این روزنامه عربستانی امروز / شنبه/ نوشت: اقدامات اخیر اسرائیل در مواجهه با تنش های منطقه ای به شیوه ای با تلاش های روسیه برای تقویت نفوذ خود در خاورمیانه مرتبط است. در زمان تقابل محدود بین اسرائیل و حزب الله در مرز جنوبی لبنان در هفته گذشته، مقامات لبنانی و اسرائیلی برای میانجیگری به مسکو روی آورده اند.
الشرق الاوسط افزود: "تل آویو مدتی کوتاه پس از آن اعلام کرد که توافق ها در راستای دیداری دیگر بین مشاوران امنیت ملی اسرائیل، روسیه و آمریکا برای گفتگو در مورد مسائل منطقه ای و حضور ایران در لبنان و سوریه صورت گرفته است. پس از آن اعلام شد که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل قرار است برای مذاکره با ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه پیش از انتخابات پارلمانی اسرائیل به سوچی سفر کند.
تحلیلگران روس با اشاره به نفوذ فزاینده مسکو در خاورمیانه می گویند، 'تمام مسیرها به مسکو ختم می شود'. روسیه به دنبال ایفای نقشی بزرگتر در اموری از جمله تنش ها بین اسرائیل و حزب الله است که پیشتر دستی در آن نداشته است. مسکو در جریان تنش های اخیر روابط خود را با طرف های درگیر افزایش داده است."
این روزنامه عربستانی مدعی شد: دیپلمات های روسی بر نگرانی خود در مورد "یک قدم دیگر" تا جنگی جدید بین لبنان و اسرائیل تاکید کردند. اگر یک جنگ جدید رخ دهد، تغییر بزرگی در توازن قدرت نخواهد افتاد و برای مسکو هزینه بر خواهد شد. این نشان می دهد که چرا روسیه سریعا با طرف های لبنانی و روسی ارتباط برقرار کرد تا مانع شکل گیری یک جنگ بزرگ شود.
به نقل از الشرق الاوسط،
منابع عربی و روسی اعلام کردند، اسرائیل و حزب الله به مسکو اطلاع دادند که آنها به دنبال یک جنگ بزرگتر نیستند. روسیه به اسرائیل اطلاع داده که تغییری در "قوانین تعامل" نخواهد بود و حمله حزب الله به خودروی زرهی اسرائیل فقط با هدف آبروداری صورت گرفته است.
کارشناسان روس می گویند که کشور آنها اکنون نفوذ بیشتری در منطقه پیدا کرده و بر روی جنگ های پیچیده در خاورمیانه تسلط یافته است.
منابع نظامی روسیه تایید کردند که مسکو شروع به حضور پررنگ تر در کاهش تنش بین اسرائیل و لبنان کرده و ایران "کمک بسیاری" را در این زمینه انجام می دهد. مسکو در ایفای این نقش بخاطر روابط خوب با اسرائیل و لبنان موفق بوده است. کارشناسان هشدار دادند که تنش احتمالا پس از انتخابات اسرائیل دوباره حاکم می شود زیرا بازیگران دیگری مثل آمریکا نیز در منطقه حضور دارند. علاوه بر این، جنگ اسرائیل و لبنان مرتبط با دیگر مسائل منطقه از جمله وضعیت کشور سوریه، سیاست های بدخواهانه ایران و اقدامات واشنگتن برای اعمال وضعیتی جدید در خاورمیانه می شود.
با اشاره به ادعای نتانیاهو در مورد دیدار مشاوران امنیتی اسرائیل، روسیه و آمریکا درباره تحولات منطقه، منابع آگاه اعلام کردند که این دیدار در هفته های آینده در قدس برگزار می شود. یک منبع آگاه به روزنامه الشرق الاوسط گفت که مسکو در مورد مشارکت در این نشست تصمیم نگرفته زیرا منافع خود را از برگزاری این نشست نمی داند.
یک منبع آگاه به روزنامه الشرق الاوسط گفت که مسکو مخالف دیدار با مقامات اسرائیلی و آمریکایی در مورد ایران نیست بلکه این کشور از پیوستن به مذاکراتی با نتایج از پیش تعیین شده خودداری می کند.
به نوشته این روزنامه عربستانی، به عبارت دیگر مسکو برای گفتگو در مورد عقب نشینی نیروهای ایرانی و روسی از سوریه منعطف است اما این مساله باید در طول مذاکراتی انجام شود که طرح ایجاد صلح در سوریه به نفع حکومت بشار اسد و همچنین در راستای تضمین خواسته های امنیتی ایران باشد.
الشرق الاوسط نوشت: یک کارشناس اعلام کرد که خواسته اصلی روسیه از آمریکا و اسرائیل در سوریه اجتناب از تحریک ایران است. این موضع نتیجه ائتلاف روسیه، سوریه، ایران و عراق است که در سال ۲۰۱۵ به عنوان بخشی از مبارزه علیه گروه تروریستی داعش شکل گرفت. مواضع روسیه کاملا همسو با مواضع دیگر اعضای این ائتلاف است.
الشرق الاوسط با اشاره به سفر آتی نخست وزیر رژیم صهیونیستی به سوچی ادامه داد: سفر نتانیاهو تنها با هدف افزایش بخت خود در انتخابات پیش رو نیست، بلکه فرصتی برای بررسی تحولات اخیر منطقه است. وی با پوتین درباره وضعیت در لبنان و نقش روسیه در تنش ها گفتگو خواهد کرد. وی همچنین به گسترش حملات اسرائیل علیه ایران در سوریه و نیز عراق اشاره خواهد کرد. رسانه های روسی گزارش کرده بودند که اسرائیل بخاطر نقض توافق بین مسکو و تل آویو دیگر در مورد حملات با روسیه هماهنگی نمی کند.
نظر شما