۱۴ شهریور ۱۳۹۸، ۱۲:۴۴
کد خبرنگار: 1226
کد خبر: 83466111
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

دستگیری ۴ متخلف صید پرندگان شکاری در خراسان شمالی

۱۴ شهریور ۱۳۹۸، ۱۲:۴۴
کد خبر: 83466111
دستگیری ۴ متخلف صید پرندگان شکاری در خراسان شمالی

بجنورد- ایرنا- فرمانده یگان حفاظت اداره‌کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: سه نفر صیاد متخلف و یک نفر راه‌بلد که در صید پرنده‌های شکاری صیادان را همراهی می کرد، در این استان دستگیر شدند.

جعفر علی پور روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هر ساله، صیادان پرنده‌های شکاری، از استان های جنوبی کشور در خراسان شمالی حضور می یابند و با کمک روستاییان و راه بلدان، در عرصه های طبیعی، نسبت به تله گذاری و زنده گیری پرندگان شکاری اقدام می کنند.

وی افزود: اکنون فصل مهاجرت پرندگان شکاری است و این گونه ها به نقاط مختلف استان مهاجرت کرده اند و متاسفانه در این فصل سودجویان و صیادان هم از استان های جنوبی برای صید این پرندگان به این استان می آیند.

وی خاطرنشان کرد: صیادان جنوبی، پرنده های شکاری را به متقاضیان و مشتریان در کشورهای عربی می فروشند.  

فرمانده یگان حفاظت اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: پرونده های تشکیل شده برای صید پرندگان شکاری در شهرستان جاجرم و بجنورد تشکیل شده است و از متخلفان چند بهله دلیجه و یک بهله شاهین کشف شده است.  

بر اساس این گزارش و برابر تبصره ۲ ماده ۱۳ قانون شکار و صید، متخلفان صید و زنده گیری پرندگان شکاری، از جنبه کیفری جرم علاوه بر حداکثر مجازات حبس (سه سال) به جزای نقدی از ۶۰ تا ۱۲۰ میلیون ریال محکوم خواهند شد.

همچنین طبق مصوبه ۳۸۰ شورای عالی محیط زیست  بهای هر بهله دلیجه از لحاظ مطالبه ضرر و زیان ۲۰۰ میلیون ریال تعیین شده است.

در خراسان شمالی ۶۵ گونه پستاندار از ۱۹۷ گونه موجود در کشور زیست دارد و ۱۴۱ گونه پرنده از ۵۳۲ گونه موجود در کشور، ۶۸ خزنده از ۲۲۸ گونه موجود کشور، چهار گونه خزنده دوزیست از ۲۰ گونه موجود و هشت گونه ماهی و آبزی از مجموع ۱۶۰ گونه آبزی موجود در کشور زیست می کنند که برخی از این گونه ها نظیر یوزپلنگ، بالابان، هوبره، کبک دری و کرکس مصری در طبقه بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) در رده‌های بحرانی و در حال انقراض قرار دارند.  

اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی مناطق حفاظت شده و پارک های ملی سالوک، ساریگل و ضامن آهو، مناطق حفاظت شده قرخود، گلول، سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم را که محل زیست پلنگ ها می باشد، با گستره ۱۹۴ هزار و ۱۴۱ هکتار مدیریت می کند.  

۷۱۸۵/ ۶۰۴۲

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha