به گزارش روز پنجشنبه روابط عمومی پژوهشگاه قوه قضاییه، سید حجتالله علمالهدی رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه در دیدار با حجتالاسلام والمسلمین دکتر محمدکاظم بهرامی، رئیس دیوان عدالت اداری گفت:
پژوهشکده حقوق عمومی و بین الملل این پژوهشگاه در آینده نزدیک گروهی را تحت عنوان گروه حقوق اداری تشکیل می دهد تا با حضور قضات دیوان عدالت اداری با نیاز سنجی و موضوع شناسی در مباحث پژوهشی بتواند به نحو مطلوبی ورود موثر داشته باشد.
وی با بیان اینکه پژوهشگاه قوه قضاییه آمادگی کامل برای همکاری پژوهشی و علمی با دیوان عدالت اداری دارد، گفت: پژوهشکده استخراج و مطالعات رویه قضایی (آرا) با داشتن گروه استخراج آرا دیوان و با توجه به دسترسی به آرای شعب باید تعامل بیشتری در زمینه پژوهشی با دیوان عدالت اداری داشته باشد.
علمالهدی با بیان اینکه در آینده نزدیک شاهد تقویت پژوهشکدههای پژوهشگاه خواهیم بود، افزود: گروه دیوان در زمینه های آرای وحدت رویه و بحث اختیارات رئیس دیوان عدالت باید فعالیت بیشتری داشته باشد.
رئیس دیوان عدالت اداری افزود: راه اندازی سامانه رای صحیح جزء برنامه های سال جاری دیوان عدالت اداری است و در این زمینه پژوهشگاه با وجود ظرفیت های خود می تواند ما را یاری رساند.
علمالهدی راه اندازی سامانه رای صحیح را ابتکاری نو در قوه قضاییه دانست و گفت: پژوهشگاه قوه قضائیه در بحث و بررسی آرای صحیح و حتی بحث پیشگیری برخی موضوعات می تواند کمک حال و در جهت آسیب شناسی موضوعات همیار دیوان عدالت اداری باشد.
حجت الاسلام والمسلمین محمدکاظم بهرامی، رئیس دیوان عدالت اداری نیز در این دیدر با بیان اینکه دیوان عدالت اداری با ظرفیت های گسترده نیازمند همکاریهای پژوهشی با پژوهشگاه قوه قضاییه است،افزود: دیوان عدالت اداری در 4 ماه اول سال نزدیک به 34 رای وحدت رویه صادر کرده که در این زمینه پژوهشگاه قوه قضاییه با توجه به ظرفیت های خود باید به صورت وِیژه در نحوه استدلال آرا بحث و بررسی کند.
وی ادامه داد: پژوهش با استدلال قوی در برهههایی که شاهد اختلاف نظر بین قضات در خصوص یک موضوع هستیم، می تواند حائز اهمیت باشد و در اصل گرهگشای اختلاف نظرها باشد.
رئیس دیوان عدالت اداری گفت: پژوهشگاه قوه قضاییه در همین راستا می تواند بسیار در تصمیم گیری و تصمیم سازی های دیوان عدالت اداری موثر و مفید فایده ظاهر شود و تحقق این امر نیازمند ارتباط تنگاتنگ طرفین است.
بهرامی با بیان اینکه نشریات و کتاب های دیوان عدالت اداری تنها از طریق قوه قضاییه باید منتشر شود، گفت: دیوان عدالت اداری نیازمند همکاری بیشتر با انتشارات پژوهشگاه برای نشریات و کتب خود است.
حجت الاسلام والمسلمین بهرامی دیوان عدالت اداری را به دلیل عملکرد خوب جزو نهادهای موفق و قابل معرفی به دنیا پس از پیروزی انقلاب اسلامی دانست.
وی در ادامه به اصلاحات قانون آیین دادرسی دیوان عدالت اداری در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و افزود: دیوان عدالت اداری از یک سو در برخی از موضوعات در برداشت از قانون و نحوه رسیدگی به پرونده ها بین قضات دچار اختلاف نظر بود و از سوی دیگر در مقام اجرا با بعضی از تنگناها روبرو می شد که شاید افرادی که به صورت تئوری با آن روبرو می شدند زیاد برای آنها قابل لمس نباشد در همین راستا اصلاحاتی را پیشنهاد دادیم تا بتوانیم این مشکلات را به نحوی برطرف کنیم.
نظر شما