۱۷ شهریور ۱۳۹۸، ۱۱:۴۸
کد خبرنگار: 909
کد خبر: 83469004
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

دولت فدرال آمریکا در روند قضایی بازداشت دکتر سلیمانی کارشکنی می‌کند

اصفهان - ایرنا - برادر مسعود سلیمانی دانشمند ایرانی بازداشت شده در آمریکا گفت: به نظر می‌آید دولت فدرال امریکا با فشار آوردن به قاضی، اجازه صدور حکم را به وی نمی‌دهد، آنها هیچ مستنداتی برای رای دادن علیه برادرم ندارند و در این روندکارشکنی می‌کنند.

مسعود سلیمانی ۳۰ مهرماه ۱۳۹۷ به عنوان استاد دانشگاه و پژوهشگر سلول‌های بنیادی برای استفاده از فرصت مطالعاتی عازم آمریکا شد و با وجود هماهنگی‌های انجام شده و اخذ روادید  در فرودگاه شیکاگو بازداشت و به زندان «دیتون» آتلانتا در ایالت جورجیا منتقل شد.

رسول سلیمانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۱۱ ماه از بازداشت برادرم در ایالت جورجیای امریکا می‌گذرد و هنوز هیچ تعیین تکلیفی از سوی قاضی این ایالت برای وی صورت نگرفته است.

وی با اشاره به اینکه برادرم که یک دانشمند و استاد دانشگاه است در زندان دیتون در کنار مجرمان خیابانی و اجتماعی محبوس است، تاکید کرد: با وجود همه تلاش‌های صورت گرفته هنوز موفق به رساندن داروهای مورد نیاز به وی نشدیم و او در زمان حاضر بر خلاف چند هفته گذشته که وضعیت روحی قابل قبولی داشت، دچار شرایط جسمانی و روحی بدی شده است و دیگر آرامش ندارد.

سلیمانی با اشاره به اینکه پیگیری بازداشت برادرم در ماه‌های گذشته به ۲ وکیل در امریکا واگذار شد، تصریح کرد: در شرایط اولیه مجبور بودیم که این افراد را به وکالت انتخاب کنیم و شاید دقت لازم را در آن زمان نداشتیم اما اکنون تصمیم به عزل آنها گرفتیم.

برادر دانشمند ایرانی با بیان اینکه امریکا باید هرچه زودتر نسبت به تعیین تکلیف مسعود سلیمانی اقدام کند، گفت: وی هم اکنون در بازداشت بسر می برد و این به معنای گذراندن مرحله تحقیق است و مشمول هیچ حمایت حقوقی نمی شود به همین دلیل نگه داشتن وی به مدت ۱۱ ماه در این وضعیت، بر خلاف حقوق بشر است.

وی با بیان اینکه اگر برای برادرم حکم زندان صادر شود، همه قوانین حاکم بر زندان‌ها شامل حال وی می‌شود و می‌توان اقدام قانونی در این زمینه انجام داد، ادامه داد: اما اگر در دوران بازداشت برای وی هرگونه اتفاقی بیفتد، هیچکس پاسخگو نیست.

سلیمانی با بیان اینکه برادرم را به اتهام همراه داشتن مقداری ماده فاکتور رشد بازداشت کردند، خاطرنشان کرد: " اوفک " (دفتر کنترل سرمایه‌های خارجی) اعلام کرد که این ماده جزو فهرست داروهای تحریمی نیست و به همین دلیل بازداشت برادرم مصداق بارز بی‌قانونی در این کشور است.

دفتر اوفک بر اساس اهداف و سیاست‌های خارجی ایالات متحده علیه دولت‌ها، سازمان‌ها و افراد غیر آمریکایی تحریم‌های اقتصادی و بازرگانی اعمال می‌کند.

وی همچنین با بیان اینکه تاکنون اجازه ملاقات مسعود سلیمانی با دوستان، آشنایان و حتی وکیلان برادرم صادر نشده است، اضافه کرد: پس از پیگیری‌های فراوان، نماینده کشور حافظ منافع ایران در امریکا (پاکستان) موفق به دیدار و گفت و گو با مسعود سلیمانی شد.

برادر دانشمند بازداشت شده ایرانی درآمریکا  به درگذشت مادرشان در هفته گذشته نیز اشاره و خاطرنشان کرد: مادرمان به دلیل شوک ناشی از خبر بازداشت فرزندش در امریکا حدود ۶ ماه در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان الزهرا(س) اصفهان بستری بود و ۱۱ شهریور فوت کرد.

سلیمانی گفت: با توجه به عدم برگزاری دادگاه و تعیین تکلیف برادرم، مقرر است در مراسم ختم مادرمان که روز دوشنبه ۱۸ شهریور همزمان با تاسوعا در مسجد کوی امام جعفر صادق (ع) اصفهان از ساعت ۱۵ تا ۱۷ و ۳۰ دقیقه با حضور مردم و نمایندگان برخی از دستگاه های اجرایی برگزار می شود، اقدام به تهیه طومار و جمع آوری امضا برای ارائه به مراکز بین المللی حقوق بشر و دادگاه لاهه کنیم.

وی افزود: این طومار به زبان‌های انگلیسی و فارسی تهیه و به مراکزی مانند دانشگاه ها و بیمارستان ها نیز برای جمع آوری امضا منتقل می‌شود و در نهایت به پیوست یک نامه برای رییس جمهوری ارسال خواهد شد.

برادر دانشمند ایرانی از مسئولان کشور به‌ویژه وزارت امور خارجه خواست تا هرچه سریع‌تر نسبت به تعیین وکیل خُبره برای مسعود سلیمانی و پیگیری پرونده وی اقدام کنند و نسبت به این موضوع بیشتر  فعالیت کنند.

مسعود سلیمانی با ۴۹ سال سن، استاد و پژوهشگر ارشد سلول‌های بنیادی دانشگاه تربیت مدرس است و به عنوان جوان ترین محقق آسیا در سال ۲۰۱۷ میلادی جزو ۱۰۰ دانشمند برتر جهان و سال گذشته نیز به عنوان پژوهشگر نمونه برگزیده شد.

شهریور امسال نیز وی به عنوان یکی از ۲ چهره تاثیرگذار حوزه بیوتکنولوژی موفق به کسب جایزه دکتر کاظمی آشتیانی شد. این جایزه به یادبود بنیانگذار فقید پژوهشگاه رویان و چهره ماندگار تحقیقات سلول های بنیادی ایران نامگذاری شده است.

۶۰۲۲ / ۳۰۱۱

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha