مرتضی رضایی روز پنجشنبه در کارگاه آموزشی یک روزه توسعه کشت خارشتر و پرورش شتر با حضور معاونان امور دام ، کارشناسان وپرورش دهندگان به منظور اشتعالزایی منطقه بیارجمند در شرق استان سمنان ، افزود : باتوجه به ظرفیت های موجود و آب وهوای مناسب، در برخی مناطق کشور از جمله استان سمنان توسعه خارشتر و پرورش شتر گامی موثر برای رونق تولید در کشور است.
وی گفت : هدف از برگزاری کارگاه های آموزشی بازنگری در اهداف پرورش شتر با توجه به مناطق بیابانی کشور است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور تولیدات دامی تصریح کرد : تولید شیر و گوشت مورد نیاز مردم از جمله اهداف دیگر کارگاه های توسعه پرورش شتر است و در بخش تولیدات دامی کشور ظرفیتهای مناسبی وجود دارد.
رضایی با اشاره به مستعد بودن برخی استان های کشور برای کشت خار شتر و سایر گیاهان شورپسند تصریح کرد : برخی علوفه های دستی ازجمله ذرت و یونجه صرفه اقتصادی ندارد و گیاهانی همچون گز و تاغ جایگزین مناسبی در مناطق خشک است .
وی با بیان اینکه منطقه بیارجمند از ظرفیت های بیابانی مناسبی برخوردار است اظهار داشت : بیارجمند در حاشیه کویر خشک ایران قرار دارد و شناساندن ظرفیتهای آن برای ایجاد رونق اقتصادی منطقه ضرورت دارد .
بیارجمند در ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرقی شاهرود واقع است و تا شهر سمنان، مرکز استان، ۳۱۰ کیلومتر فاصله دارد.
بخش بیارجمند از غرب به رشتهکوههای سوختهکوه و کیکی و از شمال به جاده آسفالته تهران-مشهد و شهرستان میامی و از جنوب به کویر مرکزی ایران و از شرق به شهرستانهای طبس ، بردسکن و سبزوار محدود می شود..
پارک ملی حفاظت شده توران که در فاصله ۴۸ تا ۱۴۹ کیلومتری شهر بیارجمند واقع شده از اماکن مهم دیدنی منطقه است. این پارک ملی بزرگترین ذخیرهگاه زیستکره در ایران بهشمار می رود.
۷۳۵۷/۶۱۰۳