های خود در فضا شده است.  
آمریکا در حالی به بهانه‌های نظامی اقدام به تحریم برنامه‌های صلح‌آمیز فضایی ایران نموده است که این کشور به همراه رژیم صهیونیستی تنها مخالفان معاهده پیشگیری از مسابقه تسلیحاتی در فضا (پاروس) هستند.  
ایران به عنوان یکی از معدود کشورهای منطقه از سابقه طولانی در حوزه فضایی برخوردار بوده و از سال ۱۹۵۸ میلادی به عنوان کشوری پیشگام به عضویت کمیته استفاده‌های صلح‌آمیز از فضای ماورای جو سازمان ملل متحد (کوپوس) در آمده است.

ایران هر ساله نیز در اجلاس مختلف این کمیته حضوری فعال داشته و به صورت مستمر گزارش فعالیت‌های صلح‌آمیز فضایی را ارائه نموده است. همچنین در بیانیه‌های جمهوری اسلامی ایران در این کمیته، همواره بر استفاده‌های صرفا صلح‌آمیز از فضای ماورای جو و جلوگیری از گسترش رقابت‌های تسلیحاتی در فضا تاکید شده است.

وجهه مثبت جمهوری اسلامی ایران در مجامع بین‌المللی، موجب انتخاب کشورمان به عنوان هماهنگ‌کننده گروه ۷۷ در حوزه فضایی شده است.  
این اقدام آمریکا تلاشی در راستای جلوگیری و ممانعت کشورهای در حال توسعه و کشورهای نوظهور فضایی از پیشرفت فناوری در عرصه فعالیت‌های فضایی است. بدیهی است این گونه اقدامات خصمانه در اراده جمهوری اسلامی ایران برای توسعه و پیشبرد برنامه‌های صلح‌آمیز فضایی خود هیچ خللی وارد نخواهد کرد.

جمهوری اسلامی ایران با وجود انواع محدودیت‌ها و با اتکا به توان بومی، جوانان خلاق و متخصص ایرانی، با صرف شعار «ما می‌توانیم» به چرخه کامل فناوری فضایی دست یافته و قطعاً‌ برنامه‌های صلح‌آمیز فضایی خود در چارچوب حقوق بین‌الملل و اصول حقوقی حاکم بر کاوش و استفاده صلح‌آمیز از فضا را ادامه خواهد داد. ضمن این‌که مراتب اعتراض خود را در سازمان ملل متحد و دیگر نهادهای بین‌المللی از جمله کمیته استفاده صلح‌آمیز از فضای ماوراء جو (کوپوس) اعلام و پیگیری خواهد نمود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha