۱۶ شهریور ۱۳۹۸، ۱۲:۲۹
کد خبرنگار: 926
کد خبر: 83467973
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

«انحراف» حربه دشمن در مبارزه با عاشوراست

۱۶ شهریور ۱۳۹۸، ۱۲:۲۹
کد خبر: 83467973
«انحراف» حربه دشمن در مبارزه با عاشوراست

قشم - ایرنا - دشمن دریافته است تا زمانی که فرهنگ عاشورا در بین مسلمانان زنده باشد امکان تسلط بر آنان وجود ندارد و از این رو سعی دارد با انحراف حادثه کربلا از تاثیر آن بکاهد.

امام جمعه قشم روز شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: عاشورا فرهنگ مقاومت، ایثار، عزت، آزادگی است و نهضت امام حسین(ع) بقای اصل دین صرفنظر از هر مکتب و مذهبی است و به مسلمانان اجازه نمی دهد که زیر بار ذلت استکبار باشند.

حجت الاسلام میثم تارم ادامه داد: از این رو همه مسلمانان، قوام دین را وامدار قیام امام حسین هستند و بلکه همه آزادگان جهان به نحوی مدیون عاشورا هستند؛ چنانکه بسیاری از رهبران نهضت های آزادیبخش جهان اقرار کرده اند که در شهامت و فداکاری و آزادگی را از امام حسین(ع) فرا گرفته اند.

وی تصریح کرد: بنابراین دشمن فرهنگ عاشورا را مانع بزرگی برای تحقق اهداف شوم خود می بیند و چون نمی تواند به طور مستقیم با این نهضت رودررو قرار بگیرند، سعی می‌کند از تاثیرات آن بکاهد.

خلاصه کردن حادثه عاشورا به گریه و نوحه،

نادیده گرفتن درس های نهضت امام حسین (ع) از جمله فداکاری،

دشمن شناسی و مبارزه با دشمن است.

امام جمعه قشم افزود: دشمنان بهترین راه برای کاهش تاثیر نهضت امام حسین(ع) را انحراف آن می‌دانند و با انواع مختلف سعی در گمراه کردن مردم از پیام اصلی عاشورا دارند.

وی انحراف عاشورا در عصرهای مختلف را متفاوت دانست و ادامه داد: مطرح کردن مظلومیت امام حسین(ع) و گریه بر مصائب آن حضرت و بسنده کردن به مرثیه و عزاداری خود یکی از انحرافات فرهنگ عاشورایی است.

تارم با اشاره به اینکه مصائب اهل بیت(ع) یکی از وجهه های حادثه عظیم عاشوراست افزود: اما خلاصه کردن حادثه عاشورا به گریه و نوحه، نادیده گرفتن درس های نهضت امام حسین (ع) از جمله فداکاری، دشمن شناسی و مبارزه با دشمن است.

وی اظهار کرد: حادثه کربلا نشان می دهد که مسلمانان در هر عصری بنا بر مقتضیات زمانی، باید یزیدهای زمان را بشناسند و با بصیرت و همت اهداف آن ها را بسنجند و در برابر آن موضع گیری کنند.

امام جمعه قشم با اشاره به سخنانی از شهید مرتضی مطهری تصریح کرد: باید جایگاه امام حسین(ع)، شمر و یزید را در زمان کنونی مشخص کرد و مسائل مختلفی از جمله وفاداری حضرت عباس(ع) و ولایت‌مداری او و دیگر شهدای کربلا را به مردم شناساند.

وی افزود: مسائل دیگری مانند برخی مداحی‌ها که در آن از تعبیرات نامناسبی مانند «کلب»، «سگ» یا «آواهای غیر انسانی» طرح می‌شود و یا حرکت‌هایی از جمله «قمه‌زنی» و «گل‌مالی» و مانند آن صورت می‌گیرد از مصادیق انحراف بارز فرهنگ عاشوراست.

