هدف جشنواره ترویج فرهنگ کارآفرینی دانش‌بنیان و تجاری‌سازی تحقیقات است

تهران- ایرنا- دبیر بیست و یکمین جشنواره جوان خوارزمی گفت: اهداف امسال جشنواره، ترویج فرهنگ کارآفرینی دانش‌بنیان و تجاری‌سازی نتایج تحقیقات است که حضور فعالانه شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز رشد بیش از پیش به چشم می‌خورد.

حمیدرضا الهیاری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت: ارج نهادن به مقام پژوهشگران، نوآوران و فناوران کشور، فراهم آوردن بستری مناسب برای همکاری‌های علمی فناوری در سطح جهانی و شناسایی و معرفی استعدادها در زمینه‌های مختلف علمی و صنعتی و حمایت از برگزیدگان جشنواره، سایر اهداف و رویکردهای جشنواره است.

وی ادامه داد: شرکت‌کنندگان در زمینه‌های مهندسی نرم افزار اطلاعات، مهندسی صنایع و مدیریت فناوری، زیست فناوری و علوم پایه پزشکی، مواد، متالوژی و انرژی‌های نو، کشاورزی و منابع طبیعی، طرح موفق در تولید ملی، فناوری‌های شیمیایی، معماری و شهرسازی، برق و کامپیوتر، محیط زیست، فناوری نانو، مکاترونیک، علوم پایه، مکانیک، هوافضا، عمران و هنر به رقابت می‌پردازند.

دبیر این جشنواره تصریح کرد: مهلت ارسال آثار ۱۶ شهریور ماه پایان یافته و شرکت‌کنندگان در ۱۸ گروه تخصصی طرح ارسال کرده‌اند که به مدت سه ماه توسط کارگروهی در حال ارزیابی است و در هفته پژوهش (آذرماه) از طرح‌های برگزیده قدردانی می‌شود.

وی در ادامه عنوان کرد: پژوهش‌های بنیادی و کاربردی، طرح‌های توسعه‌ای، نوآوری و ابتکار؛ محورهای پژوهشی این دوره است که جشنواره در این دوره با استقبال بیشتری مواجه شده و ۱۰ درصد افزایش طرح‌ها را داشته‌ایم.

الهیاری اظهار داشت: در۲۱ دوره برگزاری جشنواره در وزارت علوم در هر دوره به کیفیت طرح‌ها اضافه شده است. همچنین حضور شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز پژوهشی باعث شده تا جوان‌ها در عرصه فنی و علمی بیش از پیش با موفقیت عمل کنند و با حمایت از آن‌ها انگیزه ایجاد شود.

دبیر جشنوارره جوان خوارزمی تصریح کرد: این جشنواره برای افراد زیر ۳۰ سال برگزار می‌شود که طرح بسیار ارزنده‌ای برای ایجاد انگیزه در میان جوانان است، همچنین ۷ طرح این دوره متعلق به شرکت‌های دانش بنیان، مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری بوده است.

الهیاری تصریح کرد: جوایز جشنواره بین‌الملل خوارزمی اعم از لوح تقدیر رئیس جمهور، لوح تقدیر وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، تندیس جشنواره بین المللی، اهدای جوایز نقدی، استفاده از تسهیلات بنیاد ملی نخبگان، معرفی به سازمان سنجش برای استفاده از تسهیلات، معرفی برگزیدگان به پارک های علم و فناوری، مراکز رشد، صندوق های حمایتی و بنگاه‌های اقتصادی برای افزایش تعامل و همکاری است.

جشنواره خوارزمی چهره حقیقی کشور را نشان می‌دهد

وی در خصوص سی و سومین جشنواره بین‌المللی خوارزمی نیز عنوان کرد: ثبت نام الکتریکی و ارسال طرح‌ها در این بخش تا ۱۵ مهر ماه سال جاری تمدید شده است. تا کنون ۲۵ کشور از قاره های اروپا و آسیا طرح‌های خود را ارسال کرده‌اند و با بازگشایی دانشگاه‌ها در مهر ماه حضور شرکت‌کنندگان افزایش پیدا می‌کند.

الهیاری عنوان کرد: متقاضیان می‌توانند با مراجعه به پایگاه اطلاع رسانی www.Khwarizmi.ir نسبت به ثبت نام الکترونیکی در سامانه جشنواره‌های خوارزمی-بین‌المللی اقدام کنند.

وی با بیان اینکه سال گذشته از ۴۵ کشور دنیا به جشنواره طرح ارسال شده است، اظهار داشت: زمانیکه اساتید سایر کشورها به عنوان برگزیده وارد کشور می‌شوند با سطح علمی اساتید و دانشگاه‌های ایران آشنایی پیدا می‌کنند که در نشان دادن چهره صحیح و حقیقی کشور در سطح بین‌المللی موثر است.

دبیر جشنواره جوان خوارزمی افزود: همچنین اساتید برگزیده خارجی به مدت یک هفته در کشور اقامت دارند که با حضور در دانشگاه‌های پایتخت و سایر شهرها و برگزاری سمینارهای علمی به تبادل و به روزرسانی دانش با اساتید داخلی می‌پردازند.

وی اظهار داشت: در این جشنواره از برگزیدگان جشنواره‌های بین‌المللی و جوان خوارزمی در دوره‌های پیشین که موفق به تولید محصول در مقیاس صنعتی شده‌اند نیز تقدیر می‌شود.

تسهیلات نظام وظیفه برای برگزیدگان خوارزمی

وی همچنین در خصوص تسهیلات نظام وظیفۀ تخصصی بنیاد ملی نخبگان برای دانش آموختگان برتر دانشگاهی و فناوری گفت: بنیاد ملی نخبگان برای پشتیبانی از تلاش های تخصصی دانش‌آموختگان برتر دانشگاهی و فناوران جوان که به فعالیت‌های فناورانه در شرکت‌های فعال حوزه فناوری اشتغال دارند، تسهیلات نظام وظیفه تخصصی در نظر گرفته است.

الهیاری ادامه داد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف تسهیل زیست بوم کسب و کارهای دانش بنیان و به منظور پشتیبانی نهادهای فناورانه و دانش آموختگان برتر فناور، تسهیلاتی فراهم کرده است تا دانش آموختگان برتر و فناور بتوانند دوران نظام وظیفه خود را در قالب اجرای طرح‌هایی به صورت "پروژه جایگزین خدمت نظام وظیفه در صنایع دفاعی و کشوری" در چهارده ماه یا " امریه شرکت‌های دانش‌بنیان" طی بیست و چهار ماه  انجام دهند.

وی تصریح کرد: برگزیدگان جشنواره‌های بین‌المللی و جوان خوارزمی بر اساس آئین‌نامه‌ها و جداول درج شده در قسمت" تسهیلات نظام وظیفه تخصصی" وبگاه www.daneshbonyan.ir می‌توانند در صورت حائز شرایط بودن و با امتیازهای قابل احراز از طریق سامانه سینا به نشانی sina.bmn.ir درخواست خود را ارسال کنند و از تسهیلات نظام وظیفه تخصصی بهره‌مند شوند.

دبیر جشنواره جوان خوارزمی اظهار داشت: مهمترین مصادیق فعالیت‌های نخبگان برای بهره‌مندی از این تسهیلات عبارتند از برگزیده شدن در جشنواره‌های علمی پژوهشی فناوری ادبی و هنری مورد تایید بنیاد ملی نخبگان (نظیر جشنواره‌های بین‌المللی و جوان خوارزمی)، موفقیت علمی در دانشگاه، فعالیت‌های نوآورانه (اختراع برگزیده) و اشتغال در شرکت‌های دانش بنیان یا فناور (به عنوان مدیر عامل، عضو هیات رئیسه و فعالیت تمام وقت در شرکت...) است.

۰ نفر

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha