بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ۲ ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی یعنی در ۲۱ فروردین سال ۵۸ با دستور امام خمینی (ره) تاسیس شد و از همان ابتدا فعالیت خود را در زمینه تامین مسکن برای محرومان و نیازمندان جامعه از طریق کمکهای مردمی و دولتی که به حساب ۱۰۰ حضرت امام نزد بانک ملی ایران دایر شده بود، آغاز کرد.
رئیس اداره بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سروآباد اظهار داشت: بعد از گذشت ۴۰ سال از تاسیس این نهاد خدمتگزار و در نتیجه موفقیتهای آن در ماموریتهای محوله، فعالیت های دیگری از جمله بازسازی مناطق آسیب دیده از حوادث قهری، عمران و آبادانی روستاها در قالب مطالعه و اجرای طرح هادی روستایی، مقاوم سازی و بهسازی واحدهای مسکونی روستایی، صدور اسناد مالکیت در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر با همکاری اداره ثبت اسناد و املاک به ماموریت اولیه بنیاد اضافه شد.
محمد راستکردار روز چهارشنبه افزود: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بلافاصله بعد از انقلاب و شروع جنگ تحمیلی در شهرستانهای مریوان و سروآباد به واسطه بازسازی اماکن آسیب دیده از جنگ، ساخت مدارس و اردوگاه آوارگان حضوری فعال داشته و از این لحاظ میتوان گفت با این شهرستانها رفاقت دیرینه ای دارد و بعد از ارتقای سروآباد به شهرستان، بنیاد مسکن جزء اولین اداراتی بود که اقدام به تاسیس شعبه مستقل و احداث ساختمان اداری کرد.
روستاهای سروآباد به سکونتگاه هایی منطبق با ارزشها و امکانات به روز تبدیل میشوند
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سروآباد در خصوص ماموریت های محوله این نهاد با اشاره به اینکه روستاییان بیش از ۸۰ درصد جمعیت این شهرستان را تشکیل میدهند، افزود: علاوه بر آن مهمترین روستاهای غرب کشور به لحاظ جمعیت، سابقه و حفظ ساختار در این شهرستان واقع شدهاند که این موضوع باعث تشدید نقش و وظیفه بنیاد مسکن است.
راست کردار اضافه کرد: این ویژگیها باعث ایجاد نگاه ویژهای در بین مسئولین شهرستانی و استانی شده و روستاهایی نظیر بیساران در بخش مرکزی، اورامان تخت (قبل از تبدیل شدن به شهر)، روستای دزلی که به قدمگاه رهبری مشهور است، روستای بمباران شیمیایی شده قلعه جی، پایگلان و رزاب از قدیمی ترین روستاهای شهرستان و حتی استان کردستان هستند.
وی یادآور شد: بنیاد مسکن شهرستان سروآباد نیز با آگاهی از این ویژگی منحصر به فرد همواره سعی کرده با مدنظر قرار دادن خصوصیات بومی و محلی تلاش نماید روستاهای تابعه را در نیل و گذر به سکونتگاههایی منطبق با ارزش ها و امکانات بروز یاری کند.
وی تاکید کرد: با نامگذاری روز روستا در ۱۵ مهر سال ۹۲ ضمن تکریم و احترام به این بخش از جامعه و توجه جدی مسئولین به ویژه دولت تدبیر و امید به سرنوشت روستاها، بنیاد مسکن نیز به عنوان متولی اصلی عمران روستاها با سرلوحه قراردادن فرمایشات رهبر معظم انقلاب در بحث اقتصاد مقاومتی سعی و تلاش خود را در راستای توسعه همه جانبه و جلوگیری از تخلیه روستاها تشدید کرده و معتقد است بدون توجه به توسعه روستایی و پیشرفت روستاییان نمیتوان به توسعه و پیشرفت در مقیاس ملی اندیشید.
راست کردار افزود: در این راستا بنیاد مسکن بعد از اتمام مطالعه طرح هادی در کلیه روستاهای کشور، اقدام به تعریف و مطالعه منظومه های روستایی کرده که هدف از آن مستقل کردن و تخصصی کردن فعالیتهای خدماتی در هر روستا برای ارائه خدمت به روستاهای مجاور واقع در منظومه است.
وی گفت: بدین معنی تعدادی از روستاهای مجاور یکدیگر در یک منظومه تعریف میشوند که در یکی از آنها خدمات بهداشتی، در روستایی دیگر خدمات فرهنگی، در دیگری مراکز ورزشی و در دیگر روستاها مراکز دیگر و مورد نیاز هر مجموعه تعریف شده تا تمام روستاها از آن استفاه کنند.
طرح هادی با نام بنیاد مسکن عجین شده است
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان سروآباد ادامه داد: شاید یکی از دلایلی که نام طرح هادی با بنیاد مسکن عجین شده است به دلیل شمولیت و حجم بالای درخواستهای مردمی برای اجرای این طرح در روستاها است.
وی تاکید کرد: اجرای طرح هادی به واسطه اثرات مثبت و قابل بررسی خود از جمله حفظ جمعیت، ارتقاء شاخص زیست محیطی و همچنین بهداشتی و ایجاد بستر مناسب در روند توسعه پایدار همواره مورد توجه مردم و مسئولین بوده است.
راست کردار یادآور شد: طرح هادی از ۲ مقوله مطالعه و اجرا تشکیل شده یعنی ابتدا طرح هادی برای یک روستا مطالعه شده و در کمیسیون ویژه ای شامل کلیه دستگاههای اجرایی مطرح و پس از تایید با امضاء معاون عمرانی استانداری ابلاغ وی اضافه کرد: سروآباد اولین شهرستان استان کردستان است که ۱۰۰ درصد روستاهای هدف آن (روستاهای بالای ۲۰ خانوار) طرح هادی آنها مطالعه شده است.
طرح هادی بیش از ۶۲ درصد روستاهای سروآباد انجام شده است
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سروآباد افزود: طرح هادی در بیش از ۶۲ درصد از روستاهای هدف این شهرستان که بالای ۲۰ خانوار جمعیت دارند، انجام شده است.
راست کردار اظهار داشت: از مجموع ۷۳ روستای شهرستان سروآباد ۶۴ روستای آن بالای ۲۰ خانوار جمعیت است که این روستاها مشمول اجرای طرح هادی هستند.
وی یادآور شد: طرح هادی تاکنون در ۴۰ روستای هدف شهرستان سروآباد اجرا شده و سه روستای دیگر شامل آریان، احمدآباد و قلعه گاه اجرای طرح هادی آنها در مرحله نهایی شدن است.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سروآباد گفت: ۱۰۰ درصد روستاهای هدف، مطالعات طرح هادی آنها انجام شده و پیش بینی می شود طی سه سال آینده و در صورت تخصیص اعتبارات لازم فاز اول طرح هادی در تمام روستاهای هدف شهرستان اجرایی شود.
وی اضافه کرد: اجرای طرح هادی در روستاهای شهرستان سروآباد از سال ۷۱ با اجرای طرح هادی در روستاهای دزلی، بیساران و قلعه جی بخش مرکزی آغاز شده است.
راستکردار افزود: با توجه به اینکه بسیاری از طرح ها نیاز به بازسازی، ترمیم و یا توسعه دارند عملا اجرای طرح هادی متوقف نخواهد شد و زمان اجرای طرح ها نیز عملا با مقدار اعتبارات تخصیصی مربوط است.
وی یادآور شد: اولویت اجرای طرح هادی در روستاها در درجه اول به جمعیت روستا، دوم مشارکت اهالی و همکاری لازم با اجرای طرح مانند آزاد سازی معابر و سوم به مقدار اعتبارات تخصیصی بستگی دارد.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سروآباد ادامه داد: میزان اعتبارات هزینه شده برای اجرای طرح هادی در ۴۰ روستای انجام شده از سال ۷۱ تا پایان ۹۷ باتوجه به شرایط موجود و افزایش قیمت ها در هر سال به طور دقیق مشخص نیست.
راستکردار اضافه کرد: به عنوان مثال در سال ۷۱ برای اجرای طرح هادی در روستای بیساران ۳۰ میلیون ریال اعتبار هزینه شده است در حالی که این میزان اعتبار در طول سال های بعد بسیار پایین تر و ارزش کمتری داشته است.
وی یادآور شد: طرح هادی در طی سه سال گذشته در ۱۱ روستای شهرستان سروآباد مجددا بازنگری شده است.
طرح هادی اجرا شده در روستاهای سروآباد جزء طرح های برتر و شاخص کشوری است
رئیس بنیاد مسکن اتقلاب اسلامی شهرستان سروآباد در خصوص اجرای طرحهای هادی روستایی گفت: از نظر کیفیت اجرای طرح هادی، شهرستان سروآباد همواره در سطوح بالای استان و حتی کشوری قرار گرفته و طرحهای هادی اجرا شده آن جزء طرحهای برتر و شاخص کشوری است.
راستکردار افزود: طرح هادی اجرا شده در روستای ترخان آباد در سال ۹۱ و طرح هادی روستای نسل در سال ۹۲ به عنوان طرح های منتخب کشوری انتخاب شدند.
وی یادآور شد: اجرای طرح بافت با ارزش اورامان تخت از فعالیت های مهم و ماندگار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در شهرستان سروآباد است که ضمن احیای بافت آن باعث معرفی این منطقه به عنوان یکی از مقصدهای گردشگری شهرستان، استان و کشور شده است.
راستکردار به طرح ویژه بهسازی مسکن روستایی اشاره کرد و گفت: در بخش مسکن روستایی بنیاد مسکن بلافاصله بعد از تاسیس شروع به فعالیت کرد و طرح ها و مواد قانونی مختلفی برای کمک به این مقوله تصویب و به اجرا در آمد.
وی اضافه کرد: موثرترین این قوانین طرح ویژه بهسازی مسکن روستایی است که از سال ۸۵ شروع و در حال حاضر نیز ادامه دارد، به طوریکه حجم بالای خسارتهای جانی و مالی در حوادث قهری در روستاها باعث احساس نیاز به این طرح شد و مقرر شد در یک برنامه ۱۰ ساله حداقل ۷۰ درصد واحدهای مسکونی روستاها مقاوم سازی شود.
رئیس بنیاد مسکن سروآباد یادآور شد: در شهرستان سروآباد هم این طرح به موازات کل کشور اجرایی شد و تا پایان سال ۹۷ تعداد هزار و ۷۹ واحد روستایی و ۴۲۲ واحد شهری (چون زیر ۱۲ هزار نفر جمعیت دارد) با استفاده از این طرح و تحت نظارت بنیاد مسکن احداث شده اند.
راستکردار افزود: تاثیرات این طرح در شهر سروآباد بسیار مناسب و درخور توجه است با توجه به احداث ۱۸۹ واحد مسکن مهر و ۳۰ واحد رهبری در شهر سروآباد می توان به جرات گفت شهر سروآباد با داشتن بیش از ۷۵ درصد از واحد های مقاوم در مقابل زلزله جزو ایمن ترین شهرهای کشور از این لحاظ است.
وی گفت: از دیگر اقدامات بنیاد مسکن افزایش محدوده و تغییر کاربری اراضی واقع در محدوده طرح هادی است که هر ساله بنیاد مسکن با همکاری بخشداران و دهیاران نسبت به تشکیل پرونده برای متقاضیان اقدام و ضمن طرح در کمیسیون نتایج را جهت اقدام ابلاغ می کند.
وی اضافه کرد: از دیگر ماموریت های مهم بنیاد مسکن در سالهای اخیر صدور اسناد مالکیت برای اماکن روستایی است که با همکاری اداره ثبت اسناد و املاک انجام شده است.
راستکردار اظهار داشت: تا پایان سال ۹۷ برای هفت هزار و ۵۱۳ واحد روستایی و ۵۷۸ واحد شهری سند مالکیت صادر و تحویل متقاضیان شده است.
وی اضافه کرد: از محل اعتبارات حساب ۱۰۰ حضرت امام (ره) و کمک های سفر مقام رهبری به این حساب، در مجموع ۸۳ واحد مسکونی در شهر و روستاهای تابعه احداث که سه واحد آن به صورت صددرصد رایگان به نیازمندان اهداء و ۸۰ واحد آن نیز بدون هیچ کارمزدی و در اقساط طویل المدت به متقاضیان واجد شرایط واگذار شده است.
شهرستان سروآباد با ۲ بخش مرکزی و هورامان و جمعیتی بیش از ۵۲ هزار نفر در فاصله ۹۰ کیلومتری از سنندج مرکز استان کردستان واقع شده و ۲۴ کیلومتر مرز با کشور عراق دارد.
۷۳۵۴/۹۱۰۲
نظر شما