طرح‌های حمایتی هلال‌احمر عامل تقویت روحیه نوع‌دوستی میان مردم است

قم - ایرنا - شماری از مسئولان هلال‌احمر قم در میزگرد ایرنا با عنوان «طرح نذر آب،‌ راهکاری برای توسعه خدمت‌رسانی به محرومان» بیان کردند: طرح‌های حمایتی هلال‌احمر عامل تقویت روحیه نوع‌دوستی در میان مردم است و موجب پرورش خیران جوان در کشور می‌شود.

اهمیت اجرای طرح‌های حمایتی در زنده نگه‌داشتن روحیه انجام کارهای خیرخواهانه در کشور، لزوم افزایش جمعیت جامعه خیران با پرورش خیران جوان،‌ رفع محرومیت از نقاط مختلف کشور با حضور داوطلبان جمعیت هلال‌احمر،‌ تقویت همبستگی میان مردم با اجرای کارهای جهادی و ترویج ارزش‌های اسلامی با حضور میدانی درصحنه ازجمله موضوع‌هایی بود که در این میزگرد موردتوجه قرار گرفت.

طرح‌های حمایتی هلال‌احمر نماد نوع‌دوستی مردم ایران است

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان قم در این میزگرد گفت: اجرای موفق طرح‌های حمایتی هلال‌احمر نماد نوع‌دوستی مردم ایران است و اوج فداکاری این ملت برای حمایت از نیازمندان را به نمایش می‌گذارد.

محمد گل‌فشان،‌ افزود: فعالیت‌های نوع‌دوستانه هلال‌احمر در طول ایام سال جاری است اما برخی از آنان همچون طرح نذر آب جایگاه خاصی دارد و در ایجاد فرهنگ ایثار و فداکاری میان مردم،‌ نقش بسزایی ایفا می‌کند.

وی افزود: می‌توان گفت اکثر خیران و داوطلبانی که در طرح نذر آب از طرف استان قم در مناطق محروم استان سیستان و بلوچستان حضور داشتند،‌ افراد جدید و کسانی بودند که برای نخستین بار این‌گونه اقدامات را تجربه می‌کردند.

وی بیان کرد: تجربه حضور در طرح‌های حمایتی هلال‌احمر برای داوطلبان و خیران جدیدالورود به این عرصه،‌ بسیار شیرین و به‌یادماندنی است و اکثر آنان پس‌ازاین تجربه،‌ همکاری خود با جمعیت هلال‌احمر را برای خدمت‌رسانی مستمر به مردم و نیازمندان جامعه ادامه می‌دهند.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان قم ادامه داد: نکته قابل‌توجهی در این موضوع آن است که خود این داوطلبان و خیران جدیدالورود، پس از کسب تجربه شیرین خدمت به مردم محروم و حادثه‌دیده،‌ به‌عنوان سفیران هلال‌احمر وارد میدان می‌شوند و با تشویق سایرین، جمعیت جدیدی از خیران و داوطلبان را برای ورود به میدان فعالیت‌های حمایتی و امدادی،‌ شکل می‌دهند.

گل‌فشان گفت:‌ این‌که در جریان اجرای طرح‌های حمایتی هلال‌احمر، همه مردم ایران از اقشار مختلف، داوطلب کمک به مردم نیازمند در نقاطی بسیار دور از محل سکونت خود می‌شوند، مساله کوچکی نیست و نشان از گسترش فرهنگ نوع‌دوستی و فداکاری در جامعه ما دارد.

وی بیان کرد:‌ پزشکان ازجمله اقشاری هستند که در جریان اجرای طرح‌های حمایتی هلال‌احمر همچون نذر آب حضوری فعال دارند و به‌صورت کاملاً داوطلبانه طی مدتی از کسب‌وکار خود صرف‌نظر می‌کنند و رایگان مشغول معاینه و درمان افراد نیازمند در مناطق محروم کشور می‌شوند.

وی ادامه داد:‌ ما شاهد هستیم افراد داوطلب شرکت‌کننده در طرح‌های حمایتی هلال‌احمر،‌ نه‌تنها پولی برای انجام کارهای خود دریافت نمی‌کنند،‌ بلکه در بسیاری از مواقع با هزینه شخصی برای مردم نیازمند امکانات موردنیاز زندگی را تهیه می‌نمایند.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان قم با اشاره به این‌که باید زیبایی این‌گونه اقدامات از طریق رسانه‌ها برای مردم بیان شود،‌ گفت: لازم است تا خیران و داوطلبان حاضر در طرح‌های حمایتی هلال‌احمر به‌عنوان افراد الگو جامعه معرفی شوند و از این طریق روح فداکاری و نوع‌دوستی در جامعه بیش‌ازپیش تقویت شود.