تارم ادامه داد: دشمن نیز با انتشار این انحرافات سعی می‌کند نهضت امام حسین(ع) را در اذهان جهانیان یک نهضت بی منطق جلوه دهد و عزاداران و شیعیان را دور از انسانیت و کرامت و شرافت انسانی نشان داده و نسبت به مسلمانان تنفر و انزجار ایجاد کند.

وی گفت: محرم و صفر فرصت کم نظیری است که خطیبان و مداحان با مطالعه و بر اساس مستندات تاریخی و حدیثی نهضت کربلا را به مردم معرفی کنند و معارف ناب دینی را به صورت مستدل و با جاذبه های امروزی در منبر و مجلس ها مطرح کنند.

امام جمعه قشم با اشاره به حدیثی از امام رضا(ع) افزود: مردم اگر با معارف و سخنان امامان (ع) آشنا شوند از آن تبعیت می کنند و از این رو بازگویی کلام و اعمال امام حسین از زمان خروج از مکه تا روز شهادتشان، بهترین شناخت از نهضت کربلا برای مردم را به همراه دارد.

وی بیان کرد: همچنین با رونق و رواج فضای مجازی این انتظار وجود دارد که فرهیختگان، مبلغان، اصحاب رسانه و تمام دست اندرکاران امور فرهنگی به معرفی معارف ناب محمدی(ع) در این فضا بپردازند.

دشمن با انتشار این انحرافات سعی می‌کند نهضت امام حسین(ع) را در اذهان جهانیان یک نهضت بی منطق جلوه دهد و عزاداران و شیعیان را دور از انسانیت و کرامت و شرافت انسانی نشان داده و نسبت به مسلمانان تنفر و انزجار ایجاد کند.

تارم افزود: فضای مجازی اگرچه آسیب هایی نیز دارد که می‌تواند تهدید کننده برخی ارزش‌ها باشد، اما با توجه به سرعت انتشار اخبار و دسترسی سریع مخاطبان می‌تواند یک فرصت بی‌نظیر برای تبلیغ معارف دینی نیز تلقی شود.

وی ادامه داد: امروزه جوانان و عموم مردم وقت زیادی را در فضای مجازی صرف می‌کنند که ضرورت دارد تا مبلغان آموزه‌های دینی را به صورت مستدل و در یک آرایش ادبی و هنرمندانه در فضای مجازی منتشر کنند که برای ذائقه‌های امروز جاذبه داشته باشد.

تمدن اسلامی بدون مبارزه با ستمگران ممکن نمی شود

امام جمعه قشم پایه اصلی تمدن اسلامی را عدالت دانست و گفت: نهضت عظیم کربلا به ما نشان می‌دهد که ایجاد تمدن اسلامی بدون مبارزه با ظلم و ستم و ستمگران ممکن نیست و تنها از این طریق است که  زمینه ایجاد تمدن اسلامی فراهم می‌شود.

تارم اساس دین و هدف پیامبران را عدالت دانست و ادامه داد: تا زمانی که ستمگران به ستم و استثمار و استعمار مردم بپردازند عدالت محقق نمی شود.

وی اظهارکرد: اوج مبارزه در برابر ظلم و ستم نه تنها توسط امام حسین(ع) و شهدای کربلا به نمایش گذاشته شد، بلکه بازماندگان و اسرای کربلا در کاخ های کوفه و شام با سخنان و ایستادگی و مقاومت در مقابل ستمگران، دشمن ستیزی و عدالت طلبی را در جامعه اسلامی نهادینه کردند.

مردم متدین بیشترین کمک را به محرومان می‌کنند

امام جمعه قشم گفت: شبهات مختلفی برای تحریف  و انحراف نهضت عاشورا و عزاداری مطرح می‌شود که یک نمونه از آن نذورات و سفرهای زیارتی به کربلا و حتی حج است.

وی افزود: مردم با اعتقادات قلبی و تجربیات دینی خود در طول سال‌های طولانی نذورات خود را در راه تبلیغ فرهنگ عاشورایی هزینه می‌کنند.

تارم ادامه داد: شبهه‌ای مطرح شده است که چرا این نذورات برای رفع احتیاجات محرومان و مستمندان جامعه مصرف نمی‌شود.

عده‌ای ارزهای دولتی را برای مسافرت تهیه می کنند و به سوء استفاده و تفریحات بی جهت و انحراف مردم می‌پردازند که برای جامعه و کشور و جوانان جز خطر و ضرر چیزی ندارد و قلم فرسایان در فضای مجازی به این موارد هیچ اشاره‌ای ندارند.

وی تصریح‌کرد: این نذورات به طور ساده و در یک فضای عمومی برای همه مردم هزینه می‌شود که بیشتر مخاطبان آن مردم متوسط و فقیر هستند که البته اختصاص به قشر محروم ندارد و همه می‌توانند از نذرهای عاشورایی استفاده کنند.

امام جمعه قشم ادامه داد: آمارها نشان می دهد که کسانی که به نذرهای خود در ماه های محرم و صفر عمل می کنند، همان کسانی هستند که بیشترین کمک ها را به امور خیریه اختصاص می‌دهند و بیشترین توجه را به فقیران و مستمندان دارند.

تارم اظهارکرد: در مقابل کسانی که این شبهه را ایجاد می‌کنند، ثروت خود را صرف راه‌های نامشروع، هزینه‌های سرسام‌آور و مسافرت های آنچنانی می‌کنند که قابل مقایسه با هزینه های ایام محرم و صفر نیست.

وی بیان کرد: عده‌ای ارزهای دولتی را برای مسافرت تهیه می کنند و به سوء استفاده و تفریحات بی جهت و انحراف مردم می‌پردازند که برای جامعه و کشور و جوانان جز خطر و ضرر چیزی ندارد و قلم فرسایان در فضای مجازی به این موارد هیچ اشاره‌ای ندارند.

تارم افزود: اما همین که مردم متدین می‌خواهند به نذرهای خود و یا حتی به عمل واجبی مانند حج عمل کنند، قلم ها در انتقاد به کار گرفته می‌شود که چرا این سرمایه‌ها صرف فقرا نمی‌شود.

وی ادامه داد: هر امری به جای خود نیکوست و باید انجام بگیرد و عزاداری و اشاعه فرهنگ عاشورایی جزئی از مذهب است و در کنار آن نیز باید به امور نیازمندان رسیدگی شود که حضور آشنایان با نهضت امام حسین(ع) در این عرصه پر رنگ‌تر از سایر اقشار است.

امام جمعه قشم تصریح کرد: کتاب های مدارس و دانشگاه ها باید هر ساله بر اساس مقتضیات زمانی و مکانی تجدید نظر شود.

وی با اشاره به سرعت تغییر مسائل مهم در جامعه افزود: متفکران و اندیشمندان با کمک آموزش و پرورش، شورای انقلاب فرهنگی و وزارت‌خانه‌ها و دانشگاه‌های مختلف گروهی از متفکرین و آشنایان به معارف امام حسین(ع) را مامور این امر قرار دهند.

تارم گفت: دشمنان دین همیشه ملموس و مشخص هستند و باید علاوه بر شناساندن امام زمان، دشمن شناسی نیز در عزاداری‌ها وجود داشته باشد.

وی گفت: مردم باید بدانند که چه اتفاقاتی رخ داد که در حالی که همه امام حسین(ع) را به عنوان نوه پیامبر اکرم(ص) و فرزند امام علی(ع) می شناختند،وی را به شهادت رساندند.

امام جمعه قشم خاطرنشان کرد: امام حسین(ع) به نام اسلام و به نام حمایت از خلیفه مسلمانان و به قصد قربت الی الله به شهادت رسید که در این امر درس‌ها و عبرت‌هایی است که برای همیشه تاریخ یادگار مانده است.

۷۵۰۰

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha