۱۶ شهریور ۱۳۹۸، ۱۰:۵۵
کد خبرنگار: 854
کد خبر: 83467658
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سنتی‌ها وارد مجلس نشوند

۱۶ شهریور ۱۳۹۸، ۱۰:۵۵
کد خبر: 83467658
سنتی‌ها وارد مجلس نشوند

تهران- ایرنا- جبهه پایداری هر روز دارد ابعاد جدیدی از خواسته‌هایش را رو می‌کند. این روشدن خواسته‌ها باعث می‌شود که پرده حجاب کنار رود و خواسته اصلی نمایان شود. آنها نه‌تنها در جلسات شورای وحدت اصولگرایان شرکت نمی‌کنند بلکه رسما تهدید کرده‌اند که سنتی‌ها هم نباید در فهرست باشند. حالا مشخص شده که ایده انتخاب اصلح بهانه است و آنها رسما مخالف حضور طیف‌ها و چهره‌های سنتی اصولگرا در فهرست انتخاباتی‌اند.

در گزیده ای از گزارش روزنامه شرق، آمده است: آنها که تا پیش از آن می‌گفتند سهم‌خواه نیستیم و سهم‌خواهی نمی‌کنیم حالا علنا می‌گویند که چه کسانی نباشند یا باشند. به اعتقاد آنها دلیل شکست فهرست انتخاباتی اصولگرایان تهران در مجلس پیشین حضور سنتی‌ها بوده! بیژن نوباوه یکی از اعضای این جبهه به نامه‌نیوز گفته است: «افراد کاریزمای مجلس قبل کاملا معلوم هستند. جریان‌ها برای انتخاب نامزد باید بررسی کنند ببینند فرد کاریزما دارد یا خیر و نتیجه کارش در مجلس چه بوده است؟ معتقدم حتی یک نفر از افراد سنتی که در گذشته فقط قیافه نمایندگی به خود می‌گرفتند دیگر نباید وارد مجلس شوند». او گفته است: «خیلی از جریان‌های اصولگرا، پایداری‌ها را قبول نداشتند چون خودشان دچار مشکل بودند. همان روز تصویب برجام در مجلس، برخی نمایندگان اصولگرا در بیمارستان خوابیدند و گفتند مریضیم، داریم می‌میریم. او گفته در مجلس نهم هم می‌خواستند نظر خودشان را تحمیل کنند. از جبهه پایداری می‌خواستند فقط تعداد معدودی که بیشترین رأی را داشتند در فهرست قرار دهند و بقیه را کنار بگذارند. از آن چهار، پنج شخصیت اصلی که بگذریم در سطح بعدی من بالاترین رأی را داشتم، اما همین آقایان اسم من را جزء نفرات آخر می‌گذاشتند.دوره گذشته در مسجد خیابان استاد نجات‌الهی ۵۰۰ نفر را دعوت کردند و از آنها لیست پیشنهادی خواستند، یک لیست هم از نخبگان گرفتند، یک لیست را هم براساس نظرخواهی عمومی نوشتند. در تمام آن لیست‌ها من نهایتا هفتم یا هشتم بودم اما وقتی لیست را بستند من را سی‌وپنجم نوشتند. نظر مردم را لحاظ نمی‌کنند و خودشان هم نمی‌شناسند؛ نتیجه این می‌شود که مردم رأی نمی‌دهند.


نوباره در انتها گفته است: «در مجموع اگر گردانندگان همان آدم‌های قبلی باشند، امیدی به شورای وحدت نداریم. جبهه پایداری ترجیح می‌دهد اصلا {در جلسات} شرکت نکند که بعد به نام او نگویند وحدت شکسته شد. اگر نخواهند از ظرفیت جبهه پایداری استفاده کنند خودشان شکست می‌خورند».
این ادعای نوباوه دقیقا برعکس ماجرایی است که در انتخابت پیشین مجلس رقم خورد. آنجا جبهه پایداری بیش از قدر و وزن و جایگاه خود در فهرست انتخاباتی تهران سهمیه گرفت.

حدادعادل به طور ضمنی گفته بود در غیر این صورت آنها بازی را به هم می‌زدند و فهرست جدا می‌دادند. ترکیب نهایی آن فهرست صدای خیلی از سنتی‌ها و قدیمی‌های اصولگرا که از فهرست کنار گذاشته شده بودند را درآورد. افرادی مانند حسن غفوری‌فرد که در نهایت با فهرست جداگانه وارد انتخابات شد. وقتی کل فهرست از ورود به مجلس جا ماند، سخنگوی جامعه روحانیت مبارز گفت او و دیگر اعضای جامعه روحانیت مبارز هم می‌دانستند که این فهرست رأی‌آور نیست ولی به عنوان یک عضو از شورای ائتلاف بیش از سهم و نظر خود امکان و اجازه دخالت نداشته‌اند.‌

مرتضی طلایی اخیرا گفته بود: زمزمه‌هایی مطرح شده است که آقای جلیلی به عنوان نماد جبهه پایداری حاضر نیست با شورای وحدت به ائتلاف برسد و این موضوع یعنی اینکه همچنان باید شاهد انشقاق باشیم. پایداری‌ها همیشه قواعد بازی را برهم زده‌اند و حاضر نشده‌اند برای اتحاد میان تمام اصولگرایان قدری ازخودگذشتگی به خرج دهند یا از بعضی مواضعشان کوتاه بیایند. متأسفانه آنها همواره دیگر اصولگرایان را تا دقیقه۹۰ معطل می‌گذارند و در نهایت هم به وحدت رضایت نمی‌دهند. اکنون هم همین است و زمزمه‌هایی مطرح شده که آقای جلیلی به‌عنوان نماد جبهه پایداری حاضر نیست با شورای وحدت به ائتلاف برسد و این موضوع یعنی آنکه همچنان باید شاهد انشقاق باشیم.

همه جریان‌های اصولگرایی باید بدانند اگر قدمی برای جدایی میان نیروهای اصولگرا بردارند، به اصل انقلاب اسلامی ضربه زده‌اند».‌امیرحسین ثابتی، عضو جبهه پایداری هم درباره این سؤال که آیا شایعه شرکت‌نکردن سعید جلیلی در جلسات شورای ائتلاف اصولگرایان درست است، پاسخ داد: آقای جلیلی از ابتدا کاری به شورای ائتلاف نداشت و در جلسات شاجا شرکت نمی‌کرد.


صادق محصولی، قائم‌مقام جبهه پایداری، هم به‌تازگی شکست اصولگرایان تهران در انتخابات پیشین مجلس را گردن فهرست انداخته و گفته بود: در فهرستی که اصولگرایان را معرفی کردیم، طرفدار برجام را گذاشته‌ایم کنار مخالف صددرصد برجام و به مردم دادیم که به ما رأی بدهید. مردم می‌گویند شما اصولگراها دکان باز کرده‌اید یا ما را مسخره کرده‌اید یا واقعا اعتقادتان است که در موضوعی مانند برجام به یک همفکری نرسیده‌اید، به این برادران می‌گوییم این فهرست رأی نمی‌آورد، در جواب به ما گفتند بازی به‌هم‌زن هستید. نتیجه حرف‌نزدن ما چه شد؟ آنجایی که حرف زدیم و از ارزش‌ها دفاع کردیم و فهرستی روبه‌روی هم دادیم، ۱۶، ۱۷ نفر از فهرست جبهه پایداری وارد مجلس شد؛ اما آنجایی که سکوت کردیم، شکست خوردیم. در آخرین دوره مجلس انتقاد ما به فهرست واحد اصولگرایان این بود که چرا باید سهم‌خواهی بشود یا اینکه چرا فردی که کسی آن را نمی‌شناسد، فقط به‌این‌دلیل که از فلان حزب است باید وارد فهرست شود؟ یا دست‌کم کف اصولگرایی را نداشته باشد؛ اما ما گفتیم اگر ما بازی به‌هم‌زن هستیم؛ پس سکوت می‌کنیم که نتیجه‌اش شکست همه ۳۰ نفر بود. متأسفانه ادعای اصولگرایی داریم؛ اما طبق اصول عمل نمی‌کنیم، شکست‌ها و ضعف‌های‌مان هم از اینجاست، بالاخره اصولگرایی چه چیزی برای انتخابات و... دیکته می‌کند.

جامعه روحانیت کارکرد حزبی ندارد
در ادامه گعده‌های انتخاباتی اصولگرایان، جامعه روحانیت مبارز هم هفتمین نشست خود را با احزاب اصولگرا برگزار کرده است. حجت‌الاسلام محمدحسین موسی‌پور، عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز و دبیر هفتمین نشست این جامعه با احزاب اصولگرا گفت است: «جامعه روحانیت کارکرد حزبی نداشته و در مسائل سیاسی نیز در پی ایفای نقش راهبری و هدایت‌گری عام خود است. وفاق و همدلی حداکثری مجموعه‌های ارزشی و ولایی غایت نهایی جامعه روحانیت مبارز است. براساس‌این هر حرکت یا تفکر یا اقدامی که این خط وفاق را تخریب یا تضعیف کند، از منظر جامعه روحانیت مردود است و معتقدیم با خرد جمعی می‌توان به یک ساختار هدفمند و پایدار برای فعالیت‌های سیاسی و انتخاباتی و تشکیل مجلسی در تراز جمهوری ‌اسلامی دست یافت».

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha