خبرگزاری فرانسه با بیان اینکه سخنان وزیر انرژی عربستان را شبکه العربیه منتشر کرده است، به نقل از بن سلمان افزود : سیاست کاهش تولید نفت به سود همه کشورهای صادرکننده نفت و راهبرد نفتی ریاض ثابت است و هرگز تغییر نخواهد کرد.
عبدالعزیز بن سلمان در همایش ویژه انرژی که از امروز دوشنبه در شهر ابوظبی در امارات متحده عربی آغاز و تا پنجشنبه ادامه می یابد، شرکت کرده است.
کشورهای صادرکننده نفت قرار است روز پنجشنبه برای بررسی راه های کاهش مجدد صادرات نفت در ابوظبی نشست مشترکی برگزار کنند.
عربستان ریاست دوره ای اوپک را برعهده دارد.
وزیر انرژی سعودی همچنین از پایبندی ریاض برای همکاری با اعضای عضو و غیرعضو اوپک برای ایجاد ثبات در بازارهای جهانی نفت خبر داد.
کشورهای عضو اوپک از ماه ژانویه (دی ۹۷) توافقی را به اجرا گذاشتند که عرضه نفت آنها را در مجموع یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز کاهش داد. هدف از این تصمیم، تنظیم عرضه، جلوگیری از سقوط بهای نفت و حتی صعودی کردن آن بود.
قیمت هر بشکه نفت خام در حال حاضر در حدود ۶۰ دلار است که این قیمت تا چند ماه قبل به حدود ۵۰ دلار هم رسید. این در حالی است که یک سال قبل قیمت جهانی نفت تا ۷۰ دلار هم رسیده بود.
توافق های پیشین اعضای اوپک مبنی بر کاهش تولید به افزایش قیمت جهانی نفت کمک موثری کرده بود ولی توافق پیشین کاهش تولیدات که در دی ماه سال گذشته به تصویب رسید به نتایج مطلوب خود نرسید و قیمت ها همچنان روند نزولی دارد.
وزیر انرژی عربستان البته دستاوردهای توافق کاهش تولید نفت را بزرگ ارزیابی کرد و بدون نام بردن از کشور خاصی از دو عضو اوپک خواست تا با توافق های به دست آمده هماهنگی های لازم را داشته باشند زیرا در صورت اجرای کامل تعهدات تمامی کشورها از سود آن بهره می برند.
وی جنگ تجاری میان آمریکا و چین را منجر به مه آلود شدن فضا دانست که به گفته کارشناسان ممکن است توازتن تقاضا در بازار نفت را بر هم بزند.
"عبدالعزیز بن سلمان" وزیر جدید انرژی عربستان در دهه هشتاد میلادی وارد این وزارتخانه شد و تاکنون پست های مهمی را در اختیار داشته است.
عربستان قصد دارد در سال آینده میلادی ۵ درصد از سهام بزرگ ترین شرکت نفتی خود (آرامکو) را در بورس عرضه کند و به گفته کارشناسان برای رسیدن به حد نصاب پیش بینی شده به ارزش ۲ تریلیون دلار به افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی احتیاج دارد.
البته بسیاری از کارشناسان با توجه به کاهش قیمت جهانی نفت ارزش گذاری آرامکو به ارزش ۲ تریلیون دلار را امری تقریبا غیرممکن می دادند و به همین دلیل ریاض عرضه سهام آرامکو را از سال ۲۰۱۸ به ۲۰۲۰ موکول کرد.
واگذاری سهام آرامکو در بورس سنگ بنای اصلی اصلاحات مدنظر «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی را برای خارج کردن اقتصاد این کشور از تک محصولی بودن و تمرکز بر نفت تشکیل می دهد.
بورس های لندن، نیویورک و هنگ کنگ همگی در تلاش هستند تا سهام اولیه آرامکو را عرضه کنند.
در همین حال روزنامه "وال استریت ژورنال" ماه گذشته نوشت که آرامکو قصد دارد سهام خود را در دو مرحله عرضه کند. در گام اول سهام این شرکت در داخل عربستان و در گام دوم در یک بورس جهانی که احتمالا بورس توکیو خواهد بود، عرضه خواهد شد.
روزهای اخیر مدیریت نفتی عربستان شاهد تغییر و تحولات مهمی بوده است.
سه شنبه گذشته "یاسر عثمان الرمیان" رئیس صندوق سرمایه گذاری های عمومی عربستان به ریاست هیأت مدیره شرکت نفتی عربستان منصوب شد و "عبدالعزیز بن سلمان" پسر شاه عربستان جای "خالد الفالح" به عنوان وزیر نفت را گرفت.
مقامات عالی رتبه عربستان ماه گذشته با جدا کردن صنایع و معادن از وزارت انرژی اختیارات خالد الفالح را کاهش دادند.
منابع خبری گزارش دادند که عدم رضایت ریاض از عملکرد الفالح در پی کاهش روزافزون قیمت جهانی نفت و متوازن نشدن بازار پیش از عرضه سهام آرامکو در بورس دلیل اصلی کنار گذاشتن وزیر سابق انرژی عربستان بوده است.
در خصوص نشست اخیر در ابوظبی نیز کشورهای شرکت کننده حق تصمیم گیری در خصوص میزان تولید نفت را ندارند ولی پیشنهادات خود را برای نشست آتی اوپک که قرار است در ماه دسامبر (آذر و دی) در وین اتریش برگزار شود، مطرح می کنند.
یک کارشناس نفتی هم در گفت و گو با خبرگزاری "بلومبرگ" گفته است که سخنان وزیر نفت جدید عربستان نشان می دهد که نباید منتظر تغییر خاصی از سوی ریاض باشیم و این کشور به سیاست کاهش تولید همچنان ادامه خواهد داد.
نظر شما