وی بیان کرد:‌ با تمام تلاش‌های صورت گرفته برای کمک به مردم نیازمند در مناطق محروم کشور،‌ هنوز هم راه زیادی تا برطرف کردن کامل مشکلات آنان باقی‌مانده است و ادامه دادن بهتر این راه به حمایت بیشتر خیران و داوطلبان باانگیزه،‌ نیاز دارد.

وی ادامه داد:‌ انجام فعالیت‌های فرهنگی و آموزشی برای پرورش خیران و داوطلبان جوان در محیط‌های دانشگاهی ازجمله مهم‌ترین راهبردهایی است که می‌تواند نسل آینده فعالان این عرصه را پویاتر از گذشته وارد میدان کند.

طرح نذر آب۲ از طرف جمعیت هلال‌احمر استان قم در مناطق محروم استان سیستان و بلوچستان به مدت پنج روز اجرا و در آن به بیش از چهار هزار و ۵۰۰ تن درزمینهٔ های مختلف،‌ خدمت‌رسانی شد.

طرح نذر آب نماد خدمت بی‌منت به محرومان است

عضو هیات مدیره جمعیت هلال‌احمر استان قم نیز در این میزگرد گفت: داوطلبان و خیران شرکت‌کننده در طرح‌های حمایتی هلال‌احمر همچون کاروان سلامت و نذر آب،‌ با الگو گرفتن از ارزش‌های انسانی و اسلامی وارد میدان می‌شوند و بیش و از حد انتظار به فعالیت می‌پردازند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدرضا قاسمی نیا تأکید کرد: داشتن روحیه بالا و انگیزه متعالی برای انجام کار جهادی و کمک به محرومان از دیگر خصوصیات این افراد است که حاضر می‌شوند در دورترین نقاط کشور، خدمت‌رسانی کنند.

وی بیان کرد: یکی از اهداف مهم جمعیت هلال‌احمر موضوع بشردوستی و خدمت بی‌منت است که در جریان برگزاری طرح نذر آب و حضور کاروان‌های سلامت این جمعیت در مناطق محروم،‌ به‌خوبی شاهد آن هستیم.

وی ادامه داد: یکی از برکات مهم طرح‌های حمایتی هلال‌احمر،‌ خیر آفرینی از میان نیروهای جوان است که موجب رونق یافتن فضای فعالیت‌های جهادی در کشور می‌شود.

قاسمی نیا گفت:‌ در طرح‌های حمایتی هلال‌احمر،‌ مقابله با آسیب‌های اجتماعی و رفع کمبودهای فرهنگی مناطق محروم کشور نیز موردتوجه داوطلبان است و آنان برنامه‌های فرهنگی و آموزشی متنوعی را در آن مناطق اجرا می‌کنند.

وی با اشاره به الگو بودن فعالیت‌های بشردوستانه هلال‌احمر برای سایر نهادها،‌ افزود: بهتر است طی مدتی که طرح‌های حمایتی هلال‌احمر در منطقه‌ای اجرا می‌شود،‌ دستگاه‌های دولتی و غیردولتی بومی منطقه به یاری داوطلبان و خیرانی که برای کمک به محرومان به آن محل اعزام‌شده‌اند،‌ بشتابند و ظرفیت‌های خود را در اختیار این جمعیت قرار دهند.

وی ادامه داد: دستگاه‌های بومی منطقه به دلیل آشنایی که بافرهنگ و آداب‌ورسوم مردم محلی دارند،‌ بهترین مشاوران برای اجرای دقیق طرح‌های حمایتی هلال‌احمر هستند و نقش بسزایی در بالا رفتن درصد موفقیت این طرح‌ها دارند.

عضو هیات مدیره جمعیت هلال‌احمر قم گفت: نظارت مستمر برای به نتیجه رسیدن طرح‌های حمایتی هلال‌احمر، یکی دیگر از اقداماتی است که دستگاه‌های بومی منطقه با انجام آن،‌ به مقابله با تکرار وقوع محرومیت‌ها برمی‌خیزند.

وی بیان کرد:‌ برای نمونه داوطلبان و خیران جمعیت هلال‌احمر تانکرهای آب سالم و بهداشتی را در مناطق محروم کشور دایر می‌کنند اما ممکن است در صورت نبود نظارت،‌ طی مدت کوتاهی این تجهیزات فرسوده شود که برای جلوگیری ازاین‌گونه مسائل،‌ دستگاه‌های بومی منطقه وظیفه‌دارند به‌صورت مستمر از امکانات ایجادشده،‌ مراقبت کنند.

وی ادامه داد: باید یک قرارگاه دائمی در آن مناطق ایجاد و همه‌کاره‌ای ستادی و تشکیلاتی قبل،‌ حین و بعد از اجرای طرح‌های حمایتی در آن برنامه‌ریزی شود.

قاسمی نیا گفت: امید است با حضور و ابتکار نسل جدید داوطلبان و خیران به عرصه فعالیت‌های امدادی و خدمت‌رسانی،‌ شاهد رفع هرچه سریع‌تر هرگونه محرومیت از نقاط مختلف کشور به‌خصوص استان سرافراز سیستان و بلوچستان باشیم.

داوطلبان قمی پیشتاز خدمت‌رسانی به محرومان

معاون امور داوطلبان جمعیت هلال‌احمر قم نیز در این خصوص گفت: طرح نذر آب از سال گذشته در راستای محرومیت‌زدایی و آب‌رسانی به نقاط محروم کشور،‌ اجرایی شد.

امیرحسین علیمردانی ادامه داد:‌ امسال نیز طرح نذر آب۲ با مشارکت فعال ۱۷ استان ازجمله قم برگزار شد که بر اساس تقسیم‌کار صورت گرفته،‌ خدمت‌رسانی به مناطق محروم شهرستان سرباز در استان سیستان و بلوچستان به جمعیت هلال‌احمر قم واگذار شد.

وی بیان کرد:‌ در همین رابطه داوطلبان و خیران قمی در قالب کاروان سلامت و اجرای طرح نذر آب۲ به مدت پنج روز در منطقه موردنظر حاضر شدند و بر اساس اصل انسان‌دوستی و تسکین آلام بشری به بیش از چهار هزار و ۵۰۰ تن خدمت‌رسانی کردند.

وی ادامه داد:‌ فرهنگ‌سازی در خصوص لزوم خدمت به محرومان و فراهم کردن شرایط مواجهه مستقیم خیران با محرومیت‌های موجود در برخی مناطق کشور ازجمله دستاوردهای مهم اجرای طرح‌های حمایتی جمعیت هلال‌احمر است که روحیه گذشت و فداکاری را در میان مردم تقویت می‌کند.

علیمردانی گفت: زمانی که خیران از نزدیک مسائل و مشکلات مردم مناطق محروم را لمس می‌کنند،‌ اشتیاق آنان برای ارائه خدمت گسترش می‌یابد و خود به سفیرانی برای دعوت سایر مردم به این عرصه تبدیل می‌شوند.

وی بیان کرد: ۲۴ تن از پزشکان و پیراپزشکان در کنار گروه‌های فرهنگی،‌ آموزشی و خدماتی به‌عنوان داوطلبان کاروان سلامت جمعیت هلال‌احمر قم در منطقه حضور داشتند و به ارائه خدمت پرداختند.

وی ادامه داد: ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در قالب حضور متخصصان برجسته و درمان بیماران در رشته‌های مختلف پزشکی،‌ اجرای مسابقات متنوع ورزشی و فرهنگی،‌ برگزاری دوره‌های آموزشی بر اساس نیازهای منطقه در مباحث گوناگون، تلاش برای به انجام رساندن طرح‌های حمایتی و توزیع سبد کالا، اقلام بهداشتی و لوازم‌التحریر ازجمله فعالیت‌های کاروان داوطلبان اعزام‌شده از قم در مناطق هدف بود.

معاون امور داوطلبان جمعیت هلال‌احمر قم گفت: همچنین برای اجرای موفق طرح نذر آب۲،‌ توزیع تانکر و آب‌معدنی در دستور کار جمعیت هلال‌احمر استان بود که در همین رابطه ۱۲۱ تانکر با ظرفیت ذخیره یک تا پنج هزار لیتر آب با کمک خیران تهیه شد و در اختیار مردم بومی مناطق موردنظر قرار گرفت.

وی بیان کرد:‌ بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته روند خدمت‌رسانی به مردم مناطق محروم شهرستان سرباز همچنان ادامه دارد و با تعامل خوب خیران،‌ اقلام موردنیاز آنان در حد توان تأمین می‌شود.

وی ادامه داد: در همین راستا ۴۰۰ بسته لوازم‌التحریر به ارزش ۴۰۰ میلیون ریال آماده‌شده و قبل از آغاز سال تحصیلی برای دانش آموزان آن مناطق ارسال خواهد شد.

گزارش:‌ سید محمد ابراهیم جنابان 

۷۴۰۵/ ۶۱۳۳/

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